FOTBAL  »  Superliga  »  CRAIOVA

CRAIOVA // De la 1.800 lei pe lună, la noua Cobră din fotbalul românesc! Cine e nestemata Craiovei: „Valentin va fi cel mai mare transfer care a existat vreodată!”

Articol de , - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 17:10

Silviu Bogdan l-a descoperit pe Valentin Mihăilă (19 ani, atacant) când acesta avea doar 11 ani și l-a adus să locuiască în cămin pentru a putea evolua la școala sa de fotbal!

Mihăilă e jucătorul momentului în fotbalul românesc. A marcat 3 goluri în victoria naționalei de tineret cu Finlanda și confirmă din plin forma deosebită pe care a arătat-o de la startul sezonului. Omul care probabil îl cunoaște cel mai bine e Silviu Bogdan, cel ce l-a remarcat pe actualul component al naționalei de tineret când acesta abia împlinise 11 ani.

L-am văzut la un meci la Ploiești, evolua la Astra. L-am luat la școala mea de fotbal, Casa Bogdan, după care, prin 2014, l-am cedat la U Craiova. N-a fost doar el, așa s-a întâmplat cu Vlad, Screciu, Baiaram, Vlădoiu. Cu Mihăilă și Screciu în teren, Craiova U17 a devenit campioană națională, a bătut-o pe Dinamo, 3-2 în finală. Pe mine nu mă surprind prestațiile lui Mihăilă, eu am spus încă de acum un an și ceva, dar o repet și acum, Valentin va fi cel mai mare transfer care a existat vreodată. N-am niciun dubiu, băiatul are calități care se caută astăzi în fotbalul mare. Rata lui de progres e uriașă și la cum îl cunosc și pe el, dar și pe cei din familia lui, n-am nicio emoție că nu va fi serios în continuare", a declarat Silviu Bogdan. 

Când l-am adus la mine la școala n-a fost simplu deloc. Imaginați-vă un copil care pleacă de acasă, de lângă părinții lui, atunci când are 11-12 ani. Da, i-am oferit cazare, masă, absolut tot, dar nu e simplu ca un copil să locuiască în cămin", a adăugat Silviu Bogdan.

În 2014, Mihăilă a fost cedat la juniorii Universității Craiova, iar după 2 ani, când a împlinit 16 ani, a semnat un contract în care salariul său era unul aproape inexistent: 500 de lei pe lună.

Mihăilă a făcut apoi pasul la prima echipă, iar în sezonul trecut a jucat nu mai puțin de 29 de partide din Liga 1. Totuși, contractul pe care a rulat atunci a fost unul foarte mic pentru un fotbalist cu aportul său.

„Generația '98, '99 și 2000 va fi generația fotbalului românesc" 
Silviu Bogdan

A avut doar 1.800 de lei pe lună! În vară, conducerea Craiovei i-a propus o altă înțelegere, pe care Mihăilă a semnat-o, dar care nu prevede un salariu cum au, de exemplu, jucătorii tineri de la FCSB, care câștigă și 10.000 de euro pe lună. Valentin are în momentul de față în jur de 2.000 de euro pe lună!

8 goluria marcat Mihăilă din vară și până acum: 4 pentru U Craiova și 4 pentru naționala U21

Tatăl său a ratat un meci fiindcă era la serviciu

În partida din optimile de finală ale Cupei României, Voluntari - U Craiova, Mihăilă a reușit o „dublă", însă în tribune nu s-a aflat și tatăl său, care participă la mai toate jocurile atunci când fiul său evoluează la Craiova sau în jurul Bucureștiului. Cum jocul a avut loc în cursul săptămânii, Mihăilă senior n-a avut posibilitatea să lipsească de la serviciu și n-a fost la stadion.

VEZI ȘI:

ROMÂNIA - SUEDIA 0-2 // Anghel Iordănescu n-a fost deranjat de ratarea calificării, ci de altceva: „Selecționerul a avut timp să cunoască jucătorii”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (26)
sakamoto
sakamoto  •  17 Noiembrie 2019, 14:52

La Salzburg, in campionatul Austriei, exista un jucator pe nume Haaland norvegian, de 19 ani pecum olteanul care a marcat 3 goluri tinerilor finlandezi. Diferenta valorica intre cei doi combatanti, este de la 5 milioane euro, la 80 milioane euro. Asa ca mucles! Sa nu ne mai laudam noi pe noi, s-o faca altii! Pt ca lauda de sine, nu miroase bine!

5abie.spintecatoru
5abie.spintecatoru  •  16 Noiembrie 2019, 22:22

Media românească = învrăjbirea la ură între compatrioți, indiferent unde se află și distrugerea cu orice preț a tot ceea ce însemna speranța. Părerea mea :). Sa trăim bine !

catalynn
catalynn  •  16 Noiembrie 2019, 22:11
Postat de univ_craiova1 pe 16 Noiembrie 2019, 20:14

Ce terminat ești frate!!

El!? Auzi la ăștia “nestemata” Craiovei! :-)))) Bă băieți, poate omul e talentat, nu știu ca nu l-am văzut jucând niciodată, sau dacă l-am văzut sigur nu l-am remarcat, dar cum sa faci astfel de comparații!? Lăsați-l întâi sa demonstreze, sa câștige și el măcar un campionat, fie și comicaria de L1, sau sa ajungă titular la o echipa de top și vorbim atunci. Acum e fix nimeni in drum! La vârsta lui, Hagi sau Balaci, dacă tot vorbim de “nestemate” erau deja consacrați!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close