FOTBAL  »  LIGA 1  »  STEAUA

Citeşte aici istoricul evenimentelor produse între Gigi Becali şi Mihai Stoica după demisia lui MM!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 noiembrie 2010 00:00

Gigi Becali a anunţat că Mihai Stoica a revenit la Steaua într-o funcţie de conducere, după trei ani şi jumătate, perioadă în care cei doi s-au jignit, s-au ameninţat şi s-au ironizat în dese rânduri, promiţându-şi "ferm" de multe ori că nu vor mai lucra împreună.

La 29 aprilie 2007, Becali spunea că Mihai Stoica nu mai este la Steaua, fiind înlocuit de Valeriu Argăseală. Finaţatorul preciza că s-a despărţit prieteneşte de Stoica, dar scandalul dintre ei a erupt la puţin timp după aceea.

Primele neînţelegeri au apărut pe marginea aspectului demis/demisie. Becali afirma că Stoica a fost demis, pentru o greşeală pe care nu o va dezvălui, dar care l-a costat, fiind forţat să renunţe la structura Consiliului de Administraţie al clubului, din care făceau parte şi membri ai familiei sale, pentru a-l acoperi pe Stoica, iar fostul manager al Stelei că şi-a dat demisia.

Finanţatorul Gigi Becali a dezvăluit, la 16 mai 2007, că l-a demis pe Mihai Stoica pentru faptul că acesta a vrut să plătească suma de 1,3 milioane de dolari în contul unui offshore pentru consultanţă în transferul brazilianului Elton.

"De-aia l-am dat afară, normal că are legatură cu plecarea lui MM. Bă, eşti nebun, să dai 1,3 milioane că mă consulta pe mine ăştia? Aici a greşit el, a angajat o firmă de consultanţă. I-am zis: tu ştii că eu nu lucrez cu o firmă straină, nu sunt de acord... Plăteşte taxe mai puţine, un fel de evaziune fiscală mascată", a spus Becali.

Stoica nu a comentat prea mult pe marginea acestui subiect, apoi a fost angajat la Unirea Urziceni şi înaintea meciului direct din ediţia 2007/2008, s-a declanşat "războiul", mai întâi pe marginea aducerii arbitrilor străini.

"L-am avut angajat, dar pentru obrăznicia lui n-am să-l iert. Ce legătură are el cu Steaua, vorbeşte el de Steaua cu o lună înainte de meci, analizează jocul Stelei...Ce e el, analizator de meciuri? Cine este MM Stoica? Să-şi vadă de Urziceni, că n-am să-l las aşa", a spus Becali, la 19 august 2007.

Stoica i-a răspuns lui Becali, acuzându-l pe patron că distruge echipa Steaua şi că a fost ameninţat de acesta. Fostul angajat al FC Steaua a spus despre Becali că ortografia greşit numele unor jucători stelişti când îi trimitea fostului antrenor Cosmin Olăroiu echipa pe care trebuia să o folosească în teren.

MM Stoica: "Domnule Becali,
Ochiroşii nu se scrie în două cuvinte, ochi şi roşii"

"Am păstrat hârtiile scrise de patronul Stelei, este adevărat, cu mici greşeli de ortografie... Apropo, domnule Becali, dacă cineva vă transmite... Ochiroşii nu se scrie în două cuvinte, ochi şi roşii, chiar dacă aţi pus <r> mare", l-a atacat Stoica pe fostul său patron.

"Nu-i adevărat, nu are foi, că a fost o singură foaie. Să le aducă, dacă are mai mult de una, le înghit. A fost o singură hârtie. Chemaţi-l să vă dea hârtiuţele, să vedem dacă are", a reacţionat Becali.

Apoi, l-a acuzat direct pe Stoica de furt:

"El nu se gândeşte, de tâmpit ce e, dacă-i fac un audit şi o plângere cu contractele alea, cu sumele alea? Aşa încredere aveam în el că eu şi cu el ştiam cifrul de la seif. Argăseală face cât cinci de MM. A vrut să mă fure, n-a putut, că le-am trimis la toţi: nu vă dau banii, am oprit contractele", a acuzat Becali.

După aceste declaraţii, cei doi spuneau că s-au împăcat, dar la 2 septembrie 2007, un nou dialog acid a fot transmis în direct la TV. Disputa a pornit de la reproşurile aduse de Becali lui Stoica, potrivit cărora fostul său angajat nu-şi vede de treaba lui şi comentează despre Steaua.

"Păi nu mi-ai transmis tu prin patronul meu că bodyguarzii tăi o să mă scuipe şi o să mă dezbrace? De-aia am venit", a ripostat Stoica. "Dacă nu veneai să-ţi ceri scuze, te luam la picioare. Bine, că nu te bătea nimeni", a precizat Becali.

La un moment dat Becali a râs, iar Stoica a imitat imediat râsul conducătorului echipei Steaua. "Mă îngrozesc că mă luai tu la picioare", a spus, ironic, Stoica, Becali replicând: "Atunci vino şi mâine la palat să-mi dai bună ziua. Mai dă o probă de curaj". Stoica i-a transmis că nu îi este frică de el şi a subliniat de nenumărate ori că nu suportă ca Becali să-l facă obraznic.

Stoica a menţionat că nici în visele cele mai frumoase ale lui Becali nu se va mai întoarce vreodată la Steaua. "O să ajungi în prăpastie dacă o s-o ţii aşa", i-a spus finanţatorul stelist.

Becali: "MM nu mai vine la Steaua, am luat o furculiţă şi un cuţit şi i le-am băgat în cap"

După mai bine de un an, la 29 octombrie 2008, Gigi Becali a "relansat" disputa cu managerul general de la Unirea Urziceni, Mihai Stoica, după ce acesta făcuse unele comentarii despre fosta sa echipă. "Nu va mai veni la Steaua şi ştie asta, ia întrebaţi-l, are o duşmănie cum nu am văzut. Eu am băgat furculiţa în capul lui în poza echipei din sala de mese. Am luat o furculiţă şi un cuţit şi i le-am băgat în cap, i-am tăiat chipul. I-am băgat un cuţit direct in cap. I-am tăiat capul din poză, nu mai apare, au râs jucătorii", a spus Becali la Telesport.

Probabil, apogeul scandalurilor dintre cei doi a fost atins în martie 2010, înaintea meciului dintre Unirea şi Steaua, din campionatul 2009/2010. Gigi Becali l-a acuzat pe Mihai Stoica că le-a oferit bilete la meciul de la Urziceni suporterilor stelişti de la Peluza Sud, cu care el era în conflict, şi că managerul Unirii le-a cerut acestora să înjure conducerea clubului Steaua.

Dialogul de la GspTV le-a depăşit pe cele anterioare, din puncte de vederea al aminţărilor şi jignirilor: "Du-te naibii de zdreanţa naibii, poate vin în emisiune şi-ţi zbor capul! Nu mai vorbi tu peste mine! Băi, jigodie, vezi-ţi de treaba ta că întreci măsura!" (Becali), "Uşor, Jackie Chan, ca nu impresionezi pe nimeni!" (Stoica), "Băi, Mimi Stoica, stai în banca ta!" (Becali), "Băi cioban opărit, taci din gură!" (Stoica), "A avut dreptate Piţurcă atunci când iţi spunea Miţa Biciclista" (Becali), "Te-ai îndrăgostit de toate oile, le ştiai după ochi" (Stoica).

Becali a mai avut în luna septembrie a acestui an o tentativă de a-l aduce pe Stoica la Steaua, dar a declarat că a fost împiedicat de rudele sale. Şi, cum în lumea fotbalului românesc nu există supărare şi prietenie eterne, cei doi au dat totul uitării şi au reînnodat relaţia patron-angajat.

Sursa: Mediafax

Playtech: Simona Halep, AROGANŢĂ MAXIMĂ. Ce bolid unic în România şi-a cumpărat. Toţi şoferii au fost uluiţi în trafic


Comentarii (4)
ciocaneanu
ciocaneanu  •  19 Noiembrie 2010, 21:07

Se vede ca Jiji e un copil. Nu e singurul. De cind a preluat echipa, indiferent de masurile luate, a dat-o in bara. A bagat bani, n-a mai bagat. S-a bagat peste antrenor, bu s-a mai bagat. Si-a adus rude, nu a mai adus. Jiji n-are cum sa aiba un concept pt. ca nu e om de fotbal si se pricepe ca toti cei 12-13 milioane de romani, adica deloc. Nici nu asculta un sfat! Disperarea si exasperarea impletite cu jena au dus la angajarea lui MM. Nu dureaza mult! Vai de tara aia!

rngade
rngade  •  19 Noiembrie 2010, 18:55

Superstar20, nu faci decat sa-mi confirmi spusele dintr-un alt comentariu: normalitatea are pentru tine si altii (multi altii din acea tarisoara...)o definitie eronata. Poate ca ai 20 de ani...Ceea ce-ar fi si mai rau (pentru tine si viitorul tau...)

rngade
rngade  •  19 Noiembrie 2010, 18:50

Degeaba, romanu' n-are memorie, romanu' n-are demnitate, romanu' n-are nimic de fapt! Si realizarile sunt pe masura. Mahalagismul e o stare de fapt. Insa din asta n-ai cum sa faci sa fie bine nici intr-o mie de ani. Romanu' are exact ceea ce merita!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează