FOTBAL  »  Superliga  »  TAS

Când decide TAS cine e campioana României » Termenul limită până la care trebuie judecat cazul

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 mai 2017 12:09

Gigi Becali  este decis să depună plângere la TAS pentru a contesta regulamentul LPF și faptul că Viitorul este campioana României.

Există o diferență importantă față de alte cazuri din Liga 1 care s-au mai judecat în Elveția: de data asta, fotbalul românesc nu are mult timp la dispoziție, trebuie să afle repede adevărul. E nevoie să se știe curând numele campioanei și al celorlalte participante în cupele europene.

Federația ar trebui să înștiințeze UEFA la începutul lunii iunie care sunt echipele calificate în Champions League și care în Europa League. Primele două clasate merg în UCL, următoarele trei, în EL. Singura din play-off fără drept de participare în cupele europene e CFR Cluj, aflată în insolvență. 

  • LPF spune că într-un sezon sunt două campionate diferite, iar la final, în lupta pentru titlu dintre două combatate aflate la egalitate de puncte, contează doar meciurile directe din play-off, acolo unde Viitorul este avantajată față de FCSB;
  • FCSB spune că este un singur campionat și că trebuie să conteze toate cele patru meciuri directe, din sezonul regulat + play-off, citând art. 29 din ROAF. (detalii aici)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (254)
corectu
corectu  •  16 Mai 2017, 19:00

Eu cred ca in aceasta situatie ar fi mai bine de facut un clasament cu rezultatele dintre ele in play-off.Ar fi mai relevant.Altfel,la punctaj egal de ce sa fie luate in considerare doar rezultatele din play-off.cand au contat si rezultatele din sezonul regulat.

1636198243343837
Claudiu Alexandru  •  16 Mai 2017, 18:09

Nu inteleg de ce sunt atatea discutii cand treaba este foarte simpla: FCSB ajunge la egalitate de puncte cu Viitorul doar datorita regulilor din play-off (adica injumatatirea punctelor din sezonul regulat). Astfel se aplica regula rezultatelor directe doar din play-off. Daca se doreste sa se ia in calcul si rezultatele din sezonul regulat atunci punctele obtinute de cele doua echipe pe intreg parcursul campionatului sunt: FCSB – 47 sezon regulat + 20 play-off = 67 puncte Viitorul – 51 sezon regulat + 18 play-off = 69 puncte Concluziile le puteti trage si singuri ...

1498434707123363
Dumitru Neculai  •  16 Mai 2017, 16:22

de 27 de ani toti fabrica subiecte ne mint ba parca nam fi ortodocsi unde se spune ce semeni aia culegi am crezut ca fotbalul va scapa da de unde daca va primiti salariile mintiti fratilor ca de va e foame si voua

Vezi toate comentariile (254)
Comentează
Close