LIGA 1  ·  FCSB

Ce scrie în motivarea deciziei ÎCCJ prin care lui Gigi Becali i s-a interzis folosirea numelui „Steaua București”

Miercuri, 27 Februarie

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în urmă cu un an că Gigi Becali nu mai poate folosi numele Steaua, deși patronul FCSB a invocat faptul că deține marca notorie. Astăzi au apărut, pe surse neoficiale, câteva paragrafe din ceea ce se vrea a fi motivarea deciziei respective. 

„ÎCCJ explică faptul că Registrul Comerțului nu figurează, într-adevăr, în calitate de pârât. Totuși, legiuitorul prevede obligația instanței de judecată de a dispune în mod expres efectuarea înregistrărilor în registrul comerțului, iar în vederea îndeplinirii acestei obligații, prima instanță a considerat necesară prezența în proces a Registrului Comerțului, care este abilitat, potrivit legii, cu atare operațiune.

Obligarea Registrului Comerțului să radieze " Steaua București" din numele societății lui Becali nu împiedică alegerea de către recurentă (n.r. FCSB) a unei noi denumiri distinctive și disponibile, care să nu cuprindă semnele "Steaua" și "Steaua București" ori semne similare cu mărcile reclamantei și cu respectarea prevederilor art. 35 și 38 din lege, referitoare la includerea unei mențiuni care să deosebească firma nouă de cele preexistente, cu consecința reînscrierii firmei în registru”, scrie site-ul ziare.com, care ar fi intrat în posesia motivării.

„I se interzice societății lui Gigi Becali dreptul de a folosi, fără consimțământul reclamantei, denumirile Steaua, Steaua București sau a altor însemne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale și în special în competițiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociațiile și federațiile sportive”, se mai arată în motivare.

În acest moment, CSA Steaua și FCSB se mai judecă pe două fronturi, la Tribunalul București și la Curtea de Apel, pentru prejudiciul solicitat clubului din Liga 1 de juristul MApN Florin Talpan și pentru palmaresul istoric roș-albastru. 

Citește și:

CSA vs FCSB // Scandal la tribunal cu Talpan, în procesul palmaresului istoric al Stelei » Amendă pentru juristul CSA, care s-a opus depunerii noilor acte

VIDEO Meci încins între FCSB și CSA la Curtea de Apel » Talpan, temperat cu greu în sala de judecată: "Nu, nu, vă rog, nu e nevoie să faceți asta!". Ce avea într-o geantă de voiaj

GIGI BECALI // Anunț de ultimă oră în cazul patronului FCSB: au început audierile în dosarul penal deschis după autodenunțul de la TV!

Comentarii (94)

adriann_  •  27 Februarie 2019, 23:31

Becali nu are cum sa detina Steaua pentru ca MApN nu o cedase/vanduse samd. Asta a inteles de mult orice om normal psihic. E drept insa ca in mod normal palmaresul de dupa 2003 ar trebui sa-i revin fcsb-ului, dar exista si aspectul folosirii ilegale si cu rea credinta a marcii. Probabil lucrurile se vor rezolva pe cale naturala, in sensul ca becali va baga echipa in faliment ca sa nu plateasca prejudiciul iar CSA o va lasa balta cu palmaresul de dupa 2003 ca sa n-o mai lungeasca prin tribunale.

martinpen  •  27 Februarie 2019, 21:28
Postat de manutd.steaua pe 27 Februarie 2019, 21:05

Eu m-amnreferit la banii furati de csa din transferuri in anii 90!Si cand Paunescu a vandut,Csa ce-a facut???a inchis ochii si au incasat chirie,n-au iesit sa zica nimic!si daca era legal so Paunescu vinde dreptul de folosire a marcii pe restul anilor din contract,atunci de ce revendica csa palmares pana in 2003 si nu tot palmaresul realizat sub denumirea Steaua,indiferent sub conducerea cui a fost echipa????

Exact. Si CSA si Paunescu si Becali ar trebui cercetati. CSA nu poate sa revendice nimic dupa 2003, pentru ca nu mai avea echipa. Echipa CSA si-a suspendat activitatea si CSA a vrut sa obtina bani doar din inchiriere, sa nu isi mai bata capul cu jucatori.

manutd.steaua  •  27 Februarie 2019, 21:05
Postat de martinpen pe 27 Februarie 2019, 20:28

Acum 3 posturi ti-am explicat cat am putut de clar ca nu burtosii au vandut echipa, ci Paunescu, si tu tot poezia asta o reciti? De ce nu faci o reclamatie la DNA sa se ocupe ei sa descopere daca a fost legala vanzarea de catre Paunescu catre Becali? Banii pe jucatori i-au luat Becali si ai lui, pentru ca ei aveau contracte cu jucatorii, clubul CSA nu mai avea nimic... Doar terenul si vestiarele. Jucatorii au fost cedati pentru a achita datoriile facute tot de Becali...

Eu m-amnreferit la banii furati de csa din transferuri in anii 90!Si cand Paunescu a vandut,Csa ce-a facut???a inchis ochii si au incasat chirie,n-au iesit sa zica nimic!si daca era legal so Paunescu vinde dreptul de folosire a marcii pe restul anilor din contract,atunci de ce revendica csa palmares pana in 2003 si nu tot palmaresul realizat sub denumirea Steaua,indiferent sub conducerea cui a fost echipa????

Vezi toate comentariile (94)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
11:55 Tenis

Roland Garros

Eurosport, Eurosport 2
12:30 Fotbal, Liga Elitelor

Banatul U17 - Viitorul U17

Digi 2
14:00 Fotbal, Liga 2

UTA Arad - Petrolul

Digi 1, Telekom 1, Look Sport
14:00 Ciclism

Turul Italiei

Eurosport
16:00 Formula 1, Cursa

Marele Premiu al Principatului Monaco

Digi 1, Telekom 2
16:00 Fotbal, Serie A

Torino - Lazio

Digi 2, Telekom 1
18:00 Fotbal, Liga 1

Dunărea Călărași - Gaz Metan Mediaș

Digi 1, Telekom 3, Look Sport
19:00 Fotbal, Serie A

Sampdoria - Juventus

Digi 2, Telekom 1
21:00 Fotbal, Liga 1

Concordia Chiajna - Poli Iași

Digi 1, Telekom 3, Look Plus
21:30 Fotbal, Serie A

SPAL - AC Milan

Digi 3
21:30 Fotbal, Serie A

Atalanta - Sassuolo

Digi 4, Telekom 2
21:30 Fotbal, Serie A

Inter - Empoli

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1

Play-off