FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

EXCLUSIV Noi probleme la CFR Cluj: clubul a fost dat în judecată! Acuze grave: „Oameni aroganți și lipsiți de respect! Voiau să scape de mine, că sunt ginerele lui Iuliu Mureșan”

CFR Cluj e dată în judecată +26   FOTO
CFR Cluj e dată în judecată

Articol de - Publicat sambata, 23 mai 2020 11:31

Sorin Oncică, fost jucător și antrenor la juniorii CFR-ului, a dat clubul în judecată și a câștigat în primă instanță, nemulțumit de cum a fost tratat de șefii grupării din Gruia.

Despărțirea cu cântec de Alin Minteuan, fost jucător emblematic și până de curând antrenor secund la formația de seniori, nu e caz singular la CFR Cluj.

Clubul mai are un litigiu, mai vechi, dar încă în desfășurare cu un alt angajat, Sorin Oncică, 46 ani. Acesta a jucat pentru clubul din Gruia în perioada '96-'97 și 2002-2006, iar din 2015, fiind posesor de Licență A, a activat ca antrenor la Centrul de copii și juniori.

Pe 20 mai, la Tribunalul Cluj, el a câștigat în primă instanță salariile din perioada februarie-iulie 2019: „Nu e o sumă imensă, dar pentru mine contează onoarea. E vorba de respect, nu de bani. Și am demarat încă un proces, să îmi recuperez salariile inclusiv pe 2020. Am contract pe durată nedeterminată, încă în vigoare, dar nu m-au lăsat să muncesc. Acționarul principal, Marian Băgăcean, dar și clubul m-au tratat cu o aroganță incredibilă! Acum o să plătească mult mai mult!".

EXCLUSIV Noi probleme la CFR Cluj: clubul a fost dat în judecată! Acuze grave: „Oameni aroganți și lipsiți de respect! Voiau să scape de mine, că sunt ginerele lui Iuliu Mureșan”

„Voiau să scape de mine, că sunt ginerele lui Iuliu Mureșan"

Oncică povestește cum „șicanele au început imediat după îndepărtarea de la club a socrului meu, președintele Iuliu Mureșan. Eram antrenor la juniorii mari. În ianuarie 2019, când nu era activitate la club, m-au trimis în concediu de odihnă, deși eu nu cerusem asta.

Apoi au început să îmi caute motive, ba că sunt părinți nemulțumiți de ce fac eu la antrenamente, ba că nu veneam la club. Îmi făcuseră și o condică, mă puneau absent retroactiv, din decembrie 2018. M-au chemat și în comisie disciplinară la club. Domnul Băgăcean a făcut tot ce a putut să mă facă să plec. Aveau nevoie de acordul meu, fiindcă am contract pe durată nedeterminată și nu poate fi reziliat unilateral".

„Au crezut că o să plec cuminte, cum a făcut-o socrul meu. Dar le-am zis că eu n-o să-i las așa. Acum să plătească, să vadă unde duce lipsa de respect!"
Sorin Oncică, fost jucător la CFR Cluj

FRF a declinat cazul

Fostul jucător din Gruia își continuă povestea: „Între timp îmi luaseră echipa, au pus un alt antrenor și au lăsat lucrurile așa. Au crezut că o să cedez și o să plec așa, în liniște. Eu tot îi notificam, să îmi dea echipă, să antrenez, că am contract, însă ei o tot lălăiau. Așa că în martie 2019 am depus memoriu la FFR".

Federația și-a declinat însă competența, așa că Oncică a mers în civil. „În urmă cu câteva luni, Băgăcean a venit să-mi arunce așa, trei salarii, ca să renunț, dar era prea târziu. Zicea că trebuie să aibă grijă de banii clubului. Vă dați seama, ce cheltuială imensă aveau cu mine! Atâta aroganță nu am văzut în viața mea, e incredibil! Putea să mă cheme, să îmi spună în față că trebuie să plec fiindcă sunt ginerele lui Mureșan. Găseam o soluție amiabilă, dădeau și ei un salariu-două și gata. Dar nu așa!".

Acum, CFR Cluj are termen de 10 zile să atace cu apel decizia Tribunalului Cluj.

 

Are criosauna de la stadion

Sorin Oncică a renunțat la fotbal și se ocupă de afacerile familiei, o firmă de taxiuri și o spălătorie auto în Cluj. El are și o instalație de criosaună chiar la club. O folosesc jucătorii, iar el plătește lunar o chirie celor de la CFR.  „Ei îmi trimit mereu factura de chirie, dar au încă restanțe la mine, pentru criosaună. Băieții au cerut-o, fiindcă sunt profesioniști. Nu sunt ranchiunos, chiar dacă sunt în litigiu cu clubul, eu vreau să-i ajut pe jucători", a mai spus Ogică.

6.000 de euroa recuperat Oncică în primă instanță, dar ar putea ajunge la peste 20.000 de euro dacă va câștiga și al doilea proces

 „Contractul meu e valabil, dar eu nu sunt lăsat să antrenez la CFR. Nu mă pot duce nici în altă parte, decât cu jumătate de normă. Deci mi-au luat și dreptul la muncă!"
Sorin Oncică, fost jucător la CFR Cluj

„Decizia instanței nu e definitivă, vom face apel. Nu știu de unde vin acuzele astea legate de aroganță"
Marian Băgăcean, acționar majoritar CFR Cluj

VIDEO. Situația la zi la cluburile din Liga 1288028

Citește mai multe știri din Liga 1: 

5 dileme rezolvate! Gazeta a aflat planurile FRF și LPF pentru următoarele două luni + care e marele semn de întrebare

Dan Petrescu știe echipele care nu vor avea probleme din cauza coronavirusului: „Lor le va fi mai ușor”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (36)
rocky2
rocky2  •  23 Mai 2020, 20:13

Masina gigista de dezinformare si destabilizare a contracandidatelor incepe sa-si intre in rol!

3101575123247794
Alice Popa  •  23 Mai 2020, 17:18
Postat de bscf pe 23 Mai 2020, 15:46

Am cautat in mintea ta...e acolo... Stai jos...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

leul_90
leul_90  •  23 Mai 2020, 16:13
Postat de lake1001 pe 23 Mai 2020, 15:27

Se deshide sezonul si incep strîmbele împotriva CFR si Craiova. Apropos, Becali e la puşcărie pentru afirmaţia care a facut-o vis-à-vis de Ieftimie? Fcfcsb a fost dezafiliată? Fără jenă spune ca sunt pe mînă, unul dă jucători si altul dă punctele la schimb !!!!

Afirmația PE CARE a făcut-o. Dar ne-am obișnuit deja, toți analfabeții își dau cu părerea pe internet in zilele astea, mai ales fanii frânelor, *** cu mască (dar nu pentru Covid).

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (36)
Comentează