FOTBAL  »  Superliga  »  REACȚIE

Primul jucător care a vorbit despre decizia lui Novak: „Ajută promovarea românilor. Câți străini au reușit?”

Claudiu Keșeru
Claudiu Keșeru

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 19:10 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 19:36

Claudiu Keșeru (35 de ani), atacantul celor de la UTA, a vorbit despre decizia ministrului Sportului Eduard Novak de a impune obligativitatea unei ponderi de cel puțin 40% a sportivilor români în toate competițiile naționale intercluburi.

Decizia luată de Novak va intra în vigoare începând cu sezonul 2022-2023, iar vizate sunt toate sporturile de echipă, inclusiv fotbalul.

Un ministru al României explică de ce ordinul lui Novak nu se poate aplica: „Este ilegal și are valoare zero!”
DECIZIE
Un ministru al României explică de ce ordinul lui Novak nu se poate aplica: „Este ilegal și are valoare zero!”

Keșeru, de acord cu decizia lui Novak

GSP.RO a analizat toate meciurile din sezonul trecut, iar dacă regula impusă acum de Novak s-ar fi aplicat, doar două echipe ar fi avut probleme! Prima e UTA Arad care a avut un procentaj de străini de 64,4% pe meci. Iar cea de-a doua formație, FCU Craiova cu un procentaj de 63%.

Keșeru, atacantul celor de la UTA, este primul jucător care vorbește despre decizia lui Novak și declară că este de acord. „Ajută promovarea jucătorilor români, în detrimentul unor străini care vin și despre care nu ești sigur că se adaptează și care câștigă mulți bani. Procentul de jucători străini care au reușit cred că e destul de mic”, a spus Keșeru la Digi Sport.

Opinii CONTRA deciziei ministrului Novak

Opinii PRO deciziei lui Novak

Citește și:

Becali l-a contrazis în direct pe Dan Șucu: „Dacă ar fi cum vrea el, mai rămânem 5 echipe în Liga 1”

Universitatea Craiova, înfrângere în ultimul amical al verii » Andrei Ivan a reușit o „dublă”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
francescoli1974
francescoli1974  •  08 Iulie 2022, 13:06

Așa cum am mai spus ,o lege idioată,nu ai cum să progresezi tu,Coman de exemplu când concurezi doar cu Buziuc sau Florea,cu tot respectul pt cei trei jucători români.

francescoli1974
francescoli1974  •  08 Iulie 2022, 13:03

Keseru a jucat în Franța pentru că ăia nu-l aveau pe Novak ministrul sportului, să le îngrădească străinilor dreptul la muncă,comunitari sau extra.Iar Keseru când a venit în Franța era extracomunitar(2004).

roaitavasile
roaitavasile  •  08 Iulie 2022, 05:24
Postat de francescoli1974 pe 07 Iulie 2022, 22:47

Ciudată abordare are Claudiu care a jucat 10 ani in Franța,Ligue 1 și Ligue2.Cum ar fi progresat el în carieră dacă rămânea în România,la FC Bihor,asta să ne spună? Câtă ipocrizie!

A jucat pentru ca a fost bun, nu bate câmpii. Dacă era slab nu îl băgau în seama, ce are una cu prefectura. Noi aducem doar jucatori străini a căror cea mai buna calitate este ca sunt liberi de contract și costa 0 bani. Marea majoritate nu joaca nimic. Iau locul unui roman. Iar pe juniorii romani, pe care este obligat sa ii folosească (nu mai este regula împotriva EU?) ii baga unicul antrenor câte doua minute, când nu se enervează și îl schimba după 45 de secunde, cum s-a intamplat. Ipocritilor!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează