FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Ce lovitură a încercat CFR Cluj! Varga a vrut să-l înlocuiască pe Dan Petrescu cu antrenorul aflat pe lista Barcelonei

Dan Petrescu
Dan Petrescu

Articol de - Publicat luni, 18 iulie 2022 15:41 / Actualizat luni, 18 iulie 2022 15:57

Eșecul cu Pyunik Erevan a provocat conducerea lui CFR Cluj să caute variante pentru a-l schimba pe Dan Petrescu, pus la zid după eliminarea campioanei României din preliminariile Champions League în fața unui adversar modest. Ardelenii s-au orientat către Roberto De Zerbi (43 de ani).

Cea mai fantezistă variantă a conducerii lui CFR Cluj a fost tentativa de a-l aduce pe Roberto De Zerbi, fost jucător al clujenilor și unul dintre cei mai în vogă antrenori din Europa în prezent. 

Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Conference League
PRELIMINARII
Echipele românești și-au aflat posibilele adversare din turul 3 preliminar al Conference League

CFR Cluj a încercat pista Roberto De Zerbi

Fără contract după ce s-a despărțit în urmă cu o săptămână de Șahtior Donețk, De Zerbi a fost sunat de o persoană din conducerea feroviarilor, la sugestia lui Neluțu Varga. Italianul a refuzat politicos, spunând că, în acest punct al carierei, nu poate lua în calcul o ofertă din România.

La 43 de ani, De Zerbi a devenit un antrenor cu o cotă importantă. La un moment dat a fost pe lista Barcelonei. Fostul director sportiv al catalanilor, Ramon Planes, a confirmat atenția pe care gruparea de pe Camp Nou o acordă evoluției lui De Zerbi. 

„Am vorbit cu el în trecut și cred că, în viitor, Barcelona se va gândi din nou la el. Stilul său este potrivit pentru Barcelona, este asemănător cu Guardiola. E ceva ce un antrenor trebuie să aibă pentru a antrena o echipă precum Barcelona”, a declarat Planes într-un interviu.

Filosofia de joc spectaculoasă a lui Roberto De Zerbi

Stilul lui De Zerbi a devenit un reper după transformarea spectaculoasă a jocului celor de la Sassuolo, echipă pe care a antrenat-o timp de trei sezoane (2018-2021). A cultivat un joc ofensiv, bazat pe posesie. 

„Dacă tot vom pierde, să alegem felul în care se va întâmpla. Putem fi defensivi și să punem în valoare calitățile lor sau putem încerca să le punem în valoare pe ale noastre”, a explicat Roberto ce așteptări avea de la jucătorii săi.

În 2021, italianul a ajuns la Șahtior echipă pe care a calificat-o în Champions League după o dublă de foc în play-off cu Monaco. Șahtior se afla pe primul loc în clasamentul campionatului ucrainean, când a sezonul a fost întrerupt în aprilie din cauza invaziei rusești.

Ce lovitură a încercat CFR Cluj! Varga a vrut să-l înlocuiască pe Dan Petrescu cu antrenorul aflat pe lista Barcelonei
Roberto De Zerbi // foto: Guliver/gettyimages

A intrat într-un conflict cu Sorin Cârțu

De Zerbi n-a avut ca fotbalist cariera pe care și-ar fi dorit-o. A ajuns la Napoli, dar accidentările i-au blocat ascensiunea. 

Cu CFR a jucat în Liga Campionilor, fiind unul dintre favoriții suporterilor în cele două sezoane pe care le-a petrecut în România (2010-2012). A venit la Cluj la recomandarea lui Andrea Mandorlini, antrenor demis cu câteva zile înainte de primul joc al clujenilor din grupele Champions League din sezonul 2010-2011. 

Supranumit „Il Fantasista” a intrat în conflict cu Sorin Cârțu, antrenorul care i-a luat locul lui Mandorlini. Acesta spusese despre jucătorii italieni aduși de Mandorlini la Cluj că „sunt niște bicicliști prezentați drept conducători de Ferrari”. 

De Zerbi a sărbătorit următorul său gol, imitând gesturile unui biciclist. Sorinaccio a revenit la sentimente mai bune: „Atât timp cât bicicliștii își fac treaba, să vină cât mai mulți”.

De Zerbi a fost recent în atenția celor de la Marseille, care l-au numit în cele din urmă pe croatul Igor Tudor, dar și pe lista selecționatei Iranului care caută antrenor pentru Cupa Mondială din Qatar.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Rapid mai vrea jucători de la CFR Cluj » PATRU nume pe listă, inclusiv un fotbalist abia transferat de Dan Petrescu!

Gigi Becali își face mea culpa în privința unui jucător: „Am crezut că e Marcelo și l-am impus în echipă, dar mi-am dat seama că am greșit”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
Cormiz
Cormiz  •  19 Iulie 2022, 15:58

Se dorește cu orice preț destabilizarea CFR - ului și a lui Dan Petrescu. I se rastalmacesc vorbele este acuzat de ce nu face, și dacă face, dece face. Cu calm, veți vedea ca va redresa situația. Ai atunci, cine își cere scuze?

ntmarcel4
ntmarcel4  •  19 Iulie 2022, 08:59

nicio zi fara uun articol DEZINTERESAT impotriva lui dan petrescu ! daca este cel mai slab dupa 5 campionate castigate, cum sint ceilalti citeva zeci de antrenori romani ? rog impartiala gazeta sa faca un top , (sugestie) eventual folosind si numere negative sau imaginare.

Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  19 Iulie 2022, 00:06

Am inteles ca Ancelotti e interesat! Nu il sunati si pe el?

Vezi toate comentariile (18)
Comentează