FOTBAL  »  Superliga  »  SALARIU

CFR Cluj o surclasează pe FCSB la un alt capitol important: Bogdan Vintilă, de 8 ori mai sărac decât Dan Petrescu

Articol de - Publicat luni, 06 ianuarie 2020 09:14

Dan Petrescu (52 de ani) a semnat un contract nou cu CFR Cluj. Câștigă 450.000 de euro anual, cu mult mai mult decât încasează antrenorul rival din lupta pentru titlu, Bogdan Vintilă (47 de ani), tehnicianul celor de la FCSB. 

Duelul-vedetă pentru câștigarea campionatului e dezechilibrat economic: Petrescu e în competiție cu Vintilă, care primește de opt ori mai puțini bani decât ia tehnicianul CFR-ului! 

S-a ajuns la diferența aceasta uriașă în urma acordului pe care Dan l-a semnat recent cu campioana. Salariul anual: 450.000 de euro. Bogdan încasează de la FCSB doar 60.000 de euro pe sezon.

E drept că e o diferență mare între CV-urile lor, Petrescu e cu mult mai experimentat și mai titrat față de concurentul său, dar în nicio altă ligă nu se mai găsește prăpastia asta între salariile tehnicienilor care se bat pentru câștigarea campionatului. 

Dan Petrescu e cel mai bine plătit personaj din tot campionatul, nu există antrenor, manager de club sau fotbalist cu un salariu mai mare decât al lui.  

Un bonus cât salariul rivalului în nouă ani! 

Vintilă e la coada clasamentului salariilor, numai Ilie Poenaru, de la Clinceni, mai e plătit la fel de slab, cu 5.000 de euro lunar. El a înregistrat, chiar și așa, un progres economic semnificativ, din moment ce Becali l-a recrutat de la un club de juniori, unde Bogdan încasa 3.000 de lei pe lună. 

Antrenorul de la FCSB și-ar fi putut dubla câștigurile dacă ar fi calificat echipa în grupele Europa League. Atingerea acestui obiectiv i-ar fi adus un bonus de 60.000 de euro, egal cu salariul lui pe un an. Guimaraes nu i-a permis să ajungă la bani, portughezii l-au învins cu 1-0 în retur, după 0-0 în România, și au mers ei în faza următoare a competiției. 

E diferență mare în favoarea lui Petrescu și la acest capitol, al bonusurilor. Câștigarea campionatului, un obiectiv realizabil din moment ce echipa lui se află și acum pe primul loc, îi garantează lui Dan un bonus de 100.000 de euro

Repetarea rezultatelor din acest sezon, cu calificarea în grupele Europa League, îi mai aduce încă 250.000 de euro. Iar accesul în Champions League înseamnă o primă de o jumătate de milion de euro! O primă egală cu salariul lui Vintilă pe aproape nouă ani!

1.050.000 de eurocâștigă Petrescu în 2020 dacă ia titlul din nou și o califică pe CFR în grupele Champions League. Formația lui a fost aproape de o astfel de performanță în sezonul în curs, dar a oprit-o Slavia Praga în play-off, ultimul tur preliminar dinaintea grupelor

Ca jucători au fost colegi un an 

Petrescu a avut ca jucător o carieră cu mult mai bună decât a fost a lui Vintilă, dar ei doi au fost și colegi la un moment dat. Au jucat împreună la FC Național în stagiunea 2002-2003. Petrescu a bifat 20 de partide atunci, Vintilă a evoluat în 23 de jocuri. 

Dan s-a retras de la FC Național din carieră, după ce bifase cluburi importante: Steaua, Foggia, Genoa, Sheffield Wednesday, Chelsea. Vintilă a fost în străinătate doar un an, la Bursaspor. În rest, FC Argeș, Rapid, FC Național, Chiajna

VIDEO // Dan Petrescu, poveste de senzație cu Zdeněk Zeman: „Muream de foame în cantonament, eu eram obișnuit cu cartofi prăjiți și brânză” 

Vezi și: 

EXCLUSIV Ricardo Piscitelli, propus la FCSB! Dinamo vinde tot: „Gigi, nu te interesează?” + Neicuțescu a fost la un pas de Craiova

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
112914666315881
Gargantua Egor  •  06 Ianuarie 2020, 19:27

Felicitari "ziaristule", o sa fii promovat la ZIARUL FINANCIAR! Ma si mir , ce cauti tu la un ziar de sport !?! Lasa-ma sa ghicesc : nu stii sa faci nimic altceva !!!

teodor.muresan
teodor.muresan  •  06 Ianuarie 2020, 14:00

Citesc si ma crucesc. Cum sa compari salarul antrenorului principal al campioanei Romaniei cu salarul secundului lui jiji.

1039281596148354
Cristian Gutui  •  06 Ianuarie 2020, 13:19

Cat poti sa fi de mediocru, ca ziarist sportiv, sa scri asa ceva...? Pe bune?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează