FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Calvarul prin care a trecut noul fotbalist transferat de FCSB: „Mă gândeam să mă arunc de la etaj!”

Boban Nikolov, noul jucător al celor de la FCSB la un meci între România și Macedonia de Nord
Foto: Imago
Boban Nikolov, noul jucător al celor de la FCSB la un meci între România și Macedonia de Nord Foto: Imago

Articol de , - Publicat sambata, 17 septembrie 2022 07:02 / Actualizat sambata, 17 septembrie 2022 08:34

Becali a anunțat vineri achiziționarea mijlocașului macedonean Boban Nikolov (28 de ani), fost la Sheriff în sezonul trecut. Nikolov a debutat ca senior pentru clubul lui Hagi și a povestit despre o experiență deprimantă pe care a avut-o la începutul carierei.

FCSB a mai finalizat o achiziție: chiar înaintea partidei cu Anderlecht a semnat Boban Nikolov. Mijlocașul nord-macedonean, internațional cu 46 de selecții, era liber de contract după ce plecase de la Sheriff Tiraspol, o formație cu care a evoluat în grupele Champions League în sezonul trecut.

Mihai Stoica, entuziasmat de mutarea confirmată azi de Becali: „E o enciclopedie! Vă dau și un pont”
FCSB
Mihai Stoica, entuziasmat de mutarea confirmată azi de Becali: „E o enciclopedie! Vă dau și un pont”

Nikolov cunoaște deja bine campionatul românesc, pentru că el a petrecut un timp ca junior la Viitorul, unde Hagi îl recrutase după ce-l remarcase într-o competiție de copii, și apoi a jucat timp de trei ani la nivelul seniorilor pentru echipa din Ovidiu. 

Acum a revenit în România, nu mai este un fotbalist tânăr, are 28 de ani și a acumulat experiențe la Vardar Skopje, la Videoton, la Mol Fehervar, la Lecce, pe lângă aceea pe care a avut-o recent în Moldova. Chiar dacă Hagi l-a selectat și apoi l-a promovat în prima echipă, Nikolov tot avea să treacă printr-o perioadă în care nici măcar nu-și mai putea închipui că avea să joace în grupele Champions sau să devină un obiectiv pentru Becali pe piața transferurilor.

Boban Nikolov: „Ajunsesem să mă deplasez în cărucior”

În 2014, Boban avea 20 de ani și s-a trezit dintr-odată cu o accidentare chinuitoare de care simțea că nu mai scăpa. El a povestit în aprilie, într-un interviu de la Antena 1, despre acea perioadă în care i se părea că nimic nu mai putea fi în favoarea sa: „Am simțit într-o noapte o durere teribilă, ca și cum mă înjunghia cineva în picior”. 

Medicii l-au diagnosticat cu o pubalgie, o afecțiune de care suferă mulți fotbaliști. Doar că în cazul lui Nikolov problema nu dispărea, ea se agrava încontinuu.

Ajunsesem să nu mai pot să merg, mă deplasam într-un cărucior! Mă antrenam două săptămâni, după care aveam nevoie de o pauză, nu mai reușeam să mă deplasez, făceam cinci metri în patruzeci de minute”, și-a amintit fotbalistul.

Nikolov: „Un masor a știut ce să facă”

Durerile persistente și teama că avea să fie forțat să renunțe la fotbal îl aduseseră la disperare: Au fost momente în care îmi venea să mă arunc de la balcon! Nu mă mai puteam mișca, dormeam pe parchet. 

Răzvan Marin venea să doarmă cu mine în cameră doar ca să nu mă lase singur. Am avut o operație, după care durerea a revenit. Hagi mă dusese la cea mai bună clinică din Italia, însă medicii nu putuseră să mă vindece

Torturat de durere, Nikolov a fost titular în nouă meciuri din sezonul acela. La sfârșitul campionatului a hotărât să se întoarcă în Macedonia și a semnat cu Vardar. Acolo a avut norocul de a da peste un fizioterapeut care a știut cum să-l ajute.

„În Skopje, am mers la un masaj. Omul și-a dat seama că aveam probleme mari după felul în care mergeam. El m-a făcut bine cu două tratamente, am luat pastile de-a lungul unui an, dar simt că Dumnezeu m-a ajutat să-mi revin”.

Bogdan Stelea era antrenor la Viitorul atunci când mi-au apărut durerile. El îmi spunea: «Vei vedea că într-o zi durerea va dispărea, pur și simplu!». Dar ziua aceea nu mai venea! Când nici operația din Italia nu a fost eficientă, am devenit dezamăgit total, voiam să mă las de fotbal

- Boban Nikolov, mijlocaș FCSB

Și el are contractul „clasic”

Nikolov a semnat cu FCSB un contract valabil în următoarele 10 luni, până pe 30 iunie 2023. Dacă Becali va fi mulțumit de randamentul lui, îl va păstra. Dacă nu, mijlocașul macedonean va fi pus pe liber. Gigi a povestit că a procedat la fel și cu Omrani, atacantul fost la CFR pe care l-a achiziționat, de asemenea, de curând. 

Finațatorul FCSB a vorbit deschis despre tactica aceasta în care un jucător semnează un acord până la sfârșitul sezonului și mai iscălește și un alt contract valabil din vara viitoare. Clubul înregistrează acel al doilea contract doar dacă îi mai convine.

Gigi Becali: „Tănase zice că e un Oaidă mai bun”

Noul fotbalist de la FCSB va fi folosit ca inter în sistemul 4-3-3 pe care Becali i l-a impus lui Dică. Gigi nu s-a bazat pe referințele primite de la antrenor și de la Mihai Stoica despre macedonean, a apelat la un fost jucător al său: „L-am sunat pe Florin Tănase și l-am întrebat dacă să-l iau pe Nikolov, că el îl cunoaște de la Viitorul. 

Tase mi-a spus că macedoneanul e ca Oaidă, doar că un pic mai bun. Mi-a zis că Nikolov recuperează, pasează și nu pierde mingea. Pentru mine asta contează cel mai mult, să nu piardă mingea!”

VIDEO Discurs dur al „Părintelui” Ioan Sdrobiș, după ce le-a văzut pe FCSB și CFR în Conference: „Suntem în Europa amărâților! De unde să apară rezultate în acest haos generalizat?”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Pieton cu banderolă! Prestație îngrijorătoare a lui Tavi Popescu în meciul cu Anderlecht
fcsb - anderlecht 0-0
Pieton cu banderolă! Prestație îngrijorătoare a lui Tavi Popescu în meciul cu Anderlecht
Gigi Becali are un nou favorit la FCSB: „A jucat încântător, e demențial!”
FCSB
Gigi Becali are un nou favorit la FCSB: „A jucat încântător, e demențial!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
Cormiz
Cormiz  •  17 Septembrie 2022, 16:56

Am găsit explicatia: este machedon. De-aia la promovat și Hagi. Nimic de zis, se ajuta între ei.

francklin67
francklin67  •  17 Septembrie 2022, 14:43

Videoton si MOL Székesfehérvár e una sí aceasi Echipa .Gsp-istiilor vai de voi ce informati sunteti.

YATO
YATO  •  17 Septembrie 2022, 14:25

Mare jucator a jucat 60 de secunde impotriva Realului ,e ceva.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează