FOTBAL  »  Superliga  »  STADION

CNI, răspuns pentru Gazeta Sporturilor » Toți pașii pentru construirea noului stadion Dinamo

Construcția unui nou stadion continuă să nască discuții în Ștefan cel Mare
Construcția unui nou stadion continuă să nască discuții în Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 05 noiembrie 2021 13:20 / Actualizat vineri, 05 noiembrie 2021 13:58

Compania Națională de Investiții a răspuns solicitării Gazetei Sporturilor și a oferit detalii despre situația la zi a stadionului Dinamo, cel care ar trebui să treacă printr-un amplu proces de modernizare.

Intens mediatizatul proiect al noului stadion al lui Dinamo a rămas pe lista de priorități a conducerii CS Dinamo, astfel că în acest an s-a revenit la intenția de construire pe amplasamentul actualului stadion central, decizie facilitată și de soluționarea problemelor juridice care au grevat inițial realizarea investiției pe locul acestuia. 

Într-un răspuns pentru GSP, CNI a prezentat pașii ce trebuie urmați până la începerea lucrărilor.

Toți pașii pentru construirea noului stadion Dinamo

Ca urmare a solicitării dumneavoastră, înregistrată la Compania Națională de Investiții, vă transmitem faptul că în data de 29.10.2021, CS Dinamo a trimis către CNI SA tema de proiectare și nota conceptuală. 

Ca urmare, în vederea demarării unei noi proceduri de achiziție publică privind contractarea serviciilor pentru întocmirea studiilor de prefezabilitate și fezablitate este necesar rezilierea pe cale amiabilă a contractului încheiat pentru vechiul amplasament situat în zona velodromului. 

Ulterior contractării și întocmirii celor două studii pentru noul amplasament propus de CS Dinamo, acestea vor fi supuse avizării în Consiliul Tehnico-Economic al CNI, Consiliul Tehnico-Economic al MDLPA și prin emiterea unor hotărâri de guvern vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici. 

Demararea procedurii de achiziție publică pentru contractarea lucrărilor de execuție este condiționată de parcurgerea tuturor acestor etape și implicit de asigurarea alocațiilor bugetare. Detalii suplimentare privind caracteristicile obiectivului sau aspecte legate de durata lucrărilor vor putea fi cunoscute abia după aprobarea indicatorilor tehnico-economici.

- CNI, răspuns pentru Gazeta Sporturilor

Ultimele detalii despre noul stadion Dinamo. Cât mai durează până încep lucrările
DINAMO
Ultimele detalii despre noul stadion Dinamo. Cât mai durează până încep lucrările

Ultimele detalii despre noul stadion Dinamo

Suporterii lui Dinamo mai au de așteptat până când vor fi demarate lucrările la noul stadion. Deocamdată, nu e clar nici când va fi demolat bătrânul stadion. Cel mai probabil în vara anului viitor, speră oficialii din Ștefan cel Mare.

Gazeta Sporturilor s-a interesat despre stadiul proiectului, iar concluzia este că lucrurile sunt în derulare, dar nu într-atât de mult încât să fie avansate termene și etape de lucru. Încă se vorbește despre „aprobări”.

„În acest moment, CS Dinamo a parcurs toate etapele din prima fază”, iar investiția a fost inclusă în Lista – Sinteză a obiectivelor care urmează să fie finanțate de CNI, se arată într-un răspuns transmis pentru Gazeta Sporturilor, semnat de președintele CS Dinamo, Ionuț Adrian Popa.

De asemenea, CS Dinamo a mai anunțat că au mai fost bifate două etape:

  •  s-au contractat servicii de expertizare tehnico-economică în vederea stabilirii valorii obiectivului ce urmează a fi demolat
  •  s-au întocmit și aprobat Nota conceptuală și Tema de proiectare, acestea fiind transmise către CNI.

Până la începerea lucrărilor propriu-zise la noul stadion mai e drum lung de parcurs. „Următoarea fază o reprezintă aprobarea prin HG a indicatorilor tehnico-economici aferent obiectivului de investiții, act normativ ce urmează a fi inițiat de CNI”, menționează CS Dinamo.

VIDEO Actorul Răzvan Oprea: „Când a preluat Negoiță clubul, Dinamo era pe zero”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Veste importantă pentru Mircea Rednic înaintea meciului cu CFR » Noile transferuri au primit „cartea verde” și pot evolua duminică

Dinamo pune presiune pe Florin Răducioiu: „Nu putem aștepta la nesfârșit”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  06 Noiembrie 2021, 09:05

Absolut nimic nou sub soare. Aceleasi stiri repetate pana la epuizare de diferite institutii.

creeperno115
creeperno115  •  05 Noiembrie 2021, 22:38

Birocratia romaneasca

prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  05 Noiembrie 2021, 20:16
Postat de tristan pe 05 Noiembrie 2021, 16:45

*** , banii CNI ului is din bugetul de stat..sau dupa neuronul tau statul e totuna cu Bucuresti..??

Stai jos ...4... nu te-ai prins ce-am vrut sa zic

Vezi toate comentariile (27)
Comentează