FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu îşi revine: "Vreau să-mi recapăt bucuria vieţii!"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 23 iunie 2010 00:00

Dintr-o rezervă de spital, Dinu a acceptat un dialog pentru fani şi cititorii Gazetei despre încercările la care l-a supus destinul în ultima perioadă.

După o viaţă petrecută în Ştefan cel Mare, pe Cornel Dinu îl găseşti la o sută de metri de Foişorul de Foc, pe bulevardul Ferdinand, la numărul 50. Acolo, la Spitalul MAI "Dr. Dimitrie Gerota", la etajul 1, în al treilea salon pe dreapta, marea glorie dinamovistă se tratează de mai bine de o săptămînă. "Oboseală cronică, cauzată de stres" a fost verdictul doctorilor.

Întins pe pat şi citind presa, Mister urmăreşte cu atenţie, pe un LCD suspendat pe perete, desfăşurarea Mondialului din Africa de Sud: "Am văzut două meciuri bune, Portugalia - Coreea de Nord şi Spania - Honduras. Portughezii nu se mai opreau din marcat, popoarele cuceritoare nu se predau niciodată!".

"Am venit la îngrăşat?"
Mirosul înţepător, deranjant al spitalelor nu există în rezerva lui Dinu. Totul e nou. "Ministrul Blaga a modernizat tot aici. Am tot ce-mi trebuie, iar personalul este calificat şi de suflet. Doctorul Chira şi asistentele au mare grijă de mine". Lîngă pat, un frigider nou-nouţ e plin cu mîncare. Îl deschide şi exclamă amuzat: "Uite, vin prietenii şi-mi aduc fel de fel, de parcă am venit aici la îngrăşat". Îşi pune un pahar de suc natural cu pulpă de fructe. "Beau doar fresh şi apă, iar dimineaţa primesc brînză de vaci, o mănînc că îmi place!", zice Dinu. La un interval de maximum 10 minute îi sună telefonul. Borcea şi alţi prieteni îl întreabă de sănătate.

Citeşte "Căderea Ceauşeştilor"
În salon apare un bun prieten, patron de restaurant: "V-am adus păstrăv la grătar, cu garnitură de cartofi şi lămîie, aşa cum aţi cerut!". Mister dă din cap mulţumit şi-şi mută cartea pe scaunul de lîngă pat. O mare pasiune a sa, cititul, dă viteză timpului petrecut în spital. Acum parcurge "Căderea Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu. "Azi-noapte am citit pînă la ora 1:00, iar la 8:00 m-am trezit. Am dormit foarte bine!".

Tratamentul cu antibiotice şi vitamine va mai dura cel puţin o săptămînă. "Aţi fost un om activ toată viaţa, cît e de greu să staţi «închis» în spital?", vine întrebarea reporterului. Dinu îşi calculează atent cuvintele şi răspunde calm: "Sigur că nu îmi este uşor pentru că orice tratament presupune suferinţă, dar şi acceptarea ei! Trebuie să mă vindec psihic la cîte frămîntări au fost la Dinamo în ultima perioadă. Sper ca, alături de aceşti oameni minunaţi, care au grijă de mine din punct de vedere medical, să-mi recapăt bucuria vieţii, sănătatea şi speranţa că trebuie să fie mai bine!".

La final,transmite un mesaj oamenilor apropiaţi şi fanilor: "Pentru prietenii şi «cîinii roşii», care au fost cu vorba şi sufletul alături de încercările mele de...doar om, tot respectul şi mulţumirile mele!".

"Lui Cornel îi doresc multă sănătate şi îl aştept să revină în activitate cît mai repede posibil. Contăm pe ataşamentul lui faţă de club, dar mai ales pe competenţa sa!"
Nicolae Badea, preşedinte CA Dinamo

Apel către galerie
Mister a primit multe mesaje de încurajare de la suporterii dinamovişti, ieri transmiţînd şi el cîteva idei: "E foarte bine că sîntem în continuare uniţi şi la bune, şi la rele, din păcate în ultimii ani au fost prea multe rele. Sper să aibă maturitatea şi stăpînirea să înţeleagă că nu ne aşteaptă un an în care plecăm favoriţi. Mai mult decît atît, viaţa echipelor seamănă cu aceea a imperiilor, cunosc mărirea şi decadenţa. Totul presupunînd răbdarea şi capacitatea revenirii pe culmi. La fotbal, din fericire, lucrurile acestea se întîmplă mult mai repede decît la imperii, dar trebuie să ai înţelegerea şi capacitatea reparaţiei spre reuşită ce nu se poate realiza an de an sau peste noapte".

Ceartă pe Niculescu
Un nou subiect de dispută a apărut între acţionarii dinamovişti zilele trecute, cînd s-a definitivat lotul pentru cantonamentul din Austria. Surse autorizate susţin că Nicolae Badea nu l-ar fi vrut pe Claudiu Niculescu, "ar trebui să mizăm mai mult pe tinerii Liviu Ganea şi Georgian Păun", însă Cristi Borcea şi-a impus punctul de vedere, iar fotbalistul ce împlineşte azi 34 de ani a prins lotul. "S-au ciondănit puţin, că aşa e la Dinamo, dar pînă la urmă au ajuns la un compromis", a explicat sursa Gazetei. (Adrian Florea)

- Dinamoviştii pleacă azi în Austria, unde vor efectua un turneu de pregătire pînă pe 5 iulie. "Cîinii" vor juca şi 4 "amicale" cu: Maccabi Haifa, Austria Viena, Lokomotiv Moscova şi RB Salzburg. Meciurile vor fi transmise în direct de sport.ro.
- Florin Prunea nu poate merge în cantonamentul din Austria, întrucît are interdicţie să părăsească ţara după implicarea în "cazul Penescu".
- Ianis Zicu a fost anunţat că ar putea pleca din cantonamentul austriac direct în Spania, la Hercules, negocierile pentru transferul său fiind avansate.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
suhy
suhy  •  24 Iunie 2010, 19:10

SANATATE!!!Domnule Cornel DINU!!!ca resul vin de la sine...

first2000
first2000  •  24 Iunie 2010, 14:50

SERVICE AUTORIZAT • OFERIM SERVICII DE : • INSTALARE WINDOWS + DRIVERE,ANTIVIRUS,APLICATII,ETC (WINDOWS XP,WINDOWS VISTA,WINDOWS 7) • SERVICE DESKTOP SI LAPTOP - REZOLVAM ORICE PROBLEMA !!! • COMERCIALIZAM COMPONENTE SI INCARCAM CARTUSE • CONFIGURARE SISTEME LA CERERE,INSTALARI COMPONENTE LA CELE MAI MICI PRETURI !!! CONTACT : 0766857957

laur86
laur86  •  24 Iunie 2010, 02:04

Poza asta e fix ce trebuia ca sa faca tot omu sa il compatimeasca pe Dinu. Macar e intr-un spital serios ca la noi doar spitalele MAI si cele ale armatei se renoveaza se doateaza si se pastreaza curate. Sanatate multa! ca doar oameni suntem. P.S. sanatate ca e omul bolnav dar tot nu voi putea vreodata sa il apreciez

Vezi toate comentariile (35)
Comentează