FOTBAL  »  Superliga  »  CORONAVIRUS

CORONAVIRUS // Cupă sau grupe? Cum arată scenariile luate în calcul de FRF pentru finalizarea sezonului: „Nu e corect să «îngheți» sezonul”

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 martie 2020 22:23

Andrei Vochin, consilierul președintelui FRF Răzvan Burleanu, a înaintat sâmbătă două variante încheierea actualui sezon de Liga 1.

  • Federația Română de Fotbal a decis suspendarea tuturor competițiilor fotbalistice până pe 31 martie, inclusiv meciurile din Liga 1, din cauza pericolului creat de coronavirus.

„Depinde de cât de mult se va prelungi problema şi ce se va întâmpla cu competiţiile europene, că de la UEFA în jos trebuie să vezi ce decizii se iau. În funcţie de competiţiile europene, tu trebuie să anunţi nişte echipe care merg în cupele europene.

Dacă nu ai fi condiţionat de acea dată limită, tu ai putea să te duci cu campionatul mai departe de data respectivă. Până când, e greu de definit. Dacă situaţia cu COVID-19 s-ar prelungi mult și mă întrebi acum ce ar trebui să facem pot spune că nu mi se pare corect ca în momentul ăsta să îngheţi campionatul şi să spui cine joacă baraj şi cine retrogradează. 

Mult mai corect mi s-ar părea, dacă nu ai timp să joci toate etapele, iei play-out-ul și faci nişte meciuri eliminatorii. De exemplu, în play-out să fie o cupă sau echipele de pe ultimele 4 locuri să joace între ele 3 etape într-o grupă și de aici s-ar alege echipele retrogradate”, a declarat Vochin, potrivit TV Telekom Sport.

Cum ar putea arăta variantele propuse de Andrei Vochin

  • Sistem Cupă: Cele 8 echipe s-ar întâlni în „sferturi”, primele 4 clasate ar fi capi de serie. Câștigătoarele și-ar asigura menținerea în prima ligă, urmând ca cele 4 pierzătoare să se înfrunte în două meciuri care ar decide cele două retrogradate. 
  • Sistem Grupă: Primele 4 clasate din play-out sunt automat salvate. Ultimele 4 se înfruntă într-o grupă pe sistemul fiecare cu fiecare într-o singură manșă. Ultimele două locuri merg în Liga 2.
  • Până în acest moment, 118 persoane au fost confirmate în România ca fiind infectate cu COVID-19. Numărul deceselor în cazul epidemiei de coronavirus la nivel mondial depășește valoarea de 5.436, în timp ce numărul cazurilor de infecție ajunge la 145.995

Sportul mondial, afectat de coronavirus

  1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
     
  2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
     
  3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
     
  4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
     
  5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
     
  6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
     
  7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

VEZI ȘI:

#vafibine Campanie GSP » Zeci de vedete din sportul românesc au înregistrat mesaje speciale pentru fani: „Lăsați coronavirusul în ofsaid!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
983092752092166
Bela Vass  •  15 Martie 2020, 11:28

Ar trebui decernat titlul dupa rezultatele din ultima etapa, doar si magistratilor li se calculeaza pensia dupa venitul din ultima luna . Asa fcsb ia tilul, doar a castigat cu 4-1, si astfel becali, si cei de la frf si liga nu mai au dureri de cap, dimpotriva ...

2995093883870035
Catalin Jercan  •  15 Martie 2020, 11:14

...cel mai simplu si corect,se poate lua in calcul doar clasamentul din sezonul regulat!!!Fara alte partide pentru ca nu s-au jucat jumatate plus o partida nici din play-off nici din play-out!!!Nu este corect sa pierzi jumatate din puncte castigate pe teren,cum nu este corect sa castigi un campionat sau sa retrogradezi jucand foar cu anumite echipe!!!Acest sistem este o porcarie,daca era ok asa,se desfasura in asemenea conditii si in campionatele din Italia,Spanua,Germania....etc...

2995093883870035
Catalin Jercan  •  15 Martie 2020, 10:54

...cel mai simplu si corect,se poate lua in calcul doar clasamentul din sezonul regulat!!!Fara alte partide pentru ca nu s-au jucat jumatate plus o partida nici din play-off nici din play-out!!!Nu este corect sa pierzi jumatate din puncte castigate pe teren,cum nu este corect sa castigi un campionat sau sa retrogradezi jucand foar cu anumite echipe!!!Acest sistem este o porcarie,daca era ok asa,se desfasura in asemenea conditii si in campionatele din Italia,Spanua,Germania....etc...

Vezi toate comentariile (22)
Comentează