FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

A venit decizia Comisiei de Recurs a LPF după apelul lui Dinamo » Ce se întâmplă cu suspendarea „câinilor”

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a dat o decizie după apelul făcut de Dinamo în cazul suspendării de 4 etape după incidentele de la meciul cu UTA Arad, de pe 8 martie. +24   FOTO
Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a dat o decizie după apelul făcut de Dinamo în cazul suspendării de 4 etape după incidentele de la meciul cu UTA Arad, de pe 8 martie.

Articol de - Publicat joi, 04 aprilie 2024 17:33 / Actualizat joi, 04 aprilie 2024 18:17

Comisia de Recurs a Ligii Profesioniste de Fotbal a dat o decizie după apelul făcut de Dinamo în cazul suspendării de 4 etape după incidentele de la meciul cu UTA Arad, de pe 8 martie.

Forul a amânat judecarea apelului lui Dinamo. „Câinii” au făcut recurs după ce au primit 4 etape de suspendare din partea Comisiei de Disciplină, iar Comisia de Recurs a amânat verdictul pentru ziua de marți, 9 aprilie, ora 14:00, conform Fanatik. Atât Dinamo, cât și UTA Arad speră la înjumătățirea pedepsei.

Andrei Nicolescu se revoltă » A numărat greșelile împotriva lui Dinamo: „A 17-a decizie controversată!”
DINAMO
Andrei Nicolescu se revoltă » A numărat greșelile împotriva lui Dinamo: „A 17-a decizie controversată!”

Dinamo află pe 9 aprilie dacă va juca cu spectatori următoarele meciuri din Superliga

Suporterilor dinamoviști li s-a interzis accesul la ultimele meciuri pe care „câinii” le mai au de disputat în acest sezon pe teren propriu din cauza faptului că suporterii s-au bătut pe teren cu cei de la CSA Steaua înainte de partida Dinamo - UTA, de pe 8 martie 2024.

Miercuri, 27 martie, atât Dinamo, cât și UTA Arad au primit 4 etape de suspendare din cauza incidentelor de la meciul direct, iar ambele formații au făcut recurs după ce au primit motivarea deciziei.

Dinamo și-a ispășit deja o etapă de suspendare, ținând cont de faptul că la partida cu Petrolul au asistat câteva sute de copii. Momentan, trupa lui Zeljko Kopic (46 de ani) nu este afectată de această decizie avînd în vedere faptul că următorul meci din play-out-ul Superligii îl joacă în deplasare, pe terenul celor de la Oțelul Galați.

În cazul în care Dinamo nu va primi un verdict favorabil, atunci „câinii” vor juca meciurile cu Poli Iași, Voluntari și UTA Arad doar cu copii de maximum 14 ani în tribune, așa cum s-a întâmplat la meciul cu Petrolul, terminat la egalitate, scor 1-1.

Bătaia de pe gazon de la Dinamo - UTA Arad, motivul pentru care cele două echipe nu vor mai juca având spectatori până la finalul sezonului

Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
Scenele de război de la Dinamo - UTA
+20 FOTO

Pe 8 martie, în ultima etapă a sezonului regulat, Dinamo a învins-o pe UTA Arad, scor 1-0, pe „Arcul de Triumf”, dar scene reprobabile au avut loc înainte de startul partidei.

Ultrașii veniți de la Arad au primit sprijin din partea „fraților” de la CSA Steaua. Organizarea a lăsat de dorit și mai multe incidente au prefațat duelul de pe arena Arcul de Triumf.

Prima bătaie s-a petrecut cu o oră înaintea meciului, când galeria formată din arădeni și steliști a ajuns la stadion. Jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene.

Lucrurile au degenerat în stadion. Cu 10-15 minute înainte de startul meciului, dinspre Peluza Sud Dinamo s-a abătut o ploaie de torțe spre sectorul oaspeților. În haosul creat, zeci de ultrași dinamoviști au sărit pe gazon, pentru a-i ataca pe rivalii de la Steaua și UTA.

Ultrașii „militari” au răspuns în aceeași manieră. Au sărit gardul de protecție, au ajuns pe gazon și au început să își împartă pumni și picioare cu marii rivali.

Jandarmii au intervenit târziu și au apelat din nou la gaze lacrimogene, numeroși spectatori fiind afectați de efectul substanțelor. Startul meciului a fost întârziat cu 8 minute. De altfel, toate meciurile din acea zi au fost întârziate pentru că au fost programate la aceeași oră.

VIDEO. GSP LIVE » Ciprian Marica, despre sancțiunea primită de Dinamo "Sunt total împotrivă"

Citește și alte știri:

S-a rezolvat o problemă importantă la Dinamo: „Sută la sută, până la finalul sezonului”
DINAMO
S-a rezolvat o problemă importantă la Dinamo: „Sută la sută, până la finalul sezonului”
Dinamo pornește contraatacul: „Azi, depunem recurs”
DINAMO
Dinamo pornește contraatacul: „Azi, depunem recurs”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (15)
bogat
bogat  •  05 Aprilie 2024, 18:07

Tipic, nimic surprinzator, e a n-shpea oara cand decizia pentru Dinamo e amanata pe la diverse foruri. Altfel suspendarea ar trebui sa fie de maxim 2 etape, scandalul din afara stadionului a fost facut exclusiv de suporterii UTA si CSA Steaua si nu are legatura cu Dinamo. Ce s-a intamplat pe stadion e regretabil, trebuia penalizat inclusiv cu privarea totala de spectatori 1-2 etape dar mai ales cu pedepse punctuale contra celor care au facut dezordine. Inclusiv cu interzicerea lor pe viata de pe stadioane. Pedepse de grup pentru greseli individuale sunt doar in regimuri dictatoriale, intr-o democratie fiecare isi plateste greselile. Altfel nimeni nu invata nimic si poate ca cei de la CSA mai vin sa faca scandal la meciuri ce nu-i privesc ca sa fie suspendata o alta echipa. E noaptea mintii.

Catalynn.17
Catalynn.17  •  05 Aprilie 2024, 04:20
Postat de lefter_popescu pe 04 Aprilie 2024, 22:53

Amice, pt Dinamo decizia trebuie sa rămână neschimbata. Pedeapsa Utei ar trebui înjumătățita cu condiția ca Steaua sa fie pedepsita cu doua etape fără spectatori.

Ce treaba are Steaua!? Respectivi sunt niște cetățeni liberi ai UE care se pot deplasa oriunde în spațiul comunitar doar în baza CI. Au greșit cu ceva răspund în fața legii pe persoană fizică.

elgabri
elgabri  •  04 Aprilie 2024, 23:29

Cumisia papusilor incompetente !!

Vezi toate comentariile (15)
Comentează