FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID 1-0

Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport să mă facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul”

Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport sa ma facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul” +22   FOTO
Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport sa ma facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul”

Articol de GSP - Publicat duminica, 17 iulie 2022 00:25 / Actualizat duminica, 17 iulie 2022 09:14

CFR Cluj a trecut de Rapid, scor 1-0, în primul derby al sezonului din Liga 1. VAR-ul putea să întoarcă soarta partidei la ultima acțiune, dar Bălgrădean a apărat penalty-ul executat de Alexandru Albu. 

Mihai Stoica susține că portarul gazdelor nu a stat pe linie și lovitura trebuia repetată.

„Rapidul a arătat mai bine pe final. E o semi-viciere de rezultat, faptul că unii nu cunosc regulamentul nu ne exonerează de piciorul lui Bălgrădean! E clar, stângul e în fața liniei porții. 

Dan Petrescu, exuberant după un moment anume trăit în meciul cu Rapid: „Să se ferească toți din calea noastră! Din acest moment suntem de neoprit!”
CFR Cluj - Rapid 1-0
Dan Petrescu, exuberant după un moment anume trăit în meciul cu Rapid: „Să se ferească toți din calea noastră! Din acest moment suntem de neoprit!”

Îți citesc ce spune regulamentul. „Noua regulă impune goalkeeperilor să poziționeze ambele picioare în contact direct cu linia de poartă”. Trebuia repetat penalty-ul și cartonaș galben pentru Bălgrădean. Ar trebui să-i cheme de la vestiar și să se repete. 

Ar trebui ca Mitruți (n.r. asistentul #1) și cei din camera VAR să vină explice de ce nu au repetat. Să spună că nu au știut sau «am știut și n-am vrut». Nu există altceva! Nu există «n-am văzut»! 

Am tot primit mesaje că nu văd bine, nu suport să mă facă cineva orb, că nu sunt, încă văd! Trebuia repetat penalty-ul. Ce se întâmpla după... poate apăra Bălgrădean și la ora asta”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

Ce prevede regulamentul 

Totuși, lovitura de la 11 metri a fost corect executată și apărată, fiind vorba doar de o nuanță a interpretării regulamentului. Bălgrădean a stat inițial pe linie cu ambele picioare, iar când Albu a executat, s-a deplasat.

Începând cu sezonul 2022/2023, regulamentul în cazul loviturilor de pedeapsă a suferit mici ajustări. În locul pasajului care prevedea că portarul trebuie să aibă MINIMUM un picior pe linia porții în momentul executării penalty-ului, legiuitorii au ales varianta: „Portarul trebuie să aibă ambele picioare pe sau deasupra liniei porții PÂNĂ în momentul în care este executată lovitura”.

Mihai Stoica s-a enervat după CFR - Rapid: „Nu suport să mă facă cineva orb! Trebuia repetat penalty-ul”
Articolul 14 din IFAB, cu modificările aduse pentru sezonul 2022/2023

Sintagma „pe sau deasupra” presupune că orice parte a piciorului (vârf, călcâi, genunchi etc) să fie pe pâmănt sau în aer, dar deasupra liniei. Așadar, chiar dacă piciorul nu atinge gazonul, intervenția poate să fie regulamentară.

Hațegan l-a întors din drum pe Colțescu, pentru prima decizie majoră luată din camera VAR! Confuzie în Gruia: „Asta n-am înțeles”

Arbitrajul video începe să își facă simțită prezența în fotbalul românesc. Vineri, Alexandru Mateiu a fost eliminat în CSU Craiova - Sepsi, scor 2-2, după o analiză în camera VAR, iar sâmbătă a fost luată prima decizie majoră, una care putea răsturna rezultatul final.

În al treilea minut al prelungirilor meciului CFR Cluj - Rapid, la scorul de 1-0 pentru gazde, Alexandru Ioniță II a centrat din flancul stâng, iar Ovidiu Hoban a blocat cu mâna. 

Sebastian Colțescu a lăsat jocul să meargă, dar a fost avertizat ulterior de Ovidiu Hațegan din camera VAR. 

+18 FOTO

După zeci de secunde de analiză și unele dificultăți tehnice cu ecranul de la marginea terenului, „centralul” a întors decizia inițială și a dictat penalty. 

Bălgrădean a blocat miraculos execuția lui Alexandru Albu, pentru un final dramatic în Gruia și pentru trei puncte mari obținute de campioana CFR Cluj. 

Faza este interesantă și din alt punct de vedere. El a oprit jocul. Motivul este următorul: cei din camera VAR au evidența greșelii, iar mingea ajunge într-o zonă neutră, ei pot interveni și să îi spună să oprească jocul. Ce n-am înțeles este de ce fazele de ofsaid apărea pe ecran. Colțescu se uita la acele faze pe ecran.

- Marius Avram, fost arbitru, desemnat de Liga Profesionistă de Fotbal să coordoneze implementarea VAR și pregătirea arbitrilor în acest sens

VIDEO Ce face Rapid cu banii luați din transferul lui Rareș Ilie

Citește și alte știri din Liga 1: 

Marian Copilu, trimis la FC Argeș - UTA pentru a rezolva transferul: „E normal să îmi doresc un pas înainte!”

Rezultatul de care depinde soarta lui Dan Petrescu: „Atunci plec de la CFR!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (76)
oncica07
oncica07  •  17 Iulie 2022, 14:32
Postat de legio.sud pe 17 Iulie 2022, 11:05

Corect la acel meci Camora era in fata lui Gustavo , de fapt el a scos balonul din poarta și uite așa se dau mari ardelenii ăștia inxxxxxti …

Ardelenii au luat 8 titluri in 14 ani..OPT,sushi,OPT.voi cate ati luat?? Nu vb de tichete la piata de lebenita si gogosari,vb de titluri..deac singur are 7,voi aveti in scurta voastra istorie,vreun purtator de tricou care sa aiba 7 campionate castigata la o singura echipa?cand echipa ta va realiza 10 pct in UCL,respectiv 12 in EL sa ma obosesti cu reply..pana atunci ramane doar frustrare ta,sushi...

Dobermannul
Dobermannul  •  17 Iulie 2022, 13:51

"un angajat al MApN se duce la TAS sa isi caute dreptatea" Adica angajatul MAPN vrea ca armata sa joace fotbal profesionist pe banii nostri.

Dobermannul
Dobermannul  •  17 Iulie 2022, 13:49
Postat de csaba pe 17 Iulie 2022, 11:11

Bai sudiștilor, nu steluța și Craiova a beneficiat cel mai mult de erorile de arbitraj cu sau fără intenție, nu mai spun nimic, oricum tara e plină de analfabeți ?!

Bravo ca csaba e ... "alfabet" (sic!).

Vezi toate comentariile (76)
Comentează