FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

Craiova a făcut cel mai tare transfer al verii de până acum în Liga 1: un milion de euro pentru vedeta lui Hagi!

Cicâldău în duel cu Florin Tănase Foto: Cristi Preda
Cicâldău în duel cu Florin Tănase Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 04 iulie 2018 23:57

Craiova s-a înțeles cu Viitorul pentru transferul mijlocașului Alexandru Cicâldău, 20 de ani.

GSP a aflat că suma de transfer este de aproximativ un milion de euro, plus 20% dintr-un transfer ulterior. Fotbalistul va ajunge joi în cantonamentul oltenilor.

Crescut la Academie, Cicâldău are în palmares titlul cu Viitorul în 2017.

REMARCAT LA CUPA "HAGI"

Născut şi crescut la Satu Nou, un sătuc de nici 3.000 de suflete, aflat lângă Medgidia, Cicâldău a avut o copilărie liniştită, departe de tumultul marilor oraşe. "Am crescut la ţară, dar nu aveam găini sau alte animale în curte.

Îmi amintesc că o dată am vrut să merg şi eu la câmp, m-am urcat pe cal, însă m-am speriat atât de tare încât nu am mai vrut să aud de asta. Părinţii mei munceau în Constanţa, aşa că petreceam mult timp cu sora mai mare şi străbunica.

Nu eram foarte înstăriţi, dar ne descurcam. Nu era ca şi cum nu-mi permiteam o pereche de ghete sau să-mi plătesc cantonamentele", îşi amintea fotbalistul Viitorului într-un dialog cu GSP în toamna lui 2017.

El şi-a început aventura în fotbal la 8 ani: "Eram mic şi jucam fotbal în curtea şcolii cu ceilalţi copii. Plus că aveam echipă în sat şi îmi plăcea să merg la meciuri. Pe la 8 ani, tata m-a dus la o selecţie la Medgidia, la o şcoală privată de fotbal, Marcon Star. Aveam condiţii bune, dar nu cred că am jucat mai mult de cinci meciuri pe teren mare până am plecat de acolo".

Marea şansă s-a ivit după meciurile de la Cupa "Hagi", pe vremea când avea 12 ani. Echipa lui se lupta pentru calificarea la faza zonală cu FC Farul. A pierdut, însă constănţenii aveau posibilitatea să coopteze în lot doi jucători de la adversari. Iar unul dintre ei a fost Cicâldău.

851307 cicaldau

LA UN PAS DE STEAUA

Jocul său nu a fost remarcat doar de cei de la Academia lui Hagi. "În acelaşi an, am dat probe la Steaua. Am fost acceptat, dar aveam de ales între ei şi Academie. Domnul Peniu a vorbit cu tata şi am decis să vin la Constanţa.

Mi-a fost un pic mai uşor, pentru că eram aproape de casă, părinţii veneau să mă vadă o dată pe săptămână. Când am ajuns la Academie, diferenţa era uriaşă. Iar cea mai mare surpriză a fost când a venit Hagi să ne vorbească.

Eram mici şi nu ne aşteptam să vină la noi. A fost un moment extraordinar pentru toţi", povesteşte Cicâldău, care a fost repartizat în aceeaşi cameră cu Dragoş Nedelcu.

Cu patru titluri de campion naţional la juniori în buzunar, puştiul şi-a aşteptat cuminte rândul la debutul în prima ligă. A venit într-un meci cu ASA Târgu Mureş, în deplasare:

"Am venit din Elveţia, de la naţionala sub 19 ani, cu care ne calificaserăm la Turul de Elită, şi am mers direct la Târgu Mureş. Pe final, am fost trimis pe teren şi îmi aduc aminte că aveam emoţii uriaşe, dar am trecut peste ele".

889154 cica

INSPIRAŢIA LUI HAGI

Privit ca un jucător foarte tehnic şi un pasator excelent, Cicâldău se confrunta cu o problemă de ordin fizic. Mic de statură şi destul de fragil, era vulnerabil în duelurile cu adversarii. "Eram mic şi slab, dar lucrurile s-au schimbat.

Am crescut 12 centimetri în ultimii doi ani, am 1,74 metri, şi am muncit mult la antrenamentele de forţă. Nu le-am neglijat niciodată, dar ştiam că la capitolul acesta sunt probleme şi am insistat", explică fotbalistul campioanei.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (29)
cetateanul_surmenat
cetateanul_surmenat  •  06 Iulie 2018, 00:15
Postat de lionforever pe 05 Iulie 2018, 11:58

No mai ardeti cu craiolguta, primăria etc clubul demonstrează că e condus profesionist a vandut de 5000000 și acum o parte din bani ii investește în transferuri . Foarte bine si foarte trist pentru unii de pe aici care se bucură că la echipele lor vin jucători cu freza lui marcelo.

Cum vorbesti de profesionalism cand primiti moca locul in liga 2 (DIRECT DE LA INFII TARE - MULTUMITI psd Prazarilor!) Si vi se construieste stadion cu dedicatie? Cati din banii astia merg, para-ndarat, la psd?

gicab
gicab  •  05 Iulie 2018, 17:10
Postat de lionforever pe 05 Iulie 2018, 14:44

Deci spuneam ca si tu faci parte din populația țării deci dupa logica ta faci parte din aceiasi categorie și îți mai spuneam ca la voi prostia nu numai ca se moștenește dar se și propagă exponențial.

Ma refeream la voi clonatii prazari...

lionforever
lionforever  •  05 Iulie 2018, 14:44
Postat de gicab pe 05 Iulie 2018, 13:49

Dacă citesti cu putina atenție ai să-ți dai seama ca m-am referit la voi in general nu la tine și prietenii tai clonați

Deci spuneam ca si tu faci parte din populația țării deci dupa logica ta faci parte din aceiasi categorie și îți mai spuneam ca la voi prostia nu numai ca se moștenește dar se și propagă exponențial.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează