FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Calculul GSP, confirmat » Cauza principală care a prăbușit Rapidul

Cristiano Bergodi nu mai găsește soluții să scoată Rapidul din criză
Cristiano Bergodi nu mai găsește soluții să scoată Rapidul din criză

Articol de - Publicat miercuri, 13 decembrie 2023 18:03 / Actualizat joi, 14 decembrie 2023 10:22

Fără contribuțiile decisive ale lui Claudiu Petrila și Albion Rrahmani din primele 14 etape, Rapid s-ar fi clasat pe 13  ♦ E același loc pe care giuleștenii îl ocupă pe baza rezultatelor din ultimele 5 runde, în care ambii fotbaliști ofensivi au absentat din cauza accidentărilor

Petrila și Rrahmani au fost cruciali pentru Rapid în actuala stagiune. Primul a izbutit 4 goluri, 6 assisturi, în timp ce al doilea a reușit să înscrie de 6 ori și să paseze decisiv în două rânduri.

Reacția lui Daniel Pancu, după ce fanii Rapidului au cântat „Viața mea o împart alături de Voluntari”: „Nu ar trebui să mai fie presiune pe jucători”
RAPID
Reacția lui Daniel Pancu, după ce fanii Rapidului au cântat „Viața mea o împart alături de Voluntari”: „Nu ar trebui să mai fie presiune pe jucători”

Rapid, echipă de pluton fără Petrila și Rrahmani 

Înainte de runda a 15-a, prima în care alb-vișiniii au rămas fără niciunul dintre Petrila și Rrahmani, accidentați, Gazeta efectua o simulare și răspundea la întrebarea: unde se afla Rapidul fără golurile produse de cei doi?

În exercițiul teoretic publicat la finalul lunii octombrie și raportat la primele 14 runde ale campionatului în curs, trupa lui Bergodi ar fi fost ocupanta locului 13, poziție de baraj, fără golurile și pasele decisive semnate de Petrila și Rrahmani.

Din acel moment și până în prezent, Rapid a câștigat un singur meci, chiar derby-ul cu FCSB (2-1), primul joc fără niciunul dintre Rrahmani și Petrila apți. În rest, giuleștenii au înregistrat două remize și două eșecuri.

Cu 5 puncte acumulate, Rapid se clasează abia pe 13 într-un clasament alcătuit doar pe baza rezultatelor din rundele 15-19, exact ca în simularea Gazetei din urmă cu două luni.

Contabilizând doar precedentele 5 etape, FC Voluntari stă cel mai bine, fiind singura grupare neînvinsă în acest interval. Podiumul e completat de Universitatea Craiova și de U Cluj, ambele cu 10/15 puncte câștigate. FCSB e abia a 10-a, CFR Cluj traversează o formă chiar mai slabă decât Rapid, în timp ce Dinamo e unica formație cu 5 eșecuri din 5 posibile.

Clasamentul Superligii după etapa a 15-a încoace

ECHIPĂNR. PUNCTE
1. FC Voluntari11
2. CSU Craiova10*
3. U Cluj10
4. Farul8
5. Sepsi8
6. Hermannstadt8
7. Oțelul7
8. FCU Craiova7
9. UTA7
10. FCSB7
11. Poli Iași6
12. Petrolul6
13. Rapid5
14. CFR Cluj3
15. FC Botoșani3
16. Dinamo0

*La egalitate de puncte, echipele au fost departajate mai întâi de golaveraj, apoi de rezultatul meciului direct

Rapid în ultimele 5 runde

  • Rapid - FC Voluntari 1-2 
  • FC Botoșani - Rapid 0-0 
  • Rapid - U Cluj 2-3 
  • Sepsi - Rapid 0-0 
  • FCSB - Rapid 1-2

Meciurile Rapidului în care Petrila și Rrahmani au fost decisivi

MECIGOLURI PRODUSE DE TANDEMUL PETRILA-RRAHMANI
Rapid - CSU Craiova 2-01*
UTA - Rapid 2-22
Rapid - Poli Iași 3-23
Rapid - CFR Cluj 3-13
Rapid - Dinamo 4-04
FCU Craiova - Rapid 3-54

*Singurul joc în care ori Petrila, ori Rrahmani au contribuit la cel puțin un gol și asta nu a contat în economia rezultatului final

Petrila și Rrahmani sunt așteptați pe teren la începutul anului viitor.

Clasamentul la zi

VIDEO. Cristiano Bergodi, după Rapid - FC Voluntari 1-2: „Nu merit să mi se ceară demisia”

Mai multe articole despre Rapid: 

Rapid a anunțat unde va desfășura cantonamentul de iarnă » 3 amicale în 10 zile pentru elevii lui Bergodi
RAPID
Rapid a anunțat unde va desfășura cantonamentul de iarnă » 3 amicale în 10 zile pentru elevii lui Bergodi
GSP a stat de vorbă cu Adrian Mutu, cel mai căutat antrenor de către echipele din Liga 1: „Îmi place România, dar viața mea e acum la Neftchi Baku”. Ce mesaje are pentru CFR Cluj, Rapid și Dinamo
FOTBAL
GSP a stat de vorbă cu Adrian Mutu, cel mai căutat antrenor de către echipele din Liga 1: „Îmi place România, dar viața mea e acum la Neftchi Baku”. Ce mesaje are pentru CFR Cluj, Rapid și Dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
parpalache
parpalache  •  14 Decembrie 2023, 11:20

Cum sa nu fi fost „o echipa de pluton”daca are un antrenor de pluton!Șucu a cheltuit multe milioane aducând jucatori,dar ce folos daca a adus un antrenor care n-a câștigat nici un trofeu in 20 de ani de când e p-aici!

lefter_popescu
lefter_popescu  •  13 Decembrie 2023, 22:30
Postat de calinescu_ pe 13 Decembrie 2023, 19:13

Principala cauza este ca SAPUN nu mai poate ....!!!!

Amice, ala joaca la " becie" nu în atac. Și încă ceva, dacă Bergodi nu era capos și ii folosea pe Morais și Grigore alături de Sapunaru și Braun ,atunci avea cea mai buna apărare din liga I. ( Milan sau Juventus au câștigat titluri atat în Italia cat și în Europa cu apărari avand o medie de 39-40 de ani) . Anul trecut, fără acel meci pierdut 3-7 cu Farul , apărarea era pe primul loc. Atunci nu avea 3 jucatori buni în atac, ci doar unul. Acum a avut atac dar și un mare ghinion , ca 2 din cei 3 atacanți ( aflati în mare forma de se speriase Gigi valiza) sa se accidenteze ( nu pt doua saptamani) ci pt 4 luni. Mai pune-l alături și pe acel belgian care și el era în forma și iată de ce a căzut echipa.Mare ghinion . Anul trecut l-a avut pe Papeau accidentat 5 luni și pe Mutu antrenor cu frână de mana trasa.

mmbank
mmbank  •  13 Decembrie 2023, 21:53

Exercitiul vostru este stupid. E ca si cum echipa ar fi jucat in 9. Si faceti clasamentul asa. Relevant era daca ii scoteati si de la Fcsb pe Olaru si Coman si de la restul pe primii 2. Bineinteles ca se vede ca lipsesc cei 2, dar fara ineptii.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează