FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOȘANI - CRAIOVA 0-2

BOTOȘANI - CRAIOVA 0-2. VIDEO + FOTO Chindriș merită medalie de campion! Oltenii se impun din două penalty-uri + Cum arată ACUM clasamentul

FC Botoșani și CS Universitatea Craiova, duel european în Liga 1 +14   FOTO
FC Botoșani și CS Universitatea Craiova, duel european în Liga 1

Articol de , - Publicat duminica, 19 iulie 2020 19:24 / Actualizat duminica, 19 iulie 2020 21:54

CS Universitatea Craiova a câștigat meciul de la Botoșani, scor 2-0, și s-a distanțat la 4 puncte în fruntea clasamentului din Liga 1. 

 U Craiova s-a îndepărtat de ”feroviarii” blocați la Mogoșoaia. Două penalty-uri clare, cadou de la Chindriș, executate impecabil, au adus Bănia mai aproape de titlu.

Șefii poartă războaiele din afara terenului, echipa mătură tot pe gazon. Fiecare cu treaba lui la Craiova. Astă-seară, juveții s-au apropiat la 180 de minute de titlu. 

Un succes repurtat în stilul Real Madrid post-pandemie, de la punctul cu var, cu două penalty-uri făcute cadou de Chindriș, într-o seară mizerabilă. Cu toate că băiatul ar merita o medalie de campion.

 A 6-a victorie consecutiv de la reluarea putea fi mai generoasă dacă Koljici nu rata revoltător de mult!

Chindriș, mai periculos ca virusul

Fotbalul românesc, bogat în reclamă, sărac în valoare, propune periodic nume de jucători în jurul căruia roiesc cluburile din Occident. Deși există o diferență între "a propune" și "a fi monitorizat", ca să nu mai vorbim de "a fi dorit" și "a fi transferat". Mihăilă, respectiv Chindriș. Cluburi din LaLiga sunt cu ochii pe ei. E logic, sunt impresari care i-au propus. Villarreal și Valencia sunt doar dintre grupările ce au auzit de unul, de altul. 

După faza din minutul 70, cota lui Valentin a urcat, probabil, a lui Andrei a coborât, nu de alta dar au și "liliecii" gafeurii lor. Olteanul a apăsat accelerația, a trecut de jaloanele Florescu și Haruț, iar Chindriș a întins neglijent piciorul. Penalty ce se vedea din Gruia. A repetat figura în prelungiri cu Gustavo, ce-o fi avut în cap?! 

Doar COVID mai poate împiedica Bănia

Cicâldău, un alt fotbalist pentru care oltenii visează multe milioane de euro, a înscris elegant. Gustavo a fost la fel de sigur. Nicio emoție. 

Juveții au pierdut de multe ori în istorie, pueril. Acum, par cu capul pe umeri. Și mângăiați de noroc. Botoșănenii și-au văzut interesul aseară, au tras și de o remiză. I-au chinuit mult pe olteni, cam aiuriți și periculos de relaxați în ofensivă la 1-0. Faultul lui Chindriș de la primul penalty a rupt echilibrul. Oltenii s-au cam jucat cu fotbalul. Cu focul chiar! Koljici, care înscria dintr-un sfert de ocazie, a ratat incredibil singur cu portarul, în două rânduri. Baiaram și Bancu l-au imitat. Meleul bucuriei oltenilor, de la final, a fost o repetiție pentru ceea ce se anunță pe "Oblemenco".

Calculele o indică pe CS Universitatea Craiova mare favorită în lupta pentru titlu. Meciul de astăzi, de la Botoșani, a fost tranșat în repriza secundă, prin două gafe inexplicabile făcute de Andrei Chindriș. Fundașul central a comis două lovituri de la 11 metri, transformate de Alexandru Cicâldău, în minutul 73, și de Gustavo, al al cincilea minut de prelungire. 

+10 FOTO

Clasament play-off Liga 1: 

FINAL » Botoșani - Craiova 0-2

Botoșani - Craiova, echipele de start: 

FC Botoșani: Ed. Pap - Haruț, Chindriș, Șeroni, Țigănașu - E. Papa, Carlone - Ashkovski, Ed. Florescu, Ofosu - Dugandzic 
Rezerve: Hankic - Patache, Cîmpanu, Mendoza, Holzmann, Babunski, H. Keyta, R. Fili 
Antrenor: Marius Croitoru

Craiova: Pigliacelli - Șt. Vlădoiu, Cosic, Acka, N. Bancu - Nistor, Al. Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, Koljic, Mihăilă 
Rezerve: I. Popescu - Vătăjelu, Bălașa, I. Mitran, Qaka, Ivanov, Gustavo, Baiaram, L Nitu 
Antrenor: Cristiano Bergodi

  • Jonathan Rodriguez, mijlocașul infectat cu coronavirus din lotul celor de la FC Botoșani, a revenit în lotul moldovenilor. A apărut titular pe foaia de joc, dar cu câteva secvențe înaintea jocului a fost înlocuit cu belgianul Alessio Carlone.

Stadion: Municipal, Botoșani 

Citește și alte știri despre play-off-ul din Liga 1: 

Craiova cere înghețarea campionatului, după amânarea meciului FCSB - CFR Cluj: „Nu are rost să se mai joace”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (282)
pittt
pittt  •  21 Iulie 2020, 10:27

Asa e. Croitoru se in insala. Tu stii mai bine. Te si pricepi si nici nu ai motive sa fii subiectiv.

mosierul
mosierul  •  20 Iulie 2020, 16:48
Postat de pittt pe 19 Iulie 2020, 23:20

Va inteleg oftica, dar Craiova a castigat pe merit, a spus-o Mariu Croitoru. El are demnitate. Voi???

...la voi "pe merit " e de fapt Știința hoției...arbitrii știu de ce !!

mosierul
mosierul  •  20 Iulie 2020, 16:45
Postat de sergentu72 pe 20 Iulie 2020, 01:14

Vezi golurile cu franari, alea au fost din actiune ;)

...chiar de veți lua titlul nu va avea nici o valoare ...e un titlu câștigat cu ajutorul arbitrajelor, hoților...11m clar pentru Botosani, aseară la 0-0...nici un titlu nu s-a câștigat prin așa arbitraje favorabile ...fii mă corect și recunoaște că sunteți ajutați meci de meci...te dai mare pe aici cu aiurelile tale dar dai pe dinafară de ipocrizie...

Vezi toate comentariile (282)
Comentează