GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  TRAGEDIE

Costică Ştefănescu s-a sinucis! Azi, ediţie specială a Gazetei, în memoria fostului mare fotbalist

Articol de GSP - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 21 august 2013 22:02

Costică Ştefănescu şi-a pus capăt zilelor la 62 de ani.

UPDATE 21:35 Înmormîntarea va avea loc vineri sau sîmbătă la Craiova, soţia sa acceptînd ca fostul mare fotbalist să aibă locul de veci în oraşul Universităţii. Toate cheltuielile vor fi suportate de echipa lui Adrian Mititelu.

Click aici pentru a citi ediţia specială a Gazetei Sporturilor, dedicată fostului mare fotbalist!

***

Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova era internat la Spitalul Militar din Bucureşti, iar, conform B1TV, s-a aruncat de la balconul camerei în care stătea. Decesul s-ar fi produs în marţi după-amiază, motivul probabil al gestului fiind boala necruţătoare de care suferea.

Starea acestuia se agravase la începutul lunii, cînd fusese externat. Din cauza bolii, Ştefănescu ajunsese să fie hrănit artificial. Sandu Boc a oferit detalii cutremurătoare despre starea fostului său coleg de la Craiova: "Avea 35 de kilograme în ultima vreme. El se iubea foarte mult, probabil că n-a mai suportat chinurile prin care trecea dacă a luat decizia asta. A fost foarte optimist, credea că o să se facă bine, dar în ultimul timp îşi pierduse speranţa", a mărturisit Boc la Fanatik Show, la DigiSport 1.

Citeşte două editoriale de marcă dedicate marelui fotbalist!

Costică Ştefănescu a fost unul dintre cei mai mari fundaşi ai fotbalului românesc şi căpitan al Craiovei. A debutat în tricoul Stelei în 1969, cînd avea numai 18 ani.

După 4 ani în Ghencea, s-a transferat în locul lui Ştefan Sameş la Universitatea, unde a evoluat timp de 13 ani, cîştigînd 3 dintre cele 4 titluri ale oltenilor, plus alte patru cupe. Mai are în palmares trei cupe alături de Steaua şi 66 de prezenţe în tricoul României, participînd la Euro 1984. Şi-a încheiat cariera în 1988 la FC Braşov.

Supranumit "Ministrul Apărării", Ştefănescu a făcut parte din generaţia "Craiova Maxima", care a ajuns pînă în semifinalele Cupei UEFA şi sferturile Cupei Campionilor Europeni. Fostul fundaş ocupă locul al doilea în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe meciuri în Liga 1 (490), după Ionel Dănciulescu.

Citeşte şi:
*** Mititelu despre decesul lui Costică Ştefănescu: "Trebuie adus la Craiova, aici e iubit, aici era rege!"

*** Cîrţu explică de ce nu l-a vizitat pe Ştefănescu: "Am preferat să-mi rămînă în memorie aşa cum îl ştiam: căpitanul!"

*** Sandu Boc despre tragedia lui Ştefănescu: "Ajunsese la 35 de kilograme, n-a mai suportat să se vadă aşa!"

*** Aurel Ţicleanu: "Chiar ieri am vorbit cu Costică Ştefănescu, îi zisesem să vină să mă susţină la Braşov"

Miercuri, de la ora 15:00, Radio GSP redifuzează ultima emisiune la care Costică Ştefănescu a participat, emisiune din 10 aprilie 2012.

Citește și:

Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cupa Romaniei
Supercupa FCSB - Corvinul Hunedoara nu se mai joacă pe 6 iulie » Mihai Stoica a făcut anunțul: „E un avantaj”
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr
Campionate
Cristiano Ronaldo a decis! Pentru ce echipă va evolua în sezonul viitor, după dezamăgirea trăită aseară la Al Nassr

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (274)
cristi.sibiu
cristi.sibiu  •  21 August 2013, 11:47

Vei ramane in inimile noastre,ca si Oblemenco.Cristi Munteanu si tu Capitane faci parte din familia noastra. Dumnezeu sa-l ierte ADIO CAPITANE

viorescu
viorescu  •  21 August 2013, 07:33

Of, Doamne. Tragic sfirsit. Nu ma asteptam sa piarda tocmai meciul cu viata. N-a putut accepta ideea ca nu poate invinge. Maximul Capitan a fost alaturi de Belodedici cel mai bun libero pe care l-am vazut jucind. Ii multumesc si acum pentru clipele minunate pe care le-a oferit cui a vrut sa vada. Va ramine mereu in sufletul si in mintea mea. Dumnezeu sa-l ierte totusi, pentru gest, si sa-l odihneasca!

zona_kisselef
zona_kisselef  •  21 August 2013, 04:28

Cel mai tragic e ca a suferit atit de mult !! Un om asa puternic, sportive de elita care a fost un model pe teren si CAPITANUL STIINTEI sa moara rapus de cancer la plamini !!! Foarte trist . Dumnezeu sa te aibe in paza CAPITANE !! OLTENII nu au cum sa faca minuni dar sunt convins ca iti vor face o statuie ca sa ramai nemuritor .

Vezi toate comentariile (274)
Comentează