FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Cea mai mare slăbiciune a Stelei! Postul în care Rădoi nu are nici un pic de încredere. Care sînt cele două variante de transfer și la cine visează stelistul

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2015 00:00

Steaua caută portar, îngrijorată de prestațiile nesigure ale celor doi oameni pe care îi are acum în lot. Cel puțin Supercupa și turul al doilea preliminar din Champions League vor fi abordate cu goalkeeperii ”de criză”.

Campioana procedează exact ca anul trecut: începe preliminariile Champions League cu echipă incompletă și cu intenția să-și acopere posturile-problemă pe parcurs. Nu are atacant, iar în Austria a aflat că n-are nici portar!

Valentin Cojocaru, tînărul pe care Becali îl consideră o posibilă afacere excelentă în viitor, a apărat la fel de slab ca în partidele de campionat în care a fost utilizat. Iar Florin Niță e limitat la statutul de portar de rezervă.

Visul rămîne Felgueiras

Rădoi s-a convins că poarta nu e sigură și i-a solicitat lui Becali achiziționarea unui goalkeeper care să ofere garanții. Steaua a renunțat, treptat, la variantele pe care le lua în calcul din campionatul intern: Veselovski, Pecanha, Grahovac.

Iar ținta de lux, Mario Felgueiras, are un statut complicat: e sub contract cu Konyaspor încă un an de acum înainte și turcii nu sînt de acord să-l împrumute gratis și, implicit, să-l piardă liber de contract în vara viitoare.

Campioana a primit propuneri de goalkeeperi din străinătate, cu CV-uri bune. Doar că Gigi nu vrea să mizeze pe oameni pe care nu îi cunoaște, iar Mirel nu reușește să-l convingă!

Printre portarii oferiți recent în Ghencea, doi sînt internaționali:

  • Alain Baroja, 25 de ani, numărul 1 din "naționala" Venezuelei. El a fost titular la Copa America și are 6 prezențe pentru reprezentativă, în total. În sezonul trecut a apărat la Caracas, din campionatul venezuelean. Steaua nu are încredere deoarece îl consideră un pariu riscant, un jucător care nu cunoaște nici limba, nici campionatul. E dorit și de AEK Atena, grupare nou-promovată în prima ligă din Grecia și care încearcă să-și recapete strălucirea din anii de glorie.
  • Samir Ujkani, 27 de ani, internațional albanez. E sub contract cu Palermo, care e dispusă să-l împrumute. Are 34 de jocuri pentru sicilieni în Serie A și Serie B. A mai jucat la Novara, sub formă de împrumut. Are 19 jocuri la "naționala" Albaniei, inclusiv un 1-1 cu România în preliminariile Euro 2012. Pedrazzini îl cunoaște din Italia. "Principalul" din acte al Stelei a lucrat inclusiv la Palermo, ca secund al lui Walter Zenga. Impedimentul din calea transferului la Steaua: Gigi nu l-a văzut niciodată jucînd și e greu de convins să accepte recomandări.

Cu Trencin alege dintre ei

Rădoi trebuie să se descurce pe termen scurt cu Niță sau cu Cojocaru în poartă. Nici unul n-a avut măcar vreun meci bun în testele din Austria, așa că e greu de pariat pe vreun favorit. Dar un goalkeeper nou, mai ales unul venit din alt campionat, ar necesita un timp de adaptare.

Soluțiile exotice nu au funcționat în istoria recentă: brazilianul Andrey și congolezul Carlos Fernandes au dezamăgit și au fost puși pe liber, deși clubul investise sume importante în aducerea lor.

47 de meciuriare Florin Niță în Liga 1, la 28 de ani împliniți. Cojocaru, 19 ani, a prins doar 10 partide, dintre care 7 în stagiunea trecută

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  07 Iulie 2015, 11:01

Cea mai mare slăbiciune a Stelei nu sunt portarii, ci e... patronul.

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Iulie 2015, 10:12

a vazut si el ca sunt pâcãrii amandoi ... si Nita - (nu are statura unui portar de anvergura ,e gen pecanha ... numai ca ala e mai agil un pic,chiar si asa nu m-as fi bucurat ca pechana sa fi luat locul unuia din astia 2 pe care-i avem acum) ,dar mai ales pãluga cojocaru. trebuie un portar de 1.90 cu calitati,daca se vrea performanta !

blacksun_14
blacksun_14  •  07 Iulie 2015, 10:04

Nita e portar bun si de fiecare data cand a aparat a dat siguranta. Astea sunt prhostii, daca vine un portar e binevenit, dar nu arde deloc

Vezi toate comentariile (7)
Comentează