FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-0

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // FOTO + VIDEO Vinicius aduce victoria în derby! Cum arată clasamentul actualizat

Articol de , - Publicat duminica, 02 februarie 2020 20:00

CFR Cluj a învins-o pe FCSB, scor 1-0 (Vinicius '79), în cea mai importantă partidă a etapei cu numărul 23 din Liga 1. 

Clasamentul actualizat din Liga 1

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Cronică de Eduard Apostol: „Șmecherie de campioană”

Campioana en titre și favorita pentru al 3-lea titlu la rând a demonstrat cu FCSB că și atunci când fotbalul e de tăpșan, CFR e numărul 1 la tot în liga internă, de la jucători la antrenor și la meci pe și în afara terenului.

Meciul celor mai bune echipe din Liga 1 a oferit un derby de tăpșan în primele trei sferturi ale duelului. Cu cât se investește mai mult la cele două grupări, cu atât fotbalul e mai sărac atunci când CFR Cluj dă ochi în ochi cu principalii rivali din ultimii ani. Junii lui Gigi Becali au venit frezați și gătiți, dar și-au uitat job-ul la hairstylist.

Cu moda sunt în trend, cu mingea au fost probleme. Nu e bai că nici campioana ultimelor două sezoane, reprezentanta României la Eurovision-ul primăverii continentale, n-a interpretat vreo partitură ieșită din comun. Cu mai multă inimă, dar cu câteva voci false în cor.

Însă în limbaj fotbalistic, stăpânesc bine șmecheria pe teren! Știu să profite, au cu cine, au cu ce. Deac poate să stea la odihnă 3/4 din partidă, apoi să provoace un „roșu" și să contribuie la golul decisiv, de exemplu. Djokovici are flerul de a-i curenta pe adversari, inclusiv pe amicul său Planici, având atitudine de Europa. Ceilalți bagă materiale și așteaptă prostia rivalului.

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Le-au dat niște semnale

Ca să dea bine pentru salariile încasate, băieții se zbat. Că e multă zvârcoleală, nu prea seamănă a fotbal. Bine, se pot invoca miza, debutul sezonului, tacticizarea și, mai ales, calitatea execrabilă a gazonului. Ardelenii au punctat la impresia artistică totuși.

Costache (22), reluare la o palmă de bară, Vinicius (36), doar speriindu-i cu detenta pe adversari, Djokovici (58), șut pretențios și spectaculos, degeaba, Bordeianu (62) doar i-a dat de lucru lui Bălgrădean. Djokovici a oferit nu doar exces de devotament, dar s-a și curentat permanent cu Tănase, cu Man, până și cu bunul său amic, Planici. CFR a propus un joc de Monopoly, acumulând bucăți de teren, ocazii, ca să câștige jocul în final.

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // Cărători de pian, fără pianist 

FCSB a fost departe din echipa agilă și rapidă din meciul cu U Craiova (2-0), cu care a închis 2019. Nu Momcilovici a fost buba, încât trebuia să fie schimbat primul la vreun an și jumătate de la ultima reprezentație oficială. Înlocuitorul său în flanc, Oaidă, a fost mai vivace în bandă decât în centru, unde a fost invizibil.

Florin Tănase a cărat pianul, dar nicio treabă să apese clapele. Coman a fost departe de fotbalistul cotat la 20 de milioane de euro, ca să condimentăm atmosfera unei confruntări fără sare și piper. Moruțan s-a jucat cu verbul „a încerca".

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // A1 de top pe bancă bate A1 din lojă

Așa cum a demonstrat-o în meciurile cu miză, CFR a știut să profite de orice eroare, oferită pe tavă, de adversar. Planici (77) a plătit nota de plată a nechibzuinței stupide a lui Nedelcu, o „șmecherie" a lui Vintilă pentru zona centrală a defensivei în partea secundă.

Fundașul Vinicius (79) a demonstrat că orice brazilian are undeva în ADN, chiar și ascunse, o preluare de efect și-un dribling de efect, în fața balerinului Moruțan, plus un șut sănătos pentru victorie. Restul e cancan, fiindcă era evident ca dacă apucă să dea gol, CFR nu poate fi surprinsă de FCSB.

Campionii ultimelor două ediții, favoriți pentru al 3-lea titlu la rând, a celebrat în vestiar diferența de 8 puncte față de principala contracandidată care n-a avut șut pe poartă în derby! Până la urmă, nu freza, nu eticheta joacă, ci fotbaliștii struniți de un antrenor veritabil pe bancă, nu din lojă.

Redacția GSP, evacuată de polițiști din cauza unei amenințări cu bombă. Emisiunea GSP Live, „ediție specială” lângă dubele Poliției

FINAL » CFR Cluj - FCSB 1-0

  • A marcat: Vinicius '79

Live + Statistici

VIDEO cu cele mai importante faze ale meciului

  • Bogdan Planic a văzut cartonașul roșu în minutul 77, după un fault din postura de ultim apărător asupra lui Ciprian Deac

9.800 de spectatoriau asistat la meciul din această seară (informație oficială)

+19 FOTO

UPDATE 19:30 » Cristi Manea și Luis Aurelio au oferit autografe fanilor înainte de meci:

CFR CLUJ - FCSB 1-0 // FOTO + VIDEO Vinicius aduce victoria în derby! Cum arată clasamentul actualizat

echipele de start

CFR Cluj (4-3-3): Arlauskis - Burcă, Vinicius, Boli, Camora - Itu, Bordeianu, Djokovic - Deac, Omrani, Costache
Rezerve: Sandomerski, Cestor, Hoban, Păun, Petrila, Rondon, Țucudean
Antrenor: Dan Petrescu

FCSB (4-3-1-2): Bălgrădean - Crețu, Planic, Cristea, Momcilovic - Moruțan, Nedelcu, Oaidă - Tănase, Man, Fl. Coman
Rezerve: Vlad, Filip, Gnohere, Soiledis, Vînă, Olaru, Popa
Antrenor: Bogdan Vintilă

Stadion: „Dr. C-tin Rădulescu" (Cluj-Napoca)
Arbitru: Istvan Kovacs // A1: Vasile Marinescu; A2: Ovidiu Artene

CFR CLUJ - FCSB / Burcă, surpriza lui Petrescu

Dan Petrescu l-a ales pe Andrei Burcă, stoper de 1,88m, pentru poziția de fundaș dreapta, în condițiile în care Susic, titularul obișnuit, este accidentat. „Bursucul” nu a avut încredere să-i arunce în luptă pe Ciobotariu, Chipciu sau Cristi Manea, toți veniți în această perioadă de mercato. Meciul cu FCSB este primul în care Burcă va juca pe acest post pentru CFR Cluj. Adversarul lui direct va fi cel mai în formă fotbalist de la oaspeți, Florinel Coman. 

CFR CLUJ - FCSB / Momcilovic a revenit direct titular după 543 de zile!

De asemenea, există o mare surpriză și în echipa trimisă pe teren de Bogdan Vintilă: Marko Momcilovic, care va bifa în această seară primul meci după 543 de zile! Fundașul stânga s-a confruntat cu multiple accidentări în ultimii 2 ani, dar în această iarnă a efectuat stagiul complet de pregătire alături de FCSB în Spania. Astfel, surprinde faptul că sârbul revine direct ca titular, înaintea lui Panțîru. Se pare că fotbalistul luat de la Iași a acuzat o problemă de ultimă oră, nefiind nici măcar în lot. 

vezi și:

Scandal între Edi Iordănescu și Papură: „Trebuie să știi să te porți” vs „Cei de pe banca Gazului sunt niște clovni”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (560)
100002473541087
Danut Ognean  •  03 Februarie 2020, 11:17

ha ha ha marile vedete ale fcsb fara nici un sut pe poarta!asa vrea fcsb sa castige campionatul?s-a terminat tamaia din vestiar!ha ha ha

parpalache
parpalache  •  03 Februarie 2020, 10:49
Postat de super_poison pe 02 Februarie 2020, 22:57

Ce antrenor? Ce pedagog? Gigi n-are răbdare. El vrea să vândă. Pt el, FC FCSB înseamnă bani. Tocmai de aceea, la vară, după o nouă eliminare din preliminariile EL, va anunța falimentul.

Poate ca el a luat steaua la insistentele unor politicieni-de a salva echipa-iar el imediat"s-a orientat"si a pus conditia ca o ia numai daca vor face cu el- si nu cu altul-faimosul schimb de terenuri!Iar ulterior, a vazut ca pozitia de patron al stelei,i-a adus si o imensa notorietate din cauza permanentei pe posturile tv,iar el iar a profitat, bagandu-si "in buzunar"politicieni din ambele tabere!Cu care poate"dirija"multe!Asa ca,nu va "inchide"el afacerea!Doar va "santaja",ca o inchide!

parpalache
parpalache  •  03 Februarie 2020, 10:25
Postat de jack_the_stripper pe 02 Februarie 2020, 23:32

Din nou, ca în toate meciurile Stelei cu CFR, fotbalul a cam lipsit. Echipa Bursucului, cu jocul ei bazat pe forță, pe speculat orice ocazie, pe cinism și, nu în ultimul rând pe noroc, a reușit să învingă după o fază care nu i-ar mai ieși a doua oară lui Vinicius nici din o sută de încercări. Dar fotbalul se joacă pe goluri, scorul de pe tabelă e singurul important. Nu erorile (!?!) de arbitraj, nu ciudata găselniță a lui Vintilă (Marko în locul lui Soileidis, apoi jocul cu trei fundași centrali), nu caraghioasa apariție a Maxi-Bizonului în locul lui Coman au dus la victoria clujenilor, ci neputința celor din teren de a se impune printr-un joc de pase precise, prin driblinguri la îndemâna unor Man, Moruțan, Coman, Tănase. De aici și cele ZERO șuturi pe poartă, inadmisibil când ai pretenția că lupți pentru titlu. De asemenea, nu e prima oară când o pasă greșită a unui apărător duce la încasarea unui gol echivalent cu înfrângerea într-un meci decisiv. Comparați cu modul de a proceda al apărării CFR: mingi bubuite cât mai departe de propria poartă. Inestetic? Poate, dar eficace. Așadar, 5 puncte diferență, care vor fi trei în playoff. Dar să nu ne grăbim, mai sunt 13 meciuri, dintre care cele directe între cele două echipe care luptă din nou pentru titlu pot răsturna situația. Depinde de ei, de cei din teren. Și de modul cum vor reuși să depășească piedicile puse de cel mai periculos adversar - preacuviosul din Pipera... Hai, băieți! Încă se poate!

Cu conditia ca fcsb sa-i bata pe Dinamo!

Vezi toate comentariile (560)
Comentează