FOTBAL  »  Superliga  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV Clinceni n-a luat licența » Interviu exploziv cu președintele clubului: „Am fost indus în eroare din interiorul clubului! Vinovații vor plăti!”

Iulian Stoica, președintele Consiliului de Administrație al Academicii, face dezvăluiri incredibile, după ce Clinceniul nu a obținut licența pentru Europa
Iulian Stoica, președintele Consiliului de Administrație al Academicii, face dezvăluiri incredibile, după ce Clinceniul nu a obținut licența pentru Europa

Articol de , , - Publicat luni, 26 aprilie 2021 12:20 / Actualizat luni, 26 aprilie 2021 12:47

Iulian Stoica, președintele Consiliului de Administrație al Academicii, face dezvăluiri incredibile, după ce Clinceniul nu a obținut licența pentru Europa: „Când am întrebat subalternii, mi-au zis că e greu să luăm licența, dar am fi îndeplinit totul, sută la sută, am, fost indus în eroare" 

- Domnule Stoica, de ce nu a depus Clinceni dosarul pentru a obține licența de Europa?
- Din păcate, suntem în aceeași situație ca UTA.

- Adică?
- Ne-am externalizat și noi serviciul de contabilitate și cum această firmă nu s-a ocupat de documentația pentru licență, așa s-a ajuns să nu avem dosarul depus.

- Dar de ce v-ați externalizat acest serviciu?
- Fiindcă nu avem posibilități să facem și contabilitatea. Nu deținem personal calificat... Nu știu câte cluburi își permit așa ceva!

Președinte Academica Clinceni: „Din păcate, ne-am trezit prea târziu"

- Bun, dar de ce n-ați atras atenția firmei respective să se ocupe de acest dosar?
- Eu am preluat clubul ca președinte în noiembrie anul trecut. Eu, unul, n-am știut exact în ce constau pașii care trebuie îndepliniți pentru licență.

- Și de ce nu v-ați informat în club?
- Tocmai, că am făcut acest lucru!

- Și?
- Și, se pare, că am primit informații eronate.

- În ce sens?
- Că e greu de obținut licența, că nu aveam cum să o luăm, dar pot să vă spun cu certitudine ceva în acest moment: Clinceni ar fi luat sută la sută licența dacă ar fi depus dosarul. Îndeplineam absolut toate cerințele. Dar, din păcate, ne-am trezit prea târziu.

„Paraschiv, dar și alții, nu mi-au spus lucrurile corect"

- Când v-ați trezit?
- Acum vreo 3 săptămâni, dar termenul limită de depunere a dosarelor a fost finalul lunii martie!

- Și cine poartă, până la urmă, răspunderea unei asemenea gafe de proporții?
- Responsabilitatea trebuie să fie a președintelui, iar președinte sunt eu, însă, v-am spus persoane din interiorul clubului m-au informat greșit și pentru acest lucru sunt extrem de deranjat și supărat. Trebuia să-mi fi spus clar ce avem de făcut pentru a obține toate documentele și aș fi mers, domnule, până la capăt. Am fi putut face rost inclusiv de acele garanții necesare.

- Ce garanții?
- Când am întrebat, mi s-a zis că e nevoie să prezentăm garanții de 2 milioane de euro. Chiar și acest aspect l-am fi putut rezolva. În fine, aceasta este situația acum, nu mai avem ce face. Până la urmă, noi ne-am atins obiectivul, de a accede în play-off, însă sunt foarte deranjat de ce probleme interne avem în club. Subalternii pe care i-am întrebat despre această licență și care m-au îndrumat pe un drum greșit trebuie să-și asume. Și, evident, să plătească!

- Vă referiți și la Sorin Paraschiv?
- Da! Și la el! Dar și la alții. Managerul sportiv, directorul sportiv, ei cred că m-ar fi putut ajuta în această privință, dar nu mi-au spus lucrurile în mod corect. S-a greșit undeva, asta e clar și cei care au greșit vor suporta!

„L-am pus pe Poenaru într-o postură delicată, dar a înțeles situația până la urmă"

- Ilie Poenaru a știut de la început că nu ați depus dosarul?
- M-a întrebat, i-am zis că vedem, lucrăm... L-am pus într-o postură delicată, recunosc. La momentul respectiv, nu, nu știa. Ulterior și jucătorii mă întrebau.

- Nu mi-ați zis când l-ați anunțat pe antrenor!
- Acum vreo două săptămâni. Mă cunosc cu el de o viață, m-a înțeles și a înțeles situația. Însă, repet, nu voi lăsa așa lucrurile și cineva trebuie să plătească!

- Jucătorilor când le-ați spus?
- Din păcate, nu i-am anunțat și pe ei în același moment când i-am spus lui Poenaru. Am stat și ne-am gândit, am zis că e mai bine să nu le zicem înainte de primul meci din play-off, de la Cluj, cu CFR, dar m-a dezamăgit foarte tare prestația lor. Apoi, am zis „ce facem, îi mințim pe băieți?". le-am spus și lor adevărul!

- Când mai exact?
- După meciul de la Cluj au aflat!

- Deci înaintea partidei cu FCSB!
- Da!

Biro și Paraschiv sunt cei care ar putea fi dați afară!

Președintele Consiliului de Administrație indică două posturi din organigrama Academicii Clinceni, atunci când se referă la persoanele care l-au indus în eroare și care i-au transmis că n-are rost să se lucreze la dosarul pentru licența de Europa fiindcă ar fi greu de luat: manager sportiv și director sportiv. 

Conform site-ului oficial al clubului, cele două poziții sunt ocupate de Iosif Biro și Sorin Paraschiv. Primul este fost arbitru de centru în Liga 1, iar cel de-al doilea fost fotbalist important, mai ales la Steaua, echipă la care a evoluat între 1999 și 2007 și cu care a câștigat 5 trofee, dintre care 3 au fost titluri de campion.

Cine e mincinosul: președintele sau Ilie Poenaru?

Cel care e numărul 1 în executivul Academicii Clinceni susține că l-a anunțat pe Ilie Poenaru că nu s-a depus pentru licența de Europa "acum vreo două săptămâni. Mă cunosc cu el de o viață, m-a înțeles și a înțeles situația". Totuși, în urmă cu 8 zile, mai precis pe 18 aprilie, Fanatik prezenta o declarație a antrenorului ilfovenilor în care acesta vorbea despre posibilitatea ca echipa pe care o pregătește să ajungă în cupele europene la vară. 

„La începutul săptămânii am avut o discuție cu jucătorii și le-am spus că trebuie să jucăm un fotbal foarte bun și să obținem rezultate entru că aș vrea să ne impunem ca obiectiv locul 4. În conjunctura în care Cupa României va fi câștigată de Craiova, vă dați seama că n-ar fi rău să ne gândim la cupele europene", spune Poenaru. 

Dacă Iulian Stoica, președintele clubului, are dreptate și îl informase deja pe Poenaru, înseamnă că tehnicianul a mințit vorbind despre Europa. Dacă însă Poenaru chiar nu știa despre gafa clubului, înseamnă că Iulian Stoica e cel care n-a spus adevărul în interviul acordat Gazetei.

Citește și alte știri din play-off:

EXCLUSIV Mesaj-manifest împotriva simulărilor din Liga 1: „Mi-ar fi rușine să cer penalty-urile cerute de CFR Cluj cu Craiova”

EXCLUSIV Toni Petrea și Edi Iordănescu, criticați în direct: „Unul e fiul tatălui, celălalt acceptă să facă Becali ce vrea din el”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (18)
dansy
dansy  •  26 Aprilie 2021, 15:26

Nu stiu ce cauta un club ca cel din Clinceni in playoff!Doar ca sa fie satelitul altora???

amadeus2021
amadeus2021  •  26 Aprilie 2021, 14:33

Un club cu adevarat profesionist, dar de, numai de Dinamo poate spune onor publicatia ca este in "evul mediu".

bando_
bando_  •  26 Aprilie 2021, 13:43

Din câte știu, Clinceniul nu e singurul club care n'a depus dosarul pentru licență, sunt vreo 4 cluburile care nu au făcut acest lucru. Părerea mea este ca acest lucru se datorează lipsei acute de profesionalism din fotbalul Românesc și nicidecum afinități fata de un club sau altul.

Vezi toate comentariile (18)
Comentează