FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cornel Dinu, nemilos cu noii acționari de la Dinamo. Paralelă cu un moment din anii '60: „Toată figura a durat vreo 20 de minute”

Cornel Dinu / foto: GSP
Cornel Dinu / foto: GSP

Articol de - Publicat vineri, 07 iulie 2023 20:02 / Actualizat sambata, 08 iulie 2023 12:59

Cornel Dinu (74 de ani), legenda celor de la Dinamo, îi privește cu neîncredere pe Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, afaceriștii aflați în acest moment la conducerea clubului cu a cărui istorie se identifică. Fostul mare jucător al „câinilor” nu-i deloc mișcat de strategia adoptată de noii acționari. 

Un nume reprezentativ pentru istoria lui Dinamo, Cornel Dinu e nedumerit cu privire la intențiile oamenilor din fruntea Red&White. Ironic, „Procurorul” apelează la un moment haios petrecut în istoria fotbalului românesc pentru a-i taxa pe cei doi oameni de afaceri de care depinde acum viitorul clubului. 

Ultima oră: a fost inspectat stadionul unde Dinamo speră să joace la revenirea în Superliga: „Aproape sigur jucăm acolo contra Craiovei”
DINAMO - CSU CRAIOVA
Ultima oră: a fost inspectat stadionul unde Dinamo speră să joace la revenirea în Superliga: „Aproape sigur jucăm acolo contra Craiovei”

Cornel Dinu, circumspect față de noii acționari: „Nu știu ce se petrece la Dinamo”

„Nu știu ce se petrece la Dinamo. S-au instalat conducători și merg pe niște strategii de «romgleză» care pleacă de la un principiu periculos și greșit. Ei spun «Voi veniți, cotizați, și noi administrăm». Cine sunteți voi? 

În 1968, erau antrenori la naționala de tineret Bazil Marian și Valentin Stănescu. Pierduseră un meci și, cum era obiceiul, trebuia să îți faci autocritica. Au fost chemați la conducerea sportului românesc și niște activiști care nu aveau vreo legătură cu sportul au început să îi certe. Toată figura a durat vreo 20 de minute, până când s-a enervat Bazil Marian: «Băi, dar cine sunteți voi? Ați dat cu piciorul în minge, aveți vreo legătură cu fotbalul?». 

Cam aceasta este și situația cu actuala conducere de la Dinamo. Maniera asta de a încerca să găsești investitori este riscantă. Dați-mi voie să am rezerve foarte mari și să nu fiu de acord cu această stratagemă”, a spus Cornel Dinu, potrivit ProSport

Andrei Nicolescu și Eugen Voicu, „încolțiți” și de Daniel Șendre: „Ei vorbesc de know-how?”

Și Daniel Șendre, fost purtător de cuvânt al DDB, a reclamat mai multe acțiuni ale perechii de acționari majoritari de la Dinamo, Eugen Voicu - Andrei Nicolescu.

În urmă cu 4 luni, în finalul lui februarie, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au preluat 80,7758% dintre acțiunile de la Dinamo prin intermediul unei societăți pe care au înființat-o special cu acest scop, Red&White 2022 Management. Activitatea celor doi în lunile scurse de atunci le-a trezit suspiciuni unor dinamoviști. Printre aceștia se numără și Daniel Șendre, fost purtător de cuvânt al DDB, care deține în continuare 12% dintre acțiuni prin intermediul APCH, Asociația „Peluza Cătălin Hîldan”.

„Uitați-vă la felul în care acești oameni fac lucrurile la Dinamo. Ei vorbesc despre know-how, expertiză, un nou mod de a se desfășura lucrurile, dar ei demonstrează că nu au acest know-how”, spunea Șendre zilelle trecute, la GSP Live. Toate declarațiile acestuia pot fi citite AICI!

VIDEO Andrei Nicolescu: „Obiectivul nostru? Locurile 8-10, chiar dacă noi, intern, vorbim altceva”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

VIDEO Ovidiu Burcă, anunț la întoarcerea din cantonament: „Vineri așteptăm verdict de la FIFA”

EXCLUSIV Ultima oră: a fost inspectat stadionul unde Dinamo speră să joace la revenirea în Superliga: „Aproape sigur jucăm acolo contra Craiovei”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (10)
viktorrush
viktorrush  •  08 Iulie 2023, 13:49
Postat de sdoru pe 07 Iulie 2023, 22:23

Săracul nea Cornel... Ne poate spune dansul ce a realizat pentru fotbal în ultimii 15 ani? Exceptând mistocareala ieftina! Borcea și ai lui erau buni nea Cornel? Sigur, deoarece nea Cornel era pe statul de plata a lui Borcea et com!!! PS. Dacă primește și de Red&White o pensie speciala sa vezi cum se schimba părerea...

cortacero,tu esti? faliment placut.

calinescu_
calinescu_  •  08 Iulie 2023, 09:19

In toata lumea, fotbalul a devenit afacere ! Cine vrea sa dea foc la bani e treaba lui , dar asta e o anomalie...!!! In management de calitate poate sa faca ordine la Dinamo. Sigur ca unii care au luat bani de la Badea , merg si acum pe mana lui murdara ....!!!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează