FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Claudiu Niculescu și-a ales favorita pentru derby-ul Rapid - FCSB: „Dacă bate, e 99 la sută campioană, deja” » Cine l-a vrut pe Clau-gol în roșu și albastru

Articol de - Publicat sambata, 09 martie 2024 09:47 / Actualizat sambata, 09 martie 2024 13:51

Claudiu Niculescu, 47 de ani, a prefațat derby-ul dintre Rapid și FCSB: s-ar bucura să învingă giuleștenii, dar îi vede pe jucătorii lui Gigi Becali viitorii campioni! Ex-dinamovistul a spus de ce FCSB e singura formație pe care n-ar putea să o antreneze.

Sâmbătă seara, pe Arena Națională, se joacă unul dintre derby-urile României, Rapid - FCSB, de la ora 20:00. Se anunță un meci încins, într-o atmosferă electrizantă.

„Rana” provocată de Dinamo a lăsat urme adânci » Claudiu Niculescu, interviu-eveniment: „Am iertat, dar nu am uitat și n-o să uit niciodată! Să aflu din presă la 12 jumătate noaptea?!”
DINAMO
„Rana” provocată de Dinamo a lăsat urme adânci » Claudiu Niculescu, interviu-eveniment: „Am iertat, dar nu am uitat și n-o să uit niciodată! Să aflu din presă la 12 jumătate noaptea?!”

Giuleștenii vor să pună piedică liderului, FCSB e neînvinsă în 2024, doar Farul și U Cluj au reușit să nu piardă cu echipa lui Gigi Becali.

Claudiu Niculescu, avancronică pentru GSP.ro: „Mi-aș dori să câștige Rapid, am fost o săptămână acolo acum 20 de ani!”

Gazeta Sporturilor l-a vizitat pe Claudiu Niculescu la Sibiu, acolo unde locuiește antrenorul liderului ligii secunde, Șelimbăr fiind, practic, o suburbie a orașului transilvănean.

La o ceașcă de ceai, tehnicianul de 47 de ani a depănat și amintiri, a analizat și câteva dueluri tari din acest week-end. Inclusiv Rapid - FCSB, esențial pentru clasamentul Superligii la începutul play-off-ului.

VIDEO. Claudiu Niculescu despre Rapid - FCSB: „Mi-aș dori să bată Rapid, că am fost o săptămână cândva acolo”

„Dintre cele două mi-aș dori să câștige Rapid! OK, am fost o săptămână la Rapid acum 20 și ceva de ani, de aceea (râde). E greu să nu apreciez, în ciuda rivalității, ceea ce se întâmplă în tribune în Giulești. N-am apucat să văd noul Giulești, dar îmi doresc să ajung cât mai curând.

Și Dinamo dacă ar avea un stadion precum cel din Giulești, ar fi mult mai bine pentru ««câini»»", a replicat Claudiu Niculescu.

7trofee a cucerit Claudiu Niculescu cu Dinamo, ca fotbalist

VIDEO. Claudiu Niculescu despre oferta din toamnă de la Dinamo: „Am fost sunat, am refuzat din start”

Claudiu Niculescu îi apreciază pe Rrahmani „cel mai bun număr 9 din România” și pe Coman

Care sunt preferații celui poreclit „Lunetistul” pentru măiestria în executarea loviturilor libere?

„Rrahmani de la Rapid îmi place foarte mult, cred că e cel mai bun număr 9 din România. Îmi place și Coman, a progresat foarte mult. A mai pus masă musculară pe el, rezistă mai bine la contacte, acolo era problema lui. Că în rest avea calitate.

Cred că Rrahmani poate înscrie sâmbătă, dar și Krasniqi, de care-mi place. La FCSB sunt atâția și atâția care pot marca. Oricum, FCSB rămâne favorită clară la titlu.

Lăsând deoparte dorințele noastre, trebuie să fim realiști, FCSB e cea mai bună. Apreciez ceea ce se întâmplă acolo, antrenorii, jucătorii. În rest, nu-mi trezește niciun sentiment că ar câștiga sau ar pierde.

Dacă FCSB nu pierde cu Rapid, sezonul e încheiat. Dacă va câștiga sâmbătă, 99 la sută FCSB e deja campioană", a punctat legendarul fotbalist.

2trofee a cucerit Claudiu Niculescu ca antrenor, ambele cu FC Voluntari, Cupa și Supercupa României

Clau-gol, despre loviturile libere executate de Florinel Coman: „Din păcate, nu marchează foarte des”

Că tot a venit vorba despre Florinel Coman, Niculescu a analizat loviturile libere executate de jucătorul FCSB. Mai ales în ultimul Derby de România, când a înscris superb, unicul gol al partidei.

VIDEO. Claudiu Niculescu despre golurile lui senzaționale la Dinamo și un mare necaz: „Gata, nu mai pot executa deloc lovituri libere”

„Am apreciat execuția. Lovește mingea foarte bine, are biomecanică foarte bună. Din păcate pentru el, nu marchează foarte des prin acest procedeu. Altfel, s-ar fi vorbit de el ca de mine la loviturile libere!

Vin părinții cu copiii la mine: «Uite, domnu' de aici marca foarte des din loviturile libere!». Marcam des din astfel de lovituri, eram «Lunetist» (râde), dar acum luneta e aburită”, a declarat Clau-gol.

Claudiu Niculescu a fost dorit de Cosmin Olăroiu la Steaua: răspunsul a venit instant!

Niculescu nu poate promova cu CSC Șelimbăr, din vară se va schimba statutul clubului. Gruparea este la al 3-lea sezon în Liga 2, iar Claudiu este tehnicianul sibienilor de un an și 4 luni.

„În afară de FCSB, aș putea antrena orice echipă rivală a lui Dinamo. Indiferent de echipă. Până la urmă, sunt profesionist, îmi fac treaba acolo unde sunt dorit, așa am fost și ca jucător, așa sunt și ca antrenor.

Eu, antrenor la FCSB? Nu. N-aș avea viață ușoară nici cu suporterii roș-albaștrilor, nici cu cei ai lui Dinamo. Eu sunt asociat ca dinamovist, e clar.

Nu ar fi chestie de patron, de Gigi Becali, n-aș vrea să dezvoltăm atât de departe. La FCSB n-aș putea, în rest, oriunde.

La Steaua a fost o discuție la un moment dat să ajung ca jucător. Când era Cosmin Olăroiu antrenor. Ne-am întâlnit undeva prin Dorobanți, erau cafenelele acelea celebre. M-a întrebat dacă aș vrea să vin la Steaua. I-am mulțumit și am răspuns «nu».

N-a fost ofertă clară, ci doar o întrebare. Sincer, mi-ar fi plăcut să lucrez cu el, e printre cei mai buni antrenori români. Era de atunci mare, de acum 20 și ceva de ani”, a mai declarat Claudiu Niculescu.

Ofertă concretă a fost doar de la Rapid, acolo am stat o săptămână, după care am plecat din cantonamentul giuleștenilor și am venit la Dinamo.

Claudiu Niculescu, antrenor CSC Șelimbăr

VIDEO. Claudiu Niculescu despre faptul că n-ar putea fi niciodată antrenor la FCSB: „În rest, oriunde pot antrena”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO A readus Dinamo în prima ligă și are un reproș pentru Ovidiu Burcă: „Nici acum n-am înțeles pe deplin”

live de la 20:00 Rapid - FCSB, în etapa a 30-a din Supeliga » Cum arată echipele gândite de Cristiano Bergodi și Elias Charalambous + cele mai tari cote

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  09 Martie 2024, 14:44

Ramai caine oparit!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează