FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Fostul atacant din Premier League și La Liga a aterizat în România: „Face vizita medicală și semnează”

Facundo Ferreyra / foto: Guliver/Getty Images
Facundo Ferreyra / foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 13:51 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 14:27

Facundo Ferreyra a ajuns în România și are șanse mari să semneze în orele următoare contractul cu CFR Cluj. Astfel, „feroviarii” sunt pe cale să perfecteze una dintre cele mai spectaculoase mutări din ultimii ani în Liga 1.

În mare criză în compartimentul ofensiv, CFR e aproape să rezolve transferul lui Facundo Ferreyra (30 de ani). Directorul sportiv Bogdan Mara a anunțat în această dimineață că argentinianul a ajuns în România și că urmează să efectueze vizita medicală. 

„Este un jucător pe care ni-l dorim, cu experiență, care ar putea să ne ajute foarte mult. Să vedem daca vom reuși să ajungem la un acord cu el. A ajuns la Cluj. Va face vizita medicală și după aceea ne ocupăm de semnarea contractului. E un jucător valoros care ne va ajuta foarte mult”, a spus Bogdan Mara la PRO X. 

CFR Cluj, acord cu Facundo Ferreyra, fost atacant la Șahtior, Benfica, Newcastle și Celta Vigo

Facundo Ferreyra este un fotbalist cu CV impresionant. Crescut de CA Banfield, în Argentina, el a fost adus în Europa de Mircea Lucescu în 2013, pe vremea când „Il Luce” o pregătea pe Șahtior. Antrenorul român l-a antrenat pe Facundo Ferreyra 4 ani la Șahtior, înainte ca acesta să meargă liber de contract la Benfica.

Facundo Ferreyra a avut o scurtă experiență și în Premier League, la Newcastle United, însă nu a bifat nicio partidă în tricoul „coțofenelor”, unde a fost legitimat între 2014 și 2015. A evolut doar pentru formația U23 a lui Newcastle, unde a marcat un gol în 8 apariții. 

După 3 ani în care a fost legitimat la echipa din Lisabona, în 2019/2020 fiind împrumutat la Espanyol, Facundo a mers în februarie 2021 la Celta Vigo, unde a rezistat doar câteva luni. Din iulie este liber de contract, astfel că CFR Cluj a putut rezolva transferul său chiar și acum, după încheierea perioadei de mercato.

La ultima echipă pentru care a evoluat, Celta Vigo, Facundo Ferreyra a adunat 13 meciuri și un singur gol. Cea mai bună perioadă a carierei a avut-o la Șahtior, 115 meciuri și 60 de goluri, mai bine de 0,5 goluri pe meci!

VIDEO. Goluri superbe înscrise de Facundo Ferreyra

CFR Cluj l-a transferat și pe Hadi Sacko

Zilele trecute, CFR Cluj a mai adus un atacant. Este vorba despre Hadi Sacko (27 de ani), atacant francez cu origini în Mali.

Hadi Sacko a ajuns la CFR Cluj din calitate de jucător liber de contract. Ultima dată evoluase la Denizlispor, în prima ligă din Turcia. De-a lungul carierei a bifat câteva cluburi importante. A început fotbalul la Bordeaux, apoi a mai îmbrăcat tricoul lui Le Havre, Leeds, Las Palmas și Ankaragucu.

Hadi Sacko a avut apariții la reprezentativele U16, U18, U19 și U20 ale Franței. Conștient că e dificil să își găsească loc în prima echipă a „Cocoșului Galic”, a ales naționala din Mali, pentru care a strâns 3 selecții. În acest moment, cota de piață a lui Sacko, potrivit Transfermarkt, este 775.000 de euro.

VIDEO Dan Petrescu anunță 3 reveniri la CFR Cluj: „Am nevoie de ei ca de aer!”

Citește și alte știri de actualitate: 

Echipă din Liga 1 alături de Sheriff Tiraspol în TOP 5 surprize din istoria recentă a UCL: „Mândria redescoperită a României”

VIDEO Dan Petrescu anunță 3 reveniri la CFR Cluj: „Am nevoie de ei ca de aer!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
brentford
brentford  •  30 Septembrie 2021, 14:17

Fostul atacant din Premier League - "a avut o scurtă experiență și în Premier League, la Newcastle United, însă nu a bifat nicio partidă în tricoul „coțofenelor” ".... Articol de GSP - Bravo flacai!!! Tot asa... urmeaza un articol despre consoarta lui si prima amenda de parcare primita in 2008

Vezi toate comentariile (1)
Comentează