FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Ce înseamnă transferul lui Dan Nistor la Craiova? 3 detalii importante: e pentru prima oară când un căpitan dinamovist ajunge în Bănie!

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 14:19

CS Universitatea Craiova a început anul cu o primă mare lovitură pe piaţa transferurilor, achiziţionarea lui Dan Nistor, 31 de ani, nimeni altul decât cel mai bun pasator activ din Liga 1. 

Ce înseamnă şi ce poate aduce nou în jocul oltenilor? Iată 3 aspecte de luat în calcul: 

1. Bănia își rezolvă marea problemă

Deşi au încercat să-l transforme pe Cicâldău într-un decar, jocul acestuia s-a dovedit a fi mult mai aproape de al unui optar. S-a putut observa acest aspect şi la naţionala U21. 

Prin transferul lui Nistor, oltenii şi-au rezolvat problema coordonatorului. Ba, mai mult, ar putea avea o linie mediană excepţională, cu Mateiu, Cicâldău şi Nistor în teren, 3 jucători care au împreună aproape 650 de meciuri pe prima scenă. 

2. Nistor, perfect pentru fazele fixe

Cu 10 assist-uri, Dan Nistor conduce clasamentul pasatorilor decisivi din campionat. Interesant de menţionat că 5 dintre cele 10 pase au fost din faze fixe, un capitol la care craiovenii nu s-au remarcat în primele 22 de runde, când au reuşit doar 9 goluri din momente statice. 

Dacă mai adăugăm aici un penalty scos şi unul transformat, constatăm că a contribuit la 7 dintre goluri marcate din faze fixe de Dinamo. Comparativ, asta înseamnă 78% din totalul celor izbutite de alb-albaştri.

3. Uriașă lovitură de imagine

Venirea lui Nistor înseamnă şi o imensă lovitură de imagine. De-a lungul timpului, Dinamo a fost echipa care a născut cea mare rivalitate în Oltenia.

Începând cu cea mai severă înfrângere suferită de „Ştiinţa” pe prima scenă, un 0-8 în iunie 1966, cu titlul pierdut în 1973 şi continuând cu zecile de jucători trecuţi la gruparea bucureşteană, toate acestea au contribuit la imaginea negativă de care are parte formaţia roş-albă în Bănie. 

Acum, pentru întâia oară în istoria de aproape 6 decenii de fotbal craiovean în prima ligă, căpitanul la zi al dinamoviştilor se transferă la Craiova. A mai fost un singur caz, Fl. Bătrânu în 1999, dar acesta a purtat de câteva ori banderola bucureştenilor cu două sezoane în urmă. 

Top 3 cei mai buni pasatori activi din Liga 1:

  • Dan Nistor – 66 pase decisive;
  • Constantin Budescu – 55; 
  • Ciprian Deac - 51.

Vezi și:

Transferul lui Nistor, analizat din toate unghiurile » Cum ar putea arăta Dinamo și Craiova la reluarea campionatului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
104354204195252
Pierre Tzutzea  •  08 Ianuarie 2020, 12:22

nistor nu se va acomoda in banie pentru ca sint prea multi mingicari acolo. va fi izolat mai mult ca sigur. prieteni mai putin plus ca neuronless este obisnuit sa fie aclamat sa fie omul principal sa se invirta in jurul lui cam tot. asa s-a intimplat si la cfr unde nu a facut nimic. si va fi usor daca va fi tinut om la om nu va face nimic. repet sint convins ca nu se va acomoda. veti vedea cum va fi izolat si dupa vreo citeva etape va fi chiar rezerva. oltenii au jucatori care pot juca ceea ce face nistor. plus acomodarea cu alt stil de joc cu impunerea cu ... si cu... oricum ce mai bun lucru de facut este sa taca pentru ca a dat din clanta prea mult. si de foame o sa manince ceapa la greu. cind a fost accidentat nu a urlat ca nu merita banii si a stat pe bara mult timp. smecheria este arma prostilor draghe dan!

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  06 Ianuarie 2020, 18:16

Cred ca am si uitat de cand nu am mai avut coordonator de joc in echipa!

idi53
idi53  •  06 Ianuarie 2020, 17:40

Ceapa nu va ramane mult in Prazilia pt ca ramane dinamovist pe viata!A declarat el tocmai la prezentarea lui la Craiova!Si stimeaza mult pe fanii dinamovisti!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează