FOTBAL  »  Superliga  »  INTERES

EXCLUSIV Claudiu Keșeru pleacă de la FCSB și e la un pas să semneze cu noua forță din Liga 1!

Articol de , - Publicat vineri, 20 mai 2022 16:47 / Actualizat vineri, 20 mai 2022 16:57

Claudiu Keșeru (35 de ani) este MVP-ul cu care Aradul vrea să dea lovitura în noul sezon competițional de Liga 1

Umilit și scos din echipă de Gigi Becali, Claudiu Keșeru a trăit o adevărată dramă fotbalistică în ultimele luni. Exclus din lot de patron, în ciuda protestelor lui Toni Petrea, Keșeru s-a văzut nevoit să fie mereu în afara echipei și doar să participe la antrenamente.

Unul dintre puținii jucători apreciați de galeria roș-albastră, Claudiu a avut lacrimi în ochi de fiecare dată când „peluza” îi scanda numele la finalul jocurilor din prima ligă.

Reîntors în august 2021, Claudiu a bifat cea de-a doua experiență la FCSB. Atacantul de 35 de ani, dublu campion al României cu echipa roș-albastră, va spune adio echipei din Berceni la mijlocul lui iunie.

Keșeru nu duce absolut deloc lipsă de oferte. Din informațiile Gazetei, Alexandru Meszar, omul numărul 1 de la UTA, vrea obligatoriu un atacant de calibru. E încântat de calitățile fotbalistului și a început negocierile cu Keșeru.

Chiar dacă are mai multe oferte din străinătate, dar și din țară, oferta primită de la Arad e cea mai tentantă. În primul rând, pentru Keșeru e importantă distanța mică față de Oradea, mai puțin de două ore, dar și liniștea pe care ar avea-o la UTA.

Pe lângă aducerea lui Claudiu, arădenii mai pregătesc două mutări din străinătate. Fundașul albanez de 26 de ani, Erion Hoxhallari, în prezent la KF Tirana, dar și Thomas Verheydt, atacant olandez de 30 de ani, în prezent la ADO Den Haag

1,2 milioane de euroeste cota de piață a lui Claudiu Keșeru, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

Bornele importante din cariera lui Claudiu

  • în primăvara lui 2001, când Ioan Andone era antrenor la FC Oradea, l-a luat pe Claudiu la câteva antrenamente ale echipei mari, deși avea doar 14 ani și jumătate
  • a debutat în liga secundă la numai 15 ani
  • în Liga 1 a jucat primul meci la 16 ani și 8 luni, în august 2003: FC Oradea - Petrolul 0-0
  • în Liga 1 a marcat primul său gol la a doua apariție în campionat: Poli Timișoara - FC Oradea 2-1
  • a debutat în naționala U21 a României când avea numai 17 ani, în august 2004: România - Finlanda 1-0
  • a jucat primul său meci în Ligue 1 la vârsta de 18 ani și două zile, în tricoul lui Nantes
  • a înscris primul gol în Ligue 1 la doar al 4-lea său meci disputat, după ce bifase adunate numai 88 de minute
  • a debutat în echipa națională abia în 2013, când avea deja 26 de ani și jumătate
  • are în palmares nu mai puțin de 8 titluri de campion: două cu FCSB și 6 cu Ludogoreț

Primul mandat a fost de poveste

Keșeru a semnat cu FCSB în ianuarie 2014, venind liber de contract, și a stat un singur an la clubul lui Becali, după care a fost vândut în Qatar pentru 2,5 milioane de euro. Cifrele lui în tricoul roș-albastru au fost excelente: a marcat 26 de goluri în 47 de meciuri disputate în toate competițiile. 

A reușit o performanță rară, să marcheze de 6 ori într-un meci, FCSB - Pandurii 6-0, disputat în august 2015. Are în palmares două titluri cucerite cu FCSB: 2014 și 2015 și a lucrat cu singurii antrenori cu care FCSB a câștigat campionatul în ultimii 15 ani: Reghecampf și Gâlcă. 

Este singurul fotbalist din istoria clubului care a primit două note de zece din partea Gazetei Sporturilor, după meciul cu Pandurii din Liga 1 și după confruntarea cu Aalborg din Europa League, meci în care a reușit un hattrick.

L-au demis pe Badea

Ionuţ Badea nu mai este antrenorul echipei UTA Arad, după ce contractul acestuia s-a încheiat la finalul sezonului. Tehnicianul în vârstă de 46 de ani a preluat echipa înaintea meciului cu Sepsi. 

„Îi mulţumim pentru aportul adus în aceste trei luni şi jumătate, după ce a preluat echipa într-un moment greu şi a asigurat linişte, stabilitate şi continuitate”, a fost mesajul transmis de conducerea clubului.

Poenaru are contractul pe masă

Ilie Poenaru este în discuţii foarte avansate pentru a prelua conducerea tehnică a echipei din Arad. 

„Au fost mai multe cluburi, am avut şi discuţii, dar deocamdată sunt în discuţii foarte avansate, trebuie să recunosc, cu UTA Arad. Las clubul să facă anunţul”, a declarat Poenaru, la ProArena. În vârstă de 45 de ani, Poenaru a antrenat ultima dată echipa Gaz Metan, de care s-a despărţit în februarie, după ce clubul a început să aibă probleme finanaciare.

Match Preview FCSB - CFR Cluj

Citește și:

Liviu Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”
Sepsi - Voluntari 2-1
Liviu Ciobotariu, răfuială totală cu FCSB: „Am tăcut, dar gata! Eu le-am zis lui Petrea și MM să nu joace cu Miron?”
Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”
FINALA CUPEI
Românul care nu a dus mâna la inimă în timpul imnului explică: „Am făcut un sezon bun și nu m-a sunat nimeni de la națională ... Dacă va veni un semn din Ungaria, nu voi refuza”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
amoniac
amoniac  •  20 Mai 2022, 22:42

Senzational jucator pentru Romania, pacat de conducatori si de patroni. Ce jucatori de valoare mai avem astazi?

michael
michael  •  20 Mai 2022, 20:07

Muppet nu face banii ăștia, numai un individ fără creier poate plăti o asemenea sumă astronomică!! În 2-3 ani se va ”stinge”, mai mult Real are echipă destul de bună, de ce ar mai arunca atâția bani? Chiar dacă rămâne la qatarez, șansele de UCL tind spre ZERO.

Felix
Felix  •  20 Mai 2022, 18:59

Testing, testing.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează