FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FC BOTOȘANI

CFR CLUJ - FC BOTOȘANI // Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu amendează decizia FRF: „Nu poți să fii și condamnat, și observator”

Grigorescu și Crăciunescu
Grigorescu și Crăciunescu

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 19:53 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 19:57

Foștii arbitri Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu critică hotărârea FRF de a-l reactiva în corpul de observatori pe Nicolae Grigorescu, ex-asistent FIFA.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Timișoara la 1 an și 4 luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei pentru 2 ani, fiindcă a condus beat un autoturism în vara lui 2019.

Reactivarea lui Nicolae Grigorescu în corpul de observatori al Ligii 1, cu toate că fostul asistent FIFA a fost condamnat definitiv la 1 an și 4 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere timp de 2 ani pentru că a fost prins beat la volan, i-a surprins și pe cei mai importanți colegi ai săi de generație, Ion Crăciunescu și Adrian Porumboiu.

Vasluianul a punctat că "aș spune că decizia e corectă, fiindcă n-are nicio treabă cu fotbalul culpa lui Grigorescu, cu condiția ca în corpul de observatori să se afle și Crăciunescu și Balaj, de exemplu. Știți că nu am niciun fel de relații amicale cu cei doi, dar asta nu mă împiedică să fiu obiectiv. Din păcate, la FRF se iau decizii cu patimă, iar când faci asemenea diferențieri ai o problemă. Ce dacă Balaj și Crăciunescu sunt analiști TV? Ar veni cu o autoritate suplimentară, dar când ai în spate 400 de momâi care te votează cu ochii închiși la conducerea Federației, ajungi să-ți permiți să faci ce vrei în fotbalul românesc. Oricât de partizan ai fi, nu poți să-l lași pe Grigorescu observator în condițiile date, dar pe Crăciunescu și Balaj să-i ții pe tușă, în loc să folosești tot ce ai mai bun în arbitrajul românesc".

"E ca și cum doar asistentele ar trata bolnavii de COVID-19, nu și medicii"

Și a continuat: "Grigorescu a fost asistent, ce indicații poate să dea el unui central? Dar ce să mai comentezi când avem o Comisie Centrală formată doar din foști tușieri, iar prin corpul de observatori vezi tot felul de nume, precum Marodin, de care te și îngrozești. Niște anonimi! Grigorescu ar putea fi cel mult un bun observator de asistenți. E ca și cum pacienții bolnavi de COVID-19 ar fi tratați doar de asistente, nu și de medici! Cam asta se întâmplă în arbitrajul românesc".

"Nu mi-am imaginat că poate greși așa"

Ion Crăciunescu a amendat și el reapariția în circuit a lui Grigorescu, unul dintre foștii asistenți cu care a condus inclusiv finala Champions League din 1995, Ajax – Milan 1-0, la Viena: "Grigorescu a fost un asistent excepțional și mi-e greu acum să vorbesc despre situația lui. Nu mi-am imaginat niciodată că ar putea ajunge într-o asemenea postură, că va greși în așa manieră, dar cred că și cei care au fost în jurul lui au o parte de vină. La capitolul observatori, regula e regulă, trebuie să suporți consecințele. Când conduceam CCA, aveam trecut clar în regulament că persoane cu probleme de această natură nu pot funcționa".

Nuanțează: "La FRF nu mai există însă nicio regulă. În cazul lui Grigorescu, înțeleg faptul că, prin sentință, i se impune o anumită conduită, să presteze muncă în folosul comunității, să se prezinte la serviciul de probațiune periodic. Atât timp cât trebuie să urmezi aceste proceduri, n-ai cum să fii și condamnat, și observator! Spun asta cu tot regretul pentru el și cu toată compasiunea față de un fost coleg asistent care mi-a fost de mare folos în timpul carierei, reușită și fiindcă am avut ochi să-l remarc și să avem încredere reciproc între noi la fiecare delegare".

2.700 de leie baremul unui observator de arbitri la Liga 1

9partide a arbitrat Grigorescu în calitate de tușier la turneele finale (5 la CM 1998 și 4 la Euro 2000)

VIDEO Porumboiu, despre scandalul cu Ion Crăciunescu: "Mi-a fost prieten adevărat. Când a devenit șef la CCA, a luat-o pe arătură!"

EXCLUSIV După cazurile Andrei Vlad și Istvan Fulop, FRF iese din nou în evidență: l-a reactivat după condamnare!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1578362032478810
Tihamér Takó  •  29 Iulie 2020, 15:23

Cum poate activa in sport un Becali,un MMStoica,poate activa si Grigorescu!Care este diferenta intre cei trei??

Vezi toate comentariile (1)
Comentează