FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali a avut dreptate: Rusu l-a surclasat pe Ianis Stoica de la primul meci

Rusu a evoluat dezinvolt în Slovacia, deși abia se cunoscuse cu noii colegi/ foto: Cristi Preda
Rusu a evoluat dezinvolt în Slovacia, deși abia se cunoscuse cu noii colegi/ foto: Cristi Preda

Articol de , , - Publicat vineri, 05 august 2022 09:39 / Actualizat vineri, 05 august 2022 09:50

Bogdan Rusu, atacantul adus de la Mioveni i-a fost superior puștiului Stoica la capitolul dueluri, poate cel mai important parametru pentru un atacant, în afara golurilor și paselor decisive.

„Când l-am luat pe Rusu, l-a întrebat pe Dică dacă îl va băga titular, iar el a spus că îl va folosi titular, că e peste tot ce avem. Rusu a câștigat toate duelurile, chiar m-a impresionat. Jocul lui mi-a plăcut. A câștigat duelurile, a jucat bine fără minge. Când a ieșit el, s-a cam stricat jocul întregii echipe”, a declarat Gigi Becali ieri, comentând prestația vârfului adus recent de la CS Mioveni.

Marile vești bune pentru supertransferurile la FCSB: Radaslavescu + Dulca » Lui Boboc îi e teamă de critici
FCSB
Marile vești bune pentru supertransferurile la FCSB: Radaslavescu + Dulca » Lui Boboc îi e teamă de critici

Spusele lui Becali, confirmate

De cele mai multe ori, considerațiile tactice ale patronului de la FCSB erau departe sau chiar nu aveau nicio bază raportat la ceea ce s-a întâmplat pe teren. De această dată, însă, spusele lui sunt confirmate din plin de o comparație între Rusu și cel care a intrat în locul său, la jumătatea reprizei secunde, Ianis Stoica.

Iar parametrul adus în discuție de Becali, cel al duelurilor, e cel mai important fiindcă niciunul dintre cei doi n-a reușit să marcheze sau să paseze decisiv, iar pentru un atacant, în afara golurilor sau assisturilor, cel mai relevant pentru a fi evaluat e modul în care se comportă în duelul direct cu adversarii. Atât pe faza ofensivă, cât și pe cea defensivă. Iar concluzia e că Rusu a fost superior pe linie. Mai mult, Bogdan a jucat aproape același număr de minute împotriva lui Dunajska ca ale lui Ianis Stoica, bifate duminica trecută, împotriva lui FCU Craiova.

27 de dueluria avut Rusu în Slovacia, un nivel imens, cu o medie de un duel la mai puțin de 2,5 minute 

Diferențele sunt chiar majore. În jocurile cu oltenii și cel din Slovacia, Ianis Stoica a fost pe teren mai bine de 90 de minute, cu peste 40% peste cât a jucat fostul atacant al Mioveniului miercuri seară. Cu toate acestea, volumul total al duelurilor în care Stoica a fost implicat a fost aproape la jumătate din cele pe care le-a avut Rusu cu Dunajska. Iar raportul celor câștigate e șocant: de 3 ori mai mare pentru Rusu.

14 dueluria avut Ianis Stoica în cele 93 de minute jucate cu FCU Craiova și Dunajska Streda, adică o medie de un duel la peste 6,5 minute

Volumul duelurilor pe care Rusu le-a avut în meciul de miercuri e cu adevărat remarcabil. Dovadă că niciun alt fotbalist din trupa lui Dică, nici măcar cei din defensivă, nici Olaru, care caută mereu contactul cu adversarul, nu s-a apropiat măcar de cel care a fost transferat la începutul săptămânii.

Becali a avut dreptate: Rusu l-a surclasat pe Ianis Stoica de la primul meci

Pentru un atacant, ca pentru oricare alt jucător, contează mult și procentajul duelurilor câștigate, nu doar numărul celor în care e implicat. Iar Rusu a stat excelent și aici. A trecut bariera de 50%, ceea ce pentru un vârf înseamnă foarte mult. A terminat partida cu procentaj de 56%, în vreme ce Stoica a avut doar 38%. Și ceilalți jucători ofensivi din echipa roș-albaștrilor au fost mai slabi decât Rusu, singurul care s-a remarcat a fost Olaru, care s-a apropiat de 70%.

Becali a avut dreptate: Rusu l-a surclasat pe Ianis Stoica de la primul meci

13 anie diferența de vârstă între cei doi: Rusu are 32 de ani, Stoica 19

Citește și alte știri despre FCSB:

Noul jucător de la FCSB a avut oferte din Bundesliga și Portugalia! „Nea Gigi a sunat chiar când urma să plece”

Ilie Dumitrescu, elogii pentru Becali după ultima mutare: „E cel mai bun transfer! Ești calificat rău”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
istet10
istet10  •  05 August 2022, 16:23
Postat de freddy pe 05 August 2022, 11:28

Ianis e in cadere de forma. E tanar, e normal sa aiba fluctuatii dar probabil faptul ca nu avea concurenta s-a simtit. Acum are. Sa traga de el.

Toti tinerii patesc asta. Balaci povestea cum a trecut si el prin asa ceva. Daca nu sunt antrenori priceputi si cu rabdare exista riscul sa se piarda.

dudelange_pyunik_erevan
dudelange_pyunik_erevan  •  05 August 2022, 14:12

Voi i-ati dat 7 lui Stoica si 5 lui Rusu. Si acum spuneti ca Rusu a fost mai bun decat Stoica?? Sunteti de rasul curcilor, gspistilor!

nastasejean
nastasejean  •  05 August 2022, 12:06

Si eu (ca mai toti care au scris comentarii, ieri, la notele acordate de gsp) am avut reactie, deoarece 7 lui Ianis si 5 lui Rusu era strigator la cer si am acuzat gazeta de nepricepere. Acum , prin acest articol, nu faceti decat sa ne dati dreptate celor ce am reactionat, dar nu-i suficient. O marca serioasa l-ar concedia pur si simplu pe cel (cei) care au pus notele si si-ar prezenta scuze publice lui Bogdan Rusu, care pe langa motivatia si reusitele din teren a mai fost si modest si altruist la interviul de dupa meci. Motivul concedierii celor cu notele: neprofesinalism, pur si simplu. Rautatea e un bonus din partea lor.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează