FOTBAL  »  Superliga  »  LPF

Conducătorii din Liga 1, luați în colimator de un oficial al LPF: „Există o aroganță, că ei le știu pe toate, dar nu e așa!”

Viorel Duru
Viorel Duru

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2022 22:21 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 23:20

Viorel Duru, șeful serviciului de evaluare financiară a cluburilor din Liga 1 din cadrul LPF, a vorbit despre problemele financiare din fotbalul românesc. Oficialul LPF consideră că la baza acestora stă managementul defectuos al cluburilor.

În contextul situației dificile de la Gaz Metan Mediaș, Viorel Duru a vorbit despre cauzele care duc la apariția unor astfel de probleme. Șeful serviciului de evaluare financiară a cluburilor din Liga 1 i-a luat în colimator pe conducătorii cluburilor din Liga 1, pe care îi acuză de management defectuos. 

Viorel Duru, critici la adresa conducătorilor din Liga 1

„Nu s-a aprobat (n.r. un control mai dur). Este o nemulțumire a mea. Părea că am ceva cu conducătorii cluburilor când am zis că nu doresc să cedeze o parte din puterea de decizie. De fapt, există o aroganță a celor care conduc cluburile de fotbal, că ei le știu de toate, dar de fapt nu stau așa lucrurile. În multe cazuri se dovedește că nu au elemente minime de prudență economică și ajung în situații limita care duc la insolvențe și la dispariția unor cluburi. Noi asta încercăm să prevenim. Obiectivul este unul singur, asigurarea continuării competiției”, a spus Viorel Duru, la emisiunea Digi Sport Special.

Viorel Duru a propus câteva soluții pentru evitarea apariției unor noi situații de acest fel. Oficialul LPF susține intensificarea controalelor și sancțiuni pentru cluburile care nu-și espectă angajamentele financiare.

O măsură este prezentarea bugetului și verificarea acestuia de un auditor, care să verifice că sumele sunt sustenabile. Raportarea trimestrială a bugetelor. Adică după fiecare trimestru, să se facă o situația financiară și să fie prezentată. Să nu ai datorii către cluburi, din activitatea de transfer, să nu ai datorii către angajați și să nu ai datorii către stat. Pentru interesul fotbalului, este ca actorii din această industrie să fie plătiți. 

Federația face două tipuri de control financiar. Unul pentru acordarea licențelor, unde trebuie să achiți datoriile până la 30 aprilie. Și mai este unul, la 30 noiembrie, în care trebuie să ai toate datoriile recurente plătite. Cluburile care au probleme financiare ar trebui să prezinte lunar situația pe care o au. 

Vrem să disciplinăm cluburile, să aibă o responsabilitate din punct de vedere financiar. Dacă Adunarea Generală a Ligii nu consideră că este nevoie de măsuri, atunci o să continuăm așa

Viorel Duru, șeful serviciului de evaluare financiară a cluburilor din Liga 1, pentru DigiSport

Citește și alte știri din Liga 1:

Gică Craioveanu, răspuns după atacul lui Mititelu Jr: „Educația mea e alta”

Edi Iordănescu, răspuns pentru Mihai Stoica după ce oficialul celor de la FCSB s-a supărat că selecționerul l-a vrut pe Neubert la națională

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
robotzel
robotzel  •  17 Februarie 2022, 12:58

asa si trebuie insa pentru a descuraja practicile incorecte ar trebui ca in ligile profesioniste sa nu existe echipe in insolventa (liga 1 si 2 si ce ligi mai sunt considerate profesioniste). O sa vina iar toti pampalaii si o bage pe aia cu meritul sportiv. Pai unde ci care este meritul sportiv intr-o situatie in care unele cluburi joaca corect si cumpara cat isi permit si platesc salarii care si le permit si cele care cumpara pe datorie si dupa aia refuza sa plateasca banii. pai atunci meritul sportiv ar fi urmatorul: toate meciurile in care jucatorii sau antrenorii neplatiti au participat sa fie pierdute cu 3-0 pentru ca nu a fost meritul tau sportiv ci ai furat pentru a obtine rezultatul respectiv. vrem doar pe merit sportiv? sa renuntam atunci la fotbal profesionist si sa ajungem iar la jucatori platiti de fabrici si uzine sau departamente din ministere sau fotbal pur amator. vrem asta?

108808261708421
Francisco Dascal  •  17 Februarie 2022, 09:59

Asta solicitam si eu in comenturi de cateva zile,trebuie facut acest pas si cine greseste plateste .Trimestrial sa fie controlate situatiile,jucatorii sa semnalizeze din timp iregularitatile nu precum R.Deaconu a iesit in fata dupa 1 an de neplata .Cine nu este OK pentru inceput AVERTISMENT,dupa puncte luate daca echipa are asa ceva,apoi EXCLUDEREA.Legea insolventei trebuie sa fie doar pentru societatile comerciale NU in sport.Nu ai BUGET de liga 1,te duci in liga pentru care ai BUGET te reorganizezi,atragi sponsori si ei totul de la capat.DURUtrebuie sa fii dur.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează