FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI

EXCLUSIV Valeriu Iftime e convins că a dat lovitura! Ce plan are cu jucătorul sirian care a produs isterie la Botoșani: „Vând 10 milioane de tricouri cu el, e afacere cât toți Moruțanii la un loc!”

Finanțatorul Iftime și antrenorul Croitoru îl încadrează pe Al-Mawas, prezentat oficial săptămâna trecută // foto: Facebook
Finanțatorul Iftime și antrenorul Croitoru îl încadrează pe Al-Mawas, prezentat oficial săptămâna trecută // foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2020 10:14 / Actualizat luni, 07 decembrie 2020 11:30

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, își calculează deja următorii pași: îl vinde întâi pe Andrei Chindriș, apoi pe Denis Haruț, după care speră să dea lovitura cu sirianul Mahmoud Al Mawas, care a creat isterie în Moldova.

- Domnule Iftime, după 7 ani în prima ligă, ne puteți spune care-s fotbaliștii pentru care ați avut o slăbiciune?
- Cabrera, Moruțan, Roman, Ongenda, Chindriș și Miron. George are o inteligență, ceva senzație! Mi-au plăcut jucătorii cu caracter. Hervin râdea când mă vedea. Îl apuca râsul. M-am împrietenit apoi cu el. Înțelege structura mea. Cabrera era un supersimpatic. Am avut lupte cu Pustai pentru el. Păi, Pustai antrena 11, iar restul jucau miuță. Cabrera era de jucat miuță? Doar pentru că nu făcea faza defensivă?

Valeriu Iftime: „Moruțan nu va termina liceul niciodată!”

- Moruțan?
- Și el, dar acum nu mă mai bagă în seamă. A greșit că nu a terminat liceul. Și nu-l va mai termina niciodată! Nu va mai da BAC-ul. Crezi că mai învață el geografie și matematică? Niciodată! I-am zis să mai stea o jumătate de an la mine. Să dea BAC-ul și apoi poate pleca liniștit. N-a vrut! Am făcut puțin mișto de el și nu m-a mai băgat în seamă. Dar e jucător de număr 10. Dacă va continua așa și nu și-o va lua în cap, poate fi un transfer pe o sumă uriașă. FCSB are o echipă de bijuterii.

- Un milion sumă de transfer, 400.000 pe niște procente. Încă mai aveți procente, cât credeți că mai puteți lua de la transferul lui Moruțan?
- Două milioane. Mai am niște clauze pe acolo. Totuși, când l-am dat, l-am dat cu inima. Că pe oamenii ca Gigi nu-i prostești la bani, au miros. Ar fi un câștig formidabil să mai luăm două milioane. Acum nu-l ia nimeni cu 10 milioane, cum speră patronul de acolo. Poate 3-4 milioane. Dacă mai joacă așa un an de zile și ajunge număr 10 în naționala mare, atunci crește. E cel mai bun dribleur, n-o face cu efort ca Stanciu sau Hagi jr., Moruțan te prostește. Plus că e altruist, asta e nativ. Parcă n-ar vrea să se vândă. Bravo lui! Poate fi cel mai scump transfer din România.

- Câmpanu?
- Și pe el l-aș mai fi ținut la mine. Numai că atunci când a aflat că pleacă la Craiova i-a patinat mintea ca o trotinetă neunsă. De parcă mergea la Bayern Munchen și era titular de drept. I-am zis: „Mai stai, copile!”. „Nu mai stau!”. Cu lucrurile astea jignește clubul, de asta i-am și dat drumul. L-am dat cu puțină tristețe, ar mai fi jucat la mine și mai creștea prețul. Am încredere însă în strategia lui Rotaru de a crește tinerii.

- E vreun jucător de care nu mai vreți să auziți?
- Nu! Aș fi păcătos. Uitați, am avut o ceartă cu Acsinte, care e botoșănean. A avut o ofertă de la Pandurii, mulți bani. A și pierdut banii. Că asta e viața. Dacă pleci de la masa plină și cauți alta și mai plină, s-ar putea să te îneci. A plecat de la mine când aveam nevoie de el. După care, a mai jucat pe la 2-3 echipe și i-am zis să vină acasă. Pe 2.000 de euro, dar să fie varianta de rezervă, însă devine om al clubului. A făcut mișto de mine, ne-a zis că se desființează clubul. Am fost contrariat și nemulțumit de reacția lui. Dar uite că l-am readus, nu m-am supărat pe el. Am avut o repulsie la un moment dat, însă dacă n-ai ceva în tine de a ierta și iubi, nu merge.

Valeriu Iftime, despre Mahmoud Al Mawas: „Dacă dă 5 goluri, se mută Siria la Botoșani”

- Ați atins mereu ratinguri tari cu jucători aduși de nicăieri, acum e acest Mahmoud Al Mawas care a blocat rețelele de comunicare.
- Nu știu cum îl cheamă. E o aventură interesantă. Acum ceva vreme nu mai era. Dispăruse din radarul nostru. Dispăruse! Nu mai răspundea la nimic. Acum e la noi. E superfotbalist. Numai că el a funcționat până acum la căldură, când vine rece îi trebuie izmene din prima zi. Să vedem cum se adaptează. E foarte iubit acolo! „Putușani”, cum spun ei. Au aflat numărul meu de telefon și îmi dau mesaje fanii. „Prezidente, iubirea e cu tine”. Extraordinar! E un moment pe care trebuie să-l tratăm atent. E o bombă nucleară.

- Acum chiar e nevoie de un marketing bun!
- Pfai de capul meu. Mă duc și fac magazin acolo, în Siria! Pe cuvântul meu, serios vorbesc. Câți au ăștia? 20 de milioane de locuitori, facem 10 milioane de tricouri. Știe președintele meu. Păi, e afacere mai tare decât toți Moruțanii la un loc. M-a întrebat cine vinde acolo. Mă duc eu cu el. Facem o tarabă, poze și asta a fost. Exagerez puțin, dar e o pârtie pe care dacă nu o exploatăm, suntem proști.

- A fost greu de adus?
- Nuu... E în media mea, 5.000-6.000 pe lună. Are niște condiții de plecare interesante. Cu salturi valorice bune pentru el. Pfai de capul meu, acum să văd, să fie bun. Dacă dă vreo 5 goluri, vai de capul meu. Vine Siria la Botoșani!

- Apropo, cum ați ajuns la el?
- Pe principiul ăsta, să se lanseze. Impresarul lui Moruțan mi l-a adus. „Nea Valer, am o bombă pentru matale”. „Băi, ce dracu, ia să-l văd”. Pfaoleu. Mie îmi plac exploziile astea. I l-am dat lui Marius, el nu credea că vine la noi. Eram disperat că nu mai venea, că nu mai era pe radar.

- Așteptați suporteri de acolo când se va putea?
- Nu înțelegeți că „Putușaniul” apare pe harta Siriei acum? Mai tare ca altele, ei știau de World Trade Center, acum știu de Botoșani.

În ce ordine se pleacă de la Botoșani

- Următoarea lovitură e Haruț?
- Haruț e inima mea. L-aș adopta dacă mi-ar da voie legea. Niciodată nu va spune că va face mai mult decât poate. Dacă-l pui dreapta, zice ok, o fac cât de bine pot. Pentru el mâine am ofertă.

- Din România?
- Din Italia! Însă eu cred că primul se va vinde Chindriș.

- De ce?
- Andrei a învățat multe. Mai are 4-5 meciuri de jucat, sper să o facă bine. A avut o sincopă și l-au taxat toți pentru că era foarte vizibil. E povara celebrității. Dacă ești celebru și apari cu pantalonii rupți în fund, te vede toată țara.

- Le va crește prețul dacă îi țineți până la vară? Cu Euro și JO?
- Da, păi mi-ai citit toată filosofia mea. Am un preț înainte și unul după. Așa este! Nu pot să spun acum care sunt prețurile. Se poate dubla prețul.

- Și patronul de la FCSB îl vrea pe Haruț!
- Așa este. Mereu m-a întrebat de el. E ca un diamant. Mereu mă întreabă. N-am spus sume ca să nu ne supărăm. Ne-am supărat în postul Paștelui, să nu ne supărăm și înainte de Crăciun. Îi vine mănușă FCSB-ului. Acum nu pleacă, iarna asta 100% nu pleacă.

21 de milioaneeste populația Siriei, locul unde plănuiește Iftime să deschidă un magazin FC Botoșani

68 de meciuriîn națională are Mahmoud Al Mawas, reușind să puncteze de 11 ori

10.000 de interacțiunia ajuns să aibă o postare de pe Facebookul celor de la Botoșani de când Mawas e la club

Contractele mele cu jucătorii sunt ca la armată. E vorba de respect, ei și pe mânecă au acel semn cu respect. Nu avem litigii cu nimeni

Fotbalistul meu nu are nicio grijă. Își aduce valiza și nevasta, în rest ne ocupăm de tot. E nevoie de doctori noaptea, orice, ne ocupăm de tot. În așa fel încât să ai confortul dorit. Altfel e greu să-i ții. Soția lui Babunski a venit din Japonia la Botoșani! E ca și cum te-ai parașuta într-o pădure

Lyes Houri care a fost la Viitorul mi-a plăcut foarte mult. E genul de jucător pe care l-aș aduce la mine. Să știți că în general nu prea îmi plac alți străini de pe la noi. Doar ce a fost pe la mine - Valeriu Iftime, finanțator FC Botoșani

VIDEO. Provocare pentru Valeriu Iftime: „Nu știu ce cărți să le recomand jucătorilor, e complicat”

Citește mai multe știri din Liga 1:

Spaniolii lui Dinamo, ademeniți în țara natală » Unde pot ajunge Mejias, Hinojo și Aleix Garcia

Supărarea lui Piți l-a adus la FCSB » Iar acum Gigi Becali pare să fi dat o nouă lovitură!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
balaur
balaur  •  07 Decembrie 2020, 12:33

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

whitesnake
whitesnake  •  07 Decembrie 2020, 12:00

mai era unu pe aici fara BAC ..alex bibilica zis iosif =)))))))))))))))))))))))

131668434566273
Razvan Mihailescu  •  07 Decembrie 2020, 11:32

Mister iftimie,esti simpatic de felul tau si ai dat impresia ca esti altfel ca si patron decât circarii din liga 1,dar rămâi asa,si nu mai o lua pe aratura ca si in campionatul trecut cand te ai aliat la povesti aiurea cu craiova contra cfr-ului,n aveai nici o treaba la momentul ala sa te bagi in seama

Vezi toate comentariile (4)
Comentează