FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

„Dincolo de acest prăpăd…” » Ce a postat liderul Peluzei Sud, la 3 săptămâni de când ultrașii s-au „rupt” de FCU Craiova

Sorin Chipeșu e liderul Peluzei Sud / Sursă foto: Facebook +33   FOTO
Sorin Chipeșu e liderul Peluzei Sud / Sursă foto: Facebook

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 16:54 / Actualizat luni, 21 august 2023 18:05

Au trecut trei săptămâni de când FCU Craiova a rămas fără sprijinul suporterilor din Peluza Sud '97, aceștia luând decizia de a se distanța definitiv de echipă după ce Adrian Mititelu a pierdut procesul pentru palmaresul istoric al Științei. Între timp, liderul ultrașilor craioveni suspină după vremurile de altădată.

Într-un moment dificil din existența clubului, cu o înfrângere de răsunet în instanță și multe turbulențe și schimbări în cadrul echipei, FCU nu se mai bazează nici pe suporterii care-i fuseseră alături de la reînființarea din 2017. 

Nemulțumiți de consecințele pe care le implică ultimele decizii judecătorești, ei s-au „rupt” de echipă la începutul lunii august, motivând într-un amplu comunicat că „entitatea FCU nu mai are nimic de-a face cu Universitatea Craiova”.

Trei săptămâni mai târziu, lucrurile sunt neschimbate. Clubul lui Mititelu a rămas fără cel mai activ nucleu de suporteri și nu există nici cele mai mici indicii că aceștia vor reveni prea curând pe stadioane.

„Şi, totuşi, dincolo de-acest prăpăd / Tu ce mai faci, motiv al vieţii mele?”

Rămași din noi fără echipă, așa cum se întâmplase și după dezafiliere, pe fanii juveților i-a apucat nostalgia. Duminică seara, Sorin Chipeșu, șeful Peluzei Sud, a distribuit în contul său de „Facebook Stories” un mesaj poetic, încărcat de semnificații. 

Mai exact, două versuri dintr-o poezie scrisă de Adrian Păunescu: „Şi, totuşi, dincolo de-acest prăpăd / Tu ce mai faci, motiv al vieţii mele?”. O trimitere evidentă la situația fotbalului craiovean și la daunele irevocabile pe care le-a produs dezafilierea din 2011.

„Dincolo de acest prăpăd…” » Ce a postat liderul Peluzei Sud, la 3 săptămâni de când ultrașii s-au „rupt” de FCU Craiova
Mesajul distribuit de Sorin Chipeșu / Sursă foto: Facebook

Versurile, care au mai apărut și în trecut pe un banner afișat de galerie, sunt desprinse din poezia „Dincolo de prăpăd”, un distih al fostului poet Adrian Păunescu, nume inconfundabil inclusiv pentru istoria Științei.

Peluza Sud 1997 și-a suspendat activitatea

Peluza Sud 1997, principalul grup de susținători ai clubului patronat de Adrian Mititelu, FCU Craiova, a anunțat pe 2 august că și-a suspendat activitatea și că nu va mai asista, cel puțin în mod organizat, la meciurile echipei. Motivul? Decizia recentă a Curții de Apel Timișoara, care i-a atribuit palmaresul echipei istorice, din 1948 până în 1991, clubului de drept public CS Universitatea Craiova.

Decizia acestora vine în urma verdictului pe care Curtea de Apel Timișoara l-a dat de curând în procesul dintre FCU Craiova și CS Universitatea Craiova pentru palmaresul echipei istorice.

Ne vedem puși în fața luării unei decizii grele, o decizie care vine odată cu motivarea procesului recent încheiat, conform căreia entitatea sportivă pe care am susținut-o până în acest moment a pierdut palmaresul Universității Craiova, câștigat la aceeași instanță judecătorească în urmă cu câțiva ani. De asemenea, conform aceleași motivări, nici clubul înființat în 2013 la Mogoșoaia, județ Ilfov, nu deține acest palmares, ci îl folosește prin închiriere în scopuri comerciale și sportive.

Nu dorim să recatalogăm această decizie, am mai făcut-o și anterior, ci vrem să menționam că nu ne putem continua prezența și susținerea la o entitate care nu mai are nimic de a face cu Universitatea Craiova. Am așteptat în aceste săptămâni motivarea judecătorească pentru a putea avea toate detaliile “pe masă” și azi vă prezentăm decizia pe care am luat-o. 

Anunțam în mod clar, încă de pe acum, că odată ce echipa noastră draga va reveni pe gazon vom fi primii prezenți, mai vocali ca niciodată.

+29 FOTO

Pentru a fi cât mai expliciți, date fiind insinuările și paranoia care orbitează în jurul oricărui comunicat, pentru noi Universitatea Craiova este echipa care va deține LEGAL palmaresul (nu prin jocuri de culise), echipa care va juca cu LEUL pe piept și cea care va fi susținută de PELUZA SUD. Această triadă este cea care a dat și va da mereu veridicitate clubului UNIVERSITATEA CRAIOVA. Până când aceste lucruri nu se vor soluționa, Peluza Sud nu va mai fi prezentă la meciul vreunei echipe de club.

Suspendarea reprezintă cel mai dificil lucru pentru un ultras, pentru o persoană care a fost meci de meci pe stadion. O decizie grea, dar corectă, pe care ne-o asumăm public. Poate Știința o să ne mai demonstreze încă o dată ca este nemuritoare și ne vom reîntâlni în Peluza Sud! Până atunci, rămânem o familie unită, nostalgică și cu speranță! 

- Comunicat Peluza Sud 1997

VIDEO Adrian Mititelu, dezamăgit după înfrângerea cu Petrolul: „Aveam alte așteptări de la echipă”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Adrian Mititelu, prima reacție după ce l-a concediat pe Nicolae Dică » Explicațiile unui nou „divorț” prematur: „Pur și simplu...”

„Malaxorul” de antrenori: 8 tehnicieni au fost în curtea lui Adrian Mititelu în ultimii doi ani! Cine a rezistat cel mai mult

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
Forzzastiinta
Forzzastiinta  •  21 August 2023, 22:37
Postat de 10iul73 pe 21 August 2023, 22:08

Asa este la voi la Fcsb!?

Ei sunt prea proști si ii păcălește nea jiji cu cruciulite si una punga de semințe per persoana

10iul73
10iul73  •  21 August 2023, 22:08
Postat de Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL pe 21 August 2023, 18:28

2000-3000 de EUR la băiat și să vezi cum se întorcă băieții, mai dă mititelu și la ceilalți lideri câte 300-400 de EUR de căciulă, să vezi cum renaște iubirea! La fel e și dincolo, la Craiolguța! Să nu credeți că e diferit. Au mâncat ăia din Sezione, Charlie și toți liderii din buzunarul lui Rotaru! Proști sunt doar ăia din București care țin cu Craiova, că vin pe banii lor la meciuri și fac eforturi.

Asa este la voi la Fcsb!?

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  21 August 2023, 20:28
Postat de Sifonarie_Frizerie_Mustata_SRL pe 21 August 2023, 18:28

2000-3000 de EUR la băiat și să vezi cum se întorcă băieții, mai dă mititelu și la ceilalți lideri câte 300-400 de EUR de căciulă, să vezi cum renaște iubirea! La fel e și dincolo, la Craiolguța! Să nu credeți că e diferit. Au mâncat ăia din Sezione, Charlie și toți liderii din buzunarul lui Rotaru! Proști sunt doar ăia din București care țin cu Craiova, că vin pe banii lor la meciuri și fac eforturi.

Sifonache: cara-te!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează