FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Exclusiv // Video Omul care i-a provocat demisia lui Rădoi, la „ora adevărului”: „Urma să merg la Real Madrid în probe, dar un incident a făcut să revenim în România”

Costinel Tofan, FC Argeș
Costinel Tofan, FC Argeș

Articol de , - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 11:11 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 11:16

Fundaș dreapta de meserie și căpitan al „vulturilor” de la FC Argeș, Costinel Tofan (26 de ani) a început fotbalul în Spania și a fost aproape să îmbrace la juniori tricoul Academiei celor de la Real Madrid, dar o accidentare gravă l-a întors în țară. El spune că vrea să-și facă tatăl mândru și că îi datorează totul.

A spart gheața cu primul gol la FC Argeș în meciul de Cupă cu CSU Craiova și i-a provocat demisia lui Mirel Rădoi.

Debutul la seniori și l-a făcut la Balotești, iar la puțin timp după aceea formația era anchetată pentru blaturi. Pe lângă pasiunea pentru fotbal, este atras de pescuit și se laudă cu o captură de 35 kg.

VIDEO. Costinel Tofan: „La 7 ani am luat drumul Spaniei”

- Cum era Costinel Tofan în copilărie? 
- Făceam destule prostii. Școala mi-a plăcut cam până în clasa a 7-a, după care tata venea din lună-n lună pentru că făceam numai belele. Ori îmi spărgeam capul, ori îmi rupeam vreun picior. Toate năzdrăvăniile eu le făceam.

- Cum ai început fotbalul? 
- La 7 ani am fost nevoit să plec în Spania alături de familia mea. Îmi era cam greu cu limba. Totuși, tata mi-a transmis pasiunea lui pentru fotbal, mă susținea tot timpul și întotdeauna stăteam cu el după școală și exersam încontinuu. În acea perioadă el m-a înscris la Chiloeches, o echipă dintr-un sat.

- Ce fel de antrenamente se făceau în Spania? 
- Se făceau mai mult antrenamente cu mingea și nu se insista pe ture de teren și pregătirea fizică. Atmosfera era una prietenoasă, te făcea să nu mai vrei să pleci de la bază.

- Ai mai fost și pe la altă echipă în perioada junioratului? 
- După 2 ani la Chiloeches, am plecat la un club mai de oraș, la Deportivo Guadalajara. Au fost momente mai dificile, tata muncea foarte mult și îi ruga pe vecini sau anumite cunoștințe să mă ia de la antrenament.

- Ce s-a întâmplat de te-ai întors în România? 
- Am suferit o accidentare de tibie și peroneu și un timp n-am prea mai reușit să merg. Tata vorbise cu cei de la Real Madrid să mă duc acolo în probe, dar incidentul cu accidentarea a făcut să ne întoarcem în țară. Până să-mi fac debutul la seniori, am fost junior la FC Argeș. Însă clubul s-a desființat destul de repede.

- Te-ai gândit vreodată să renunți la fotbal și să faci altceva? 
- Mai mult în perioada junioratului, dar asta din cauza unor simple îndoieli. Tata discuta tot timpul cu mine și mă aducea imediat cu picioarele pe pământ. De la 18 ani, n-am mai dat înapoi și mi-am propus să ajung cât mai sus.

VIDEO. Costinel Tofan: „Vreau să mă retrag de la FC Argeș”

- S-a pus problema când ai fost la Balotești să iei parte la blaturi? 
- Eram foarte tânăr și n-am știut nimic. Ceva mai târziu aveam să aflu. Era o situație grea acolo, erau probleme cu cazările și cu salariile, dar satisfacția mea de atunci era că puteam juca.

- Ai făcut apoi pasul la Sepsi. Existau la fel de multe investiții în infrastructură ca și acum? 
- La acel moment nu știa nimeni de ce sunt capabili. Veneau din liga a 3-a și aveai tot timpul banii la timp, oamenii de acolo făceau tot ce era posibil să ai cele mai bune condiții de antrenament. La ei se văd cu adevărat investițiile și mă bucur că Sepsi este un exemplu în acest sens pentru fotbalul românesc.

- La începutul acestui an ai fost foarte criticat, în special după acel 2-3 cu FCSB. Cum ai reușit să depășești acel moment? 
- A fost o perioadă foarte grea. Vreo 4 luni era totul negru în fața mea. Greșeam din orice, dădeam pase aiurea și nu mă puteam concentra deloc. Am reușit să trec peste tot datorită staff-ului, ei m-au ținut pe linia de plutire și m-au încurajat să depășesc acele clipe.

- Ai în plan vreun transfer acum, că ești căpitanul echipei? 
- E inevitabil. Mă gândesc tot timpul, dar trebuie să iau în calcul și alte aspecte. Spre exemplu, FC Argeș mi-a întins o mână și m-a făcut jucătorul care sunt azi și trebuie să primească și ei ceva în schimb pentru mine. O să merg oriunde este o ofertă bună pentru club și la finalul carierei aș vrea să mă întorc aici. Deocamdată sunt doar telefoane și discuții în cazul meu cărora nu vreau să le dau curs.

În afară de fotbal, pescuitul este viața mea. Urmăresc tot ceea ce se întâmplă în domeniu. Cea mai mare captură a mea a fost un scoicar de vreo 35 de kilograme

Tatăl meu este mereu alături de mine în oricare dispută din țară. Dorința mea este să-l fac cât mai mândru de mine, îi datorez tot ce am realizat în fotbal

Le recomand cititorilor să se informeze bine înainte să plece la pescuit. Să fie atenți la momeală și la undițe, în funcție de ce vor să prindă și locul unde vor să pescuiască. Pentru cei care sunt din Argeș îi aștept la baltă la Budeasada

Cât am fost în Spania, i-am adorat pe Messi și Dani Alves. Când se juca El Clasico n-aveai loc să lași un pahar dacă urmăreai meciul în vreun pub. E nebunie să vezi un astfel de meci, partea plăcută era că suporterii nu se certau. Puteam să văd liniștit meciul lângă un fan al Realului

Costinel Tofan

Mai multe știri din Liga 1: 

„Regii” gafelor » Erorile de proporții au năruit definitiv obiectivul unei pretendente la play-off: 5 greșeli inexplicabile
FCU CRAIOVA - FC ARGEȘ 1-0
„Regii” gafelor » Erorile de proporții au năruit definitiv obiectivul unei pretendente la play-off: 5 greșeli inexplicabile
Croitoru nu a mai rezistat! A plecat de la stadion după ce echipa sa a fost egalată
FC ARGEȘ - CS MIOVENI 2-2
Croitoru nu a mai rezistat! A plecat de la stadion după ce echipa sa a fost egalată

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează