FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul lui FCSB! Cum se implică Becali la echipă: „Nu-ți impune, doar ți-o spune în așa fel încât să înțelegi că trebuie să faci”

Articol de GSP - Publicat luni, 11 ianuarie 2021 09:59 / Actualizat luni, 11 ianuarie 2021 11:31

Cosmin Olăroiu, antrenorul lui Jiangsu Suning, a dezvăluit la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" relația pe care o are cu GIgi Becali și cum se comporta patronul FCSB când era Cosmin antrenorul roș-albaștrilor.

  • Emisiunea „Prietenii lui Ovidiu” este difuzată în fiecare miercuri, de la ora 20:00. Poate fi urmărită pe pe site-ul www.GSP.ro, pe pagina de Facebook a Gazetei (link AICI), pe contul de YouTube al Gazetei (abonează-te aici), în format podcast pe principalele platforme de distribuție a podcasturilor: Apple Podcast și Spotify
  • Emisiunea care l-a avut invitat pe Cosmin Olăroiu a fost difuzată pe 7 ianuarie 2020

Olăroiu este antrenorul de care se leagă cea mai mare performanță europeană a celor de la FCSB, după 1990. Cu el pe bancă, steliștii au ajuns în semifinalele Cupei UEFA, în sezonul 2005-2006, pierzând dramatic accederea în finală, după o dublă de coșmar cu Middlesbrough.

Cosmin Olăroiu: „Face parte din fișa postului să lucrezi cu antrenorul”

Actualul antrenor al chinezilor de la Jiangsu Suning a condus în trei rânduri FCSB. Prima experiență fiind în 2002, apoi în 2006 și ultima în 2011. A adus trei trofee în Ghencea: titlul în Liga 1 (2005-2006), o Supercupă a României (2006) și Cupa României (2011).

La 10 ani de la ultima sa experiență în România, Olăroiu a oferit detalii din relația lui cu Becali. „Face parte din fișa postului să lucrezi cu patronul. Unii nerăbdători, alții care vor să controleze totul. Dar aici depinde de abilitatea ta, de capacitatea ta de a înțelege lucrurile. De a încerca să manipulezi persoana respectivă în așa fel încât să-ți faci treaba", spune Olăroiu. 

„Orice antrenor care ar lucra cu Gigi o să aibă o altă relație decât am avut eu cu el. Nu se poate compara! Nu pot să vă spun cum am reușit, dar aveam altă relație chiar și înainte de a fi antrenorul Stelei", a precizat antrenorul.

VIDEO. Cosmin Olăroiu: „La FCSB, Gigi Becali nu mi-a impus ce să fac, dar mereu încerca să influențeze”

Întrebat de Ovidiu Ioanițoaia la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu" dacă Becali îi dădea ordine, Oli a replicat: „Niciodată nu mi-a impus nimic. Gigi nu-ți impune să faci, doar ți-o spune în așa fel încât tu să înțelegi că trebuie să faci lucrul ăla. Cu mine n-a încercat să impună. De genul «Dacă nu faci asta te împusc, te dau afară!». Dar mereu încerca să influențeze sub diferite forme. Că a visat el ceva... La modul politicos, decent, niciodată imperativ".  

Olăroiu ar vrea să se întoarcă acasă

Olăroiu e plecat de 14 ani din România, iar pe viitor acesta și-ar dori să mai antreneze aici. „Nu știu dacă mă întorc să antrenez în România. Nu știu ce-mi oferă viață, nu știu ce se va întâmpla peste câteva luni. Vă dați seama că mi-aș dori să stau cât mai mult acasă. Eu mi-am construit o casă aici, la București, și am stat șase, șapte luni în ea... În 15 ani! Mi-aș dori să mă întorc acasă, dar viața și destinul ne poartă în diferite direcții", a declarat antrenorul.

Cum a crescut salariul lui Olăroiu în Asia

ClubPerioadăSalariu anual
Al Hilal (Arabia Saudită)2007-20091.200.000 de euo
Al Sadd (Qatar)2009-20102.000.000 de euro
Al Ain (Emirate) 2011-20133.000.000 de euro
Al Ahli (Emirate) 2013-20154.000.000 de euro
Al Ahli (Emirate)2015-20174.700.000 de euro
Shabab Al Ahli (Emirate)2017-20186.500.000 de euro
Jiangsu Suning (China)din 20187.000.000 de euro

Olăroiu, trofee cu toate echipele antrenate în ultimii 15 ani!

O performanță incredibilă pe care a reușit-o Olăroiu e aceea că a cucerit cel puțin un trofeu cu fiecare formație pe care a antrenat-o în ultimii 15 ani. În decembrie 2005 o prelua pe FCSB, după plecarea lui Protasov. A câștigat titlul și Supercupa, după care a avut experiențe la alte 5 cluburi din Asia. Cu Al Hilal a cucerit 3 trofee, cu Al Sadd unul, cu Al Ain 3, iar cu Al Ahli Dubai nu mai puțin de 7. 

În fine, cu Jiangsu Suning a cucerit titlul în acest an. În afara trofeelor, mai deține două performanțe de nivel foarte înalt: semifinalele Cupei UEFA cu Steaua în 2006 și finala Champions League Asia, cu Al Ahli Dubai, în 2015

Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
Gigi Becali / foto: Arhiva GSP
+40 FOTO

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Becali a anunțat condițiile în care Budescu ajunge la FCSB » Ce „scamatorie” se pregătește în culise

Gigi Becali, explicații despre clauza ilegală din contractul lui Haruț: „E o regulă la FCSB! I-am spus băiatului”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
sibelius
sibelius  •  11 Ianuarie 2021, 15:03
Postat de Sorin Moldovan pe 11 Ianuarie 2021, 12:24

De cativa ani la noi campionanele se fac la comanda...Urziceni. Otelul .Cfr. arbitri tonomat gen Hategan. Kovacs...decid...pacat ...pe vremuri a fost o echipa Viitorul care aduna tinerii promitatori din tara sa joace impreuna...asa s a nascut generatia de aur...azi doar Becali si Hagi ..poate si Craiova creste si da credit tinerilor....

Luceafarul, nu Viitorul.

alenb
alenb  •  11 Ianuarie 2021, 14:20
Postat de Sorin Moldovan pe 11 Ianuarie 2021, 12:24

De cativa ani la noi campionanele se fac la comanda...Urziceni. Otelul .Cfr. arbitri tonomat gen Hategan. Kovacs...decid...pacat ...pe vremuri a fost o echipa Viitorul care aduna tinerii promitatori din tara sa joace impreuna...asa s a nascut generatia de aur...azi doar Becali si Hagi ..poate si Craiova creste si da credit tinerilor....

Urziceni si CFR Cluj erau cele mai bune echipe romanesti la momentele cand au luat titlurile, daca ai vreo indoiala poti sa consulti performantele europene (Urziceni 9 puncte in Champions, CFR- 10 puncte in Champions, CFR in saisprezecimi El chiar anul asta etc), in rest alternativ la Kovacs au mai fost un radu petrescu, un chivulete, un cojocaru, un avram, un coltescu, ca n-a fost doar Kovacs, au mai fost si plonjoanele in careu ale lui Florinel, Florin, Octav etc

unudoi3
unudoi3  •  11 Ianuarie 2021, 12:35

An nou ,știri din vechi ,cuz haters gonna hate!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează