FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A scăpat de FCSB și e star la noua echipă » Becali dăduse ordin să-l trimită la Liga 3

Ajuns la 32 de ani, Bogdan Rusu s-a reinventat la CS Mioveni după experiența ratată de la FCSB.
Ajuns la 32 de ani, Bogdan Rusu s-a reinventat la CS Mioveni după experiența ratată de la FCSB.

Articol de - Publicat sambata, 11 februarie 2023 17:10 / Actualizat sambata, 11 februarie 2023 20:37

Ajuns la 32 de ani, Bogdan Rusu s-a reinventat la CS Mioveni după experiența ratată de la FCSB. A contribuit decisiv la 4 dintre cele 6 goluri marcate de argeșeni în 2023, fără de care trupa lui Nicolae Dică ar fi avut cu 6 puncte mai puțin în clasament. 

În august, Gigi Becali făcea un transfer surprinzător: Bogdan Rusu, un jucător care evoluase aproape întreaga carieră doar la nivelul celui de-al doilea eșalon.

Nu există la FCSB! » A dispărut fotbalistul pentru care garantau Hagi, Rădoi și Ilie Dumitrescu: „Gigi, e cel mai bun transfer pe care l-ai făcut vreodată!”
FCSB
Nu există la FCSB! » A dispărut fotbalistul pentru care garantau Hagi, Rădoi și Ilie Dumitrescu: „Gigi, e cel mai bun transfer pe care l-ai făcut vreodată!”

Povestea mutării lui Bogdan Rusu la FCSB: „L-am sunat pe MM Stoica: «Mâine vreau să-l iei!»”

Becali l-a ochit pe Rusu într-un singur meci, cel din etapa #3, CFR Cluj - CS Mioveni 4-2, când Bogdan a reușit o „dublă”: „Eu habar n-aveam, nu prea mă uit la meciuri. Am zis «Hai să mă uit și eu la CFR, joacă cu Mioveniul». Când am văzut, pac, gol cu șpițul. Gol de fotbalist, frumos! Nu oricine dă gol de acolo, așa cum a dat el. Mai trece puțin, văd centrare. Pac, cu capul! Nu cum dau unii cu ceafa, cu umărul. Cu capul, gol!. L-am sunat pe MM Stoica: «Tu îl știi pe unu', Bogdan Rusu? Mâine vreau să-l iei!»”.

Rusu a ajuns la FCSB în perioada în care roș-albaștrii erau în criză de atacanți. A debutat la doar două zile distanță după ce a semnat, în partida cu Dunajska Streda (1-0), prima manșă din turul III preliminar Conference League. 

Pentru că ulterior FCSB a transferat doi atacanți cu nume, pe Compagno și Omrani, Rusu a ieșit din calcule și a început să joace tot mai puțin. Dacă în august bifa 333 de minute pentru vicecampioană, în perioada septembrie - decembrie a mai prins, cumulat, numai 306 minute. În total, 13 partide în toate competițiile, 9 din postura de titular, niciun gol, două assisturi.

Bogdan Rusu, formă uluitoare la CS Mioveni

La dorința lui Nicolae Dică, antrenorul care l-a pregătit și la FCSB, Rusu a revenit în această iarnă la CS Mioveni. Era, de altfel, singura opțiune a lui, pentru că bifase deja două cluburi în actuala stagiune.

Titular și crucial în toate cele 4 jocuri din 2023, Rusu a marcat 3 goluri, a oferit un assist, a obținut un penalty și a provocat o altă lovitură de pedeapsă. Fără reușitele lui, argeșenii ar fi avut cu 6 puncte mai puțin. Altfel spus, Bogdan i-a câștigat ultimei clasate 75% din punctele obținute în noul an.

  • CS Mioveni - Petrolul 1-0 » Rusu marchează golul victoriei în minutul 10 | A CONTRIBUIT DECISIV LA CÂȘTIGAREA A DOUĂ PUNCTE
  • UTA - CS Mioveni 1-2 » Assist la prima reușită meciului, cea a lui Benchaib | DOUĂ PUNCTE
  • CS Mioveni - Sepsi 1-1 » Înscrie în prelungiri dintr-un penalty obținut tot de el | UN PUNCT
  • U Cluj - CS Mioveni 2-2 » Deschide scorul și îl determină pe Ilie să comită henț și penalty la faza golului doi semnat de Benchaib | UN PUNCT
A scăpat de FCSB și e star la noua echipă » Becali dăduse ordin să-l trimită la Liga 3
Bogdan Rusu va împlini în aprilie 33 de ani

Bogdan Rusu: „Să muncesc până la 32 de ani, să ajung la Steaua, apoi să merg la echipa a doua?! Nu prea cred!”

Într-un interviu acordat Gazetei la începutul anului, Rusu dezvăluia că pentru a continua la FCSB trebuia să accepte să joace în Liga 3, la echipa secundă a roș-albaștrilor, lucru cu care n-a fost de acord: 

„Nu pot spune că n-am avut șanse, dar poate meritam mai multă încredere. Eu nu pot să mă bag singur în echipă, antrenorul e cel care te selecționează. Nu am făcut scandal, doar că n-am acceptat să merg la echipa a doua. Să joc, să muncesc până la 32 de ani, să ajung la Steaua, apoi să merg la „C” la echipa a doua?! Nu prea cred!”.

CS Mioveni se felicită: „Bogdan Rusu, o afacere pentru club”

„Bogdan Rusu se pliază foarte bine pe stilul echipei noastre. Sper ca în acest retur și în play-out să marcheze cât mai multe goluri. Este un jucător pe care ni l-am dorit foarte mult înapoi. Și, de ce să nu recunosc?, a fost o afacere și pentru club. L-am vândut în august cu 250.000 de euro, iar în ianuarie l-am luat înapoi gratis”, a declarat Dumitru Olteanu, președintele celor de la CS Mioveni.

5 goluria reușit Bogdan Rusu în actuala ediție de Superliga, toate în tricoul Mioveniului

VIDEO » Toate detaliile înaintea partidei FC Voluntari - FCSB:

Mai multe articole despre FCSB:

El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”
FCSB
El face totul la FCSB! Conduce cea mai mare parte a antrenamentelor, ca încă un „principal undercover”
Primarul Pandele: finul lui Gigi, „mielușelul” CFR-ului! Cum s-a comportat FC Voluntari cu cele două pretendente la titlu
FC VOLUNTARI - FCSB
Primarul Pandele: finul lui Gigi, „mielușelul” CFR-ului! Cum s-a comportat FC Voluntari cu cele două pretendente la titlu

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
VanBasten
VanBasten  •  11 Februarie 2023, 20:43
Postat de steaua1986. pe 11 Februarie 2023, 18:25

zcsb isi bate joc de oameni.

Poate sa o confirme si Vadim Rata, adus cu surle si trambite si exclus dupa 3 reprize. Iar norocul lui Miculescu e ca a costat un purcoi de bani, altfel era la UTA acum. Plus altii care mai mult au lustruit banca fecesebelei.

VanBasten
VanBasten  •  11 Februarie 2023, 20:34
Postat de flick2020 pe 11 Februarie 2023, 20:25

Esti campion la postari covrigare. Ai plan de indeplinit ?

Vezi ca vine testul antidoping pentru ciumetii tai. Ai emotii?!

flick2020
flick2020  •  11 Februarie 2023, 20:25
Postat de VanBasten pe 11 Februarie 2023, 18:12

Fecesebeaua il vrea inapoi ca sa-l mai dea o data afara.

Esti campion la postari covrigare. Ai plan de indeplinit ?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează