FOTBAL  »  Superliga  »  SUSPENDARE

Jucătorul care a pariat pe meciurile echipei lui în Liga 1, suspendat din fotbal de Comisia de Integritate a FRF

Cosmin Achim (stânga), într-un meci pe caree a pariat.
Foto: Imago
Cosmin Achim (stânga), într-un meci pe caree a pariat. Foto: Imago

Articol de - Publicat marti, 20 iunie 2023 12:44 / Actualizat marti, 20 iunie 2023 15:01

Fundașul central Cosmin Achim (27 de ani), dat afară în martie 2023 de Petrolul Ploiești, a fost suspendat din fotbal timp de un an și sancționat cu suma de 150.000 de lei pentru că a pariat pe meciurile propriilor echipe.

„Noi îl avem pe Dumnezeu, Israel îl are pe Moise. Treimea împotriva unuia” » Gigi Becali, după Elveția - România: „Ce a făcut Moruțan? Nu avem valoare!”
ELVEȚIA - ROMÂNIA 2-2
„Noi îl avem pe Dumnezeu, Israel îl are pe Moise. Treimea împotriva unuia” » Gigi Becali, după Elveția - România: „Ce a făcut Moruțan? Nu avem valoare!”

Cosmin Achim, suspendat de FRF timp de un an, după ce a jucat la pariuri 

Comisia de Disciplină și Etică a FRF i-a interzis orice lui Cosmin Achim orice contact cu vreo activitate fotbalistică timp de un an. FRF a invocat punctul 5 din articolul 60 din Regulamentul Disciplinar pentru a-l suspenda pe fostul fotbalist de la FC Voluntari. 

În temeiul art. 60.5 cu aplicarea art. 60.1 pct. 2 din RD, pârâtul Achim Cosmin Florin se sancționează cu măsura interzicerii oricărei activități legate de fotbal pentru 1 (un) an și penalitate sportivă de 150.000 lei.

-comunicat FRF

Jucătorul care a pariat pe meciurile echipei lui în Liga 1, suspendat din fotbal de Comisia de Integritate a FRF

Meciurile pe care Cosmin Achim aveau un tipar clar: el pe teren, două goluri marcate de adversari după pauză

Comisia de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal a găsit un anumit tipar după care Cosmin Achim se orienta atunci când paria pe meciurile propriei sale echipe. El trebuia să fie titular, iar echipa adversă să marcheze minim două goluri după pauză. Comisia de Integritate a FRF a „ochit” cel puțin 9 astfel de meciuri, potrivit Prosport. 

Cele 9 dueluri anchetate, 7 în perioada în care stoperul evolua pentru FC Voluntari, două în tricoul Petrolului:

  • Dinamo - FC Voluntari 3-0 (1-0 la pauză) - 20.11.2020
  • Hermannstadt - FC Voluntari 3-2 (1-2) - 13.12.2020
  • FC Voluntari - Chindia 0-2 (0-0) - 16.12.2020
  • Gaz Metan - FC Voluntari 2-0 (0-0) - 12.01.2021
  • FC Voluntari - FC Argeș 0-2 (0-0) - 23.10.2021
  • Farul - FC Voluntari 3-0 (1-0) - 12.02.2022
  • FC Voluntari - Chindia 0-3 (0-1) - 22.10.2022
  • Petrolul - Chindia 1-2 (1-0) - 28.01.2023
  • Petrolul - CFR Cluj 2-5 (0-1) - 27.02.2023

Fosta parteneră a lui Cosmin Achim, dezvăluiri la GSP Live: „Mi-am dat seama de problemele lui la 4-5 luni de când ne-am cunoscut”

Pe data de 9 martie 2023, Daniel Tatara, fosta parteneră a lui Cosmin Achim, dezvăluia, în direct la GSP Live, despre problemele pe care fundașul le are cu jocurile de noroc, dar și momentul în care a realizat că acesta are acest viciu. 

„Problemele lui au apărut din cauza jocurilor de noroc, cazinourilor. Cred că mi-am dat seama de problemele lui la 4-5 luni de când ne-am cunoscut. Nu eram în permanență cu el și le-am descoperit treptat, din cauza problemelor care s-au creat am intrat în cercul lui de prieteni și așa am ajuns să îl cunosc cu adevărat, să îi știu viciile, am descoperit dependența lui de jocurile de noroc. Eu nu am făcut parte din aceste cercuri de oameni și nu știam cum reacționează un om care are aceste probleme.

Am încercat să merg cu el la psiholog, ca el să nu ajungă într-o stare degradantă. Din păcate, nu am reușit. Mi-am dat seama în momentul în care noi am fost în Barcelona în primele luni. În fiecare seară îmi spunea să mergem la cazinou. Eu habar nu aveam. Și eu am intrat în cazino, dar pentru a mă distra, nu a câștiga.

Am jucat și eu, am fost în La Vegas, Monaco, dar am jucat pentru distracție, nu pentru bani. El mă atrăgea mereu în locul acela și am început să am dubii. 

Apoi ne-am întors la activitățile noastre normale, iar el a început să aibă probleme cu banii și mă întrebam cum de ajunge să nu aibă niciun ban. Nu juca sume foarte mari, 500-1.000 de euro. Jucam împreună. Blackjack, ruletă. Astea le-am făcut amândoi, nu îl acuz, dar de atunci mi-am dat seama de dependența lui”, a spus Daniela.

Daniela Tatara, fosta iubită a lui Cosmin Achim: „Această relație a avut un impact imens asupra mea, începusem să cad în depresie”

Cei doi au fost împreună timp de 4 ani și s-au despărțit în septembrie 2022, din cauza dependenței fotbalistului. Cosmin Achim i-a trimis o poză plângând și mesaje prin care o ruga pe fosta iubită să nu se despartă de el. 

Daniela a dezvăluit că Achim i-a cerut bani pentru că ar fi avut nevoie pentru un fond strâns de jucătorii lui Voluntari pentru a plăti mai mulți angajați din club. Fosta iubită a jucătorului a aflat că stoperul ar fi pariat toți banii și ar fi mințit-o, el având datorii și la oameni din lumea interlopă. Toate detaliie, AICI. 

Citește și: 

Becali continuă războiul cu Rotaru: „A zis că vrea sânge! Hai să vedem cine greșește mai mult din punct de vedere moral”

Mihai Rotaru a pierdut pariul! L-a criticat public pe selecționer, dar Edi Iordănescu i-a dat replica prin „11-le” cu Elveția

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează