FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA

Din baraj în baraj! Niciun sezon fără emoții pentru echipa din play-out: „Dacă nu se poate altfel, trecem și de ăsta!”

Cornel Dinu și Razvan Gradinaru , Foto: Imago Images
Cornel Dinu și Razvan Gradinaru , Foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 07 mai 2022 09:42 / Actualizat sambata, 07 mai 2022 10:29

De la promovarea în Liga 1, Chindia a avut mereu emoții, cu meciuri decisive la final de sezon, fie pentru prinderea unui loc de cupe europene, fie pentru supraviețuire, cum se profilează și acum.

De când a revenit în primul eșalon, în 2019, după o promovare de pe primul loc, micuța echipă din Târgoviște nu a avut niciun sezon fără prelungiri. În primul an a jucat pentru supraviețuire cu CS Mioveni și a trecut examenul. Apoi, în sezonul următor, a fost la un pas să joace barajul final pentru Conference League, după ce câștigase play-out-ul. 

A pierdut însă în prima fază, cu Viitorul, și a rămas doar cu satisfacția de a fi fost aproape de o performanță istorică. Iar acum, la 5 puncte în urma Mioveniului, cu doar două runde înainte de final, mai are doar șanse teoretice să scape de un alt treilea baraj consecutiv, tot pentru a rămâne în Liga 1.

Finala de la Sevilla » Puiu „Balon de Aur”: 25 din 26 de pase precise, 6 din 7 driblinguri reușite contra Barcelonei!
ISTORIA LA RAPORT
Finala de la Sevilla » Puiu „Balon de Aur”: 25 din 26 de pase precise, 6 din 7 driblinguri reușite contra Barcelonei!

Cornel Dinu: „Dacă nu se poate altfel, trecem noi și de barajul ăsta!”

Cornel Dinu (32 ani), unul dintre veteranii și căpitanii echipei, e totuși încrezător înaintea partidei de mâine, cu Sepsi: „Chiar dacă depindem și de rezultatele Mioveniului și jucăm cu o echipă extrem de puternică, mai ales pe teren propriu, mergem să ne jucăm șansa. E greu, trebuie să învingem ca să mai sperăm, dar orice e posibil. 

Am văzut cu toții ce s-a întâmplat la Real cu Manchester City. E o dovadă că nimic nu e imposibil, cât timp crezi în tine și lupți pentru asta. Am pierdut mulți jucători în acest sezon, am greșit și noi, dar și arbitrii împotriva noastră. E greu, atmosfera nu e prea bună, nimeni nu e mulțumit, dar trebuie să credem în noi. 

Și dacă ajungem iar la baraj, asta e, noi am adus echipa în această situație și tot noi o s-o scoatem. Avem resurse să ne salvăm iar. Asta e viața echipei Chindia, e dificil, dar parcă te întăresc astfel de momente critice, ai emoții puternice, dar și bucuria e pe măsură când reușești să treci peste ele. Știu cum e fiindcă am jucat în toate barajele, inclusiv în cel pierdut în 2018, cu Voluntari, la penalty-uri, când am ratat promovarea. Anul următor am fost mai puternici și am ajuns în Liga 1”.

Craiova e all-in cu FCSB: Rotaru a făcut anunțul în vestiarul oltenilor!
CSU CRAIOVA - FCSB
Craiova e all-in cu FCSB: Rotaru a făcut anunțul în vestiarul oltenilor!

Cornel Dinu a avut triplă ruptură

Din 1 octombrie, după meciul pierdut cu FCSB, în prelungiri, Cornel Dinu n-a mai revenit pe gazon decât în prima rundă a play-out-ului. 

Cinci luni a avut mari probleme: „Aveam dureri, dar nimeni nu-mi putea spune exact ce am. În timpul jocului cu FCSB am simțit cum mi-a trosnit mușchiul de două ori. Am făcut RMN, apăreau două rupturi, dar tot simțeam că e ceva în neregulă, mă durea și în altă zonă. Până la urmă, m-am dus la domnul Pompiliu Popescu și mi-a găsit o a treia ruptură, tot la piciorul stâng, pe mușchi, lângă șold. A fost o recuperare grea, lungă, dar acum sunt bine și sper să ajut echipa, să ne salvăm”.

Salariile și primele blocate la Chindia

Până spre finalul sezonului, la Chindia a fost stabilitate financiară. Întârzieri erau, dar de maximum o lună. După înfrângerea cu Mioveni însă, conducerea clubului a decis să blocheze salariile jucătorilor. 

Mai mult, s-au sistat și primele, care se încasau atât timp cât, la finalul unei luni, echipa era clasată în primele 12 locuri. Chindia avea prime de 3.000 de lei, doar la victorie. La jumătatea lunii mai s-ar ajunge la trei salarii restante.

Cu 2 etape înainte de final, Chindia ocupă locul 13 în play-out-ul Ligii 1 și este la 5 puncte de ultimul loc ce asigură menținerea directă în prima ligă.

Sunt târgoviștean și am jucat numai la echipe din oraș. La Chindia am venit în 2011, de la FCM Târgoviște. Și poate că simt mai mult decât alții cât de mult ne-a lipsit propriul teren. E și ăsta un motiv că am ajuns iar aici. Chiar e greu să nu joci niciodată acasă, acolo unde știam fiecare colț de gazon. 

- Cornel Dinu, fundaș Chindia

Citește mai multe articole din Liga 1:

Cât de mult merită FCSB titlul? Clubul lui Becali ar putea ajunge într-o postură incredibilă!

MM Stoica, semnal de alarmă: „Fără el, Dinamo are o mare problemă la baraj!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (4)
1155979811106621
Dumitrescu Alin-Marian  •  07 Mai 2022, 12:45
Postat de catalynn pe 07 Mai 2022, 10:56

Nu va ușor, însă cred ca Steaua are șanse considerabile sa treaca de Chindia la baraj. Deși s-a făcut mult mișto de Dinamo și problemele lor, mai ales după meciul de ieri de la BT rămân la părerea ca un baraj cu ei era mult mai dificil, chiar dacă măcar și numai in tribune mult mai spectaculos. :-))) Forza Steaua!!!

Păi Steaua nu joacă baraj. Oprita a recunoscut că poate de anul viitor. Iar chindiei ii trebuie 1 punct îneciul cu gaz metan și sunt peste dinamo

laur33
laur33  •  07 Mai 2022, 12:37

Nu numai ca a avut mereu emotii, dar acum 2 ani retrogradase matematic si a fost salvata de schimbarea sistemului. Dar daca ii intrebi pe haterii lui Dinamo habar n-au ca echipa asta era retrogradata matematic si a fost salvata. Ei stiu doar ca Dinamo trebuia retrogradata fara sa joace ultimele 5 meciuri... asa cu 5 meciuri mai putin... chiar daca ar fi fost caz unic in lume.

roaitavasile
roaitavasile  •  07 Mai 2022, 11:58

La matineu pana la desființare! Baraj? Revino-ti!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează