FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Craiova poate primi un ajutor nesperat de la Dinamo

Articol de - Publicat miercuri, 16 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 martie 2011 21:51

Mititelu poate scăpa de plata datoriilor pînă la 31 martie, dacă demersul iniţiat de Nicolae Badea va primi răspuns favorabil de la UEFA

Încă o şansă pentru Craiova, care ar primi o gură de oxigen în problema licenţierii tocmai de la Dinamo. Despre ce este vorba? Gazeta a aflat că la ideea lui Nicolae Badea, Adrian Mititelu şi preşedintele dinamovist au făcut o coaliţie în care au fost atrase mai multe cluburi din Liga 1 cu datorii. Grupul a cerut, zilele trecute, LPF-ului amînarea datei limită pînă la care îşi pot plăti restanţele financiare, de la 31 martie la 31 mai!

Contactat telefonic, şeful Departamentului Licenţieri al FRF, Viorel Duru, a confirmat oficial demersul şefilor din Liga 1: "Da, LPF ne-a înştiinţat cu privire la cererea cluburilor pentru o amînare, iar FRF s-a adresat, la rîndul ei, UEFA. În acest moment, se aşteaptă un răspuns din partea forului de la Nyon".

Oltenii au datorii de 2,6 milioane de euro către Fisc şi către terţi, plus cele 7 milioane cu care federalii au decis săptămîna trecută în primă instanţă că trebuie să-l despăgubească pe Piţurcă. De luni, cluburile din Liga 1 au început să depună la FRF documentaţia în vederea reînnoirii licenţei.


1,1 milioane de euro datorează Dinamo în acest moment Statului

"Pentru a obţine licenţa, cluburile din Liga 1 trebuie să aibă toate datoriile plătite pînă pe 31 martie. O să impun să nu existe nici o amînare"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Cele 7 milioane de euro către Piţurcă nu intră în calcul, dacă ar fi să plătim pînă la 31 martie. Asta pentru că litigiul dintre noi e încă pe rol"
Adrian Mititelu, patron U Craiova

"M-a turnat şi pe mine, mi-e «frică»"
Piţurcă a reacţionat după ce Mititelu l-a ameninţat cu puşcăria. "Vă daţi seama că mi-e «frică», am înţeles că după Penescu şi Solomon, Mititelu m-a turnat şi pe mine la DNA. Să ducă actele, să vadă şi procurorii că pe ele se află numai semnătura lui Mititelu. Eu nu am făcut nimic ilegal. Eu am pe masă nişte dosare care îl incriminează foarte clar pe Mititelu, acte semnate de instituţii ale statului, dar pe mine nu m-a interesat să fac plîngere la adresa lui", a spus Piţi la televiziunea 3TV.

Inbox:
»» Piţurcă, despre bătaia dintre jucătorii olteni în vestiar, la pauza meciului cu Timişoara (0-4): "Nu mă miră, la echipă era o atmosferă de nedescris. Echipa se făcea de la Mititelu din birou pînă să vin eu, jucătorii reacţionau ca atare. Unii încercau să fie şefi la echipă şi tocmai de asta joacă aşa cum joacă".
»» Prepeliţă a ajuns la 7 cartonaşe galbene şi nu va juca în etapa următoare, cu Astra. Căpitanul oltean a fost avertizat în toate cele trei etape jucate în 2011.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
stanescu_nicusor
stanescu_nicusor  •  18 Martie 2011, 21:02

mititelule esti precum ti-e numele...lasate si lasa-ne , ne-ai distrus tot blazonul ,vinde ca n-ai incotro, ti-ai pus toata Craiova in cap si nu numai. Oricum tot am cumparat bilete la meci, dar cu parere de rau iarasi nu o sa-i batem nici pe Astra si nici stadionul nu va mai fii ca nr.de spectatori nici cum au fost la meciul cu Branesti!!! , o zic nu pt. ca sunt pesimist , sunt doar realist. Si totusi speranta nu moare ultima,tin cu UNIVERSITATEA CRAIOVA din '79 de la varsta de 10 ani HAI STIINTA! dar FARA tine mititelule

alex_777
alex_777  •  16 Martie 2011, 21:26

noi ce rost mai are sa jucan daca retrogradam????, baremul l-am facut pt div B asa sanatate !!! sa traiasca mitica si liga prostituata candusa de mafia din fotbalul nostru!

daniydn
daniydn  •  16 Martie 2011, 17:22

Domnilor acum unde este legea din Romania,adica pentru cei mici se dau amenzi mari iar pentru cei mari nu se iau nici un fel de masuri.Rusine celor ce vad si nu iau nici -o masura.Pana la urma chiar imi este rusine simi pare rau ca sunt roman.De ce nu platesc cluburile? nu au bani sa vanda jucatori sau din club....inca odata vreau sa vad unde sunt cei din presa care scriu doar ce nu este interesant....sa vedem cine are curaj sa se ia de ei sa plateasca datoriile la fisc si stat.Adica nu sunt bani de salarii si pensii dar statul are o gramada de primit,bagatii in insolventa cat mai repede indiferent cum se numesc.....

Vezi toate comentariile (22)
Comentează