FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA

Costel Enache e noul Șumudică! Metamorfoza lui Denis Alibec și detaliile din culisele unei reveniri incredibile

Denis Alibec a revenit la forma din urmă cu un an și jumătate
Denis Alibec a revenit la forma din urmă cu un an și jumătate

Articol de , - Publicat marti, 19 februarie 2019 17:29

Tehnicianul Astrei, Costel Enache, l-a pus pe picioare în timp-record pe Alibec, atacant ce a reușit 3 goluri și 3 pase decisive în doar 7 meciuri.

Fără îndoială, Denis Alibec a fost cel mai bun jucător în meciul de sâmbătă seară din Gruia, contra campioanei CFR, 1-1. A alergat pe tot terenul, s-a luptat până la epuizare cu "uriașii" Clujului, n-a renunțat la nicio oportunitate și i-au lipsit crizele de nervi!

S-a remarcat și cu o pasă în stil Xavi, a scos 5 adversari din joc, dar Butean a ratat singur cu Arlauskis, la prima și cea mai mare ocazie a Astrei.

"Eu îl înțeleg, colegii îl iubesc"

"Lui Denis îi place fotbalul, talentul lui iese efectiv la suprafață. Comunicarea mea cu el e normală, chiar nu mi se pare că i-am făcut ceva deosebit! Denis e bun și ca vârf împins, și ca atacant retras, e «9», «9,5», poate fi orice! M-aș bucura dacă toți cei care îl critică pe ar petrece două săptămâni cu el, ca să-l cunoască.

E doar un mare suflet de copil: bucuros, naiv, credul. Când are ieșirile lui, știe că greșește și vine singur: «Am greșit, vreau să plătesc!». «Nu te doare, mă, să plătești?». «Ba da! Sper să mă pot controla!». Eu îl înțeleg, îl sprijin, iar colegii îl iubesc", spune tehnicianul giurgiuvenilor.

După un sezon de coșmar la FCSB sub comanda lui Dică, Alibec pare că-și revine miraculos cu Costel Enache antrenor. În cele 7 meciuri cu Enache pe bancă, Denis a strălucit. A reușit 3 goluri și a dat 3 pase decisive pentru colegi. Comparativ, sub comanda lui Dică, a înscris o singură dată pentru FCSB.

"O mare familie"

"De unde vine ambiția mea? Încerc să demonstrez că am rămas un fotbalist bun. Nici nu pot să consider pasă de gol mingea pe care i-am așezat-o lui Radunovici, el a făcut ce era mai greu. Poate am fi meritat mai mult de un punct, dar e foarte bun și egalul, rămânem pe loc de play-off. Din păcate, de câte ori jucăm la Cluj avem om eliminat.

Am jucat o oră cu un om în minus și am arătat că Astra e o mare familie! CFR nu mi se pare o echipă extraordinară. După ce o să jucăm și la Craiova, în ultima etapă din sezonul regulat, o să vă pot spune care e favorita la titlu", a concluzionat atacantul de 28 de ani.

"Alibec știe atâta fotbal şi e atât de bun fotbalist! Nu cred că se poate ca unui antrenor să nu îi placă de el. Nu ai cum! Dacă nu îţi place de el, înseamnă că nu ești antrenor! Ce vrei de la fotbal atunci? Doar bătaie sau luptă? Mai trebuie să ai şi creativitate. Voi credeţi că e uşor să lucrezi cu fotbaliştii mari? Alibec e unul dintre jucătorii mari ai noştri"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

Cel mai bun sezon, cu Șumudică

În sezonul 2015-2016, Alibec a condus Astra spre primul titlul din istorie, fiind decisiv în multe momente. În 26 de partide jucate în tricoul "sitarilor" conduși de pe bancă de Marius Șumudică, Denis a contabilizat 16 goluri, 7 pase decisive și a scos patru lovituri de la 11 metri. În iarna sezonului 2016-2017 s-a transferat la FCSB, unde tehnician era Reghecampf, și a avut cifre formidabile: 8 goluri și 4 pase decisive în 14 jocuri.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
935268356541321
Stroe Emilia  •  19 Februarie 2019, 19:44

***,altfel nu mi explic cum poti debita asemenea prostii.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  19 Februarie 2019, 19:15

Cum adică?! Enache nu-i nici vechiul, nici noul Șumudică! Nu-l mai jigniți, comparându-l cu un circar! Enache e chiar un tip civilizat, inteligent și cu bun simț, nu-i băiat de periferie!

gerularupeimana
gerularupeimana  •  19 Februarie 2019, 18:39

Alibec e in forma, asta e clar si explicabil, ce nu inteleg eu e cum de a alergat un meci intreg, eu nu l-am vazut niciodata pe Alibec facand atata efort intr-un meci, nici macar cand era mai tanar. Cred ca e vorba de niste intaritoare de efort, joaca bine cateva meciuri si prinde un nou contract bun, ce conteaza ca se rupe imediat dupa.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează