FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Asta-i ultima: Pablo Cortacero s-a înscris la masa credală și așteaptă bani de la Dinamo

Pablo Cortacero, patronul din acte al echipei Dinamo apare printre creditorii care vor să-și recupereze banii investiți în Ștefan cel Mare +4   FOTO
Pablo Cortacero, patronul din acte al echipei Dinamo apare printre creditorii care vor să-și recupereze banii investiți în Ștefan cel Mare

Articol de - Publicat vineri, 13 august 2021 14:25 / Actualizat vineri, 13 august 2021 17:02

Pablo Cortacero, patronul din acte al echipei Dinamo apare printre creditorii care vor să-și recupereze banii investiți în Ștefan cel Mare. Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu e surprins: „E simpatic. Poate pentru cei 500.000 de euro”. 

Tribunalul București a publicat astăzi, pe portajul just.ro, un tabel cu grosul creditorilor înscriși la masa credală. Surprinzător, pe listă se regăsește și acționarul majoritar, încă, Pablo Manuel Fernandez Cortacero, care a preluat Dinamo exact în urmă cu un an, împreună cu un grup de finanțatori spanioli. 

Pablo Cortacero s-a înscris la masa credală și așteaptă bani de la Dinamo!

„Și-a depus și Cortacero declarație? E simpatic. Poate pentru cei 500.000 de euro pe care i-a băgat în club. O să vedem, n-am văzut declarația. Sunt plecat din țară", a reacționat amuzat administratorul juridic Răzvan Zăvăleanu, cel care gestionează procesul de insolvență în care se află Dinamo. 

Printre creditorii cu pretenții se mai află și „Coaforul”, SC Lotus Perfect Products SRL, societate prin care Cortacero deține 72,8758% din acțiunile lui Dinamo.

Nu mă surprinde că Pablo Cortacero s-a înscris la masa credală. Se va verifica, iar dacă se dovedește că a creditat clubul atunci Dinamo îi este datoare. Altfel, nu cred că depunea declarație - Iuliu Mureșan, administrator special, pentru GSP.ro

Dorin Șerdean: „Cortacero nu s-a înscris la masa credală!”

Dorin Șerdean, omul care a garantat pentru Pablo Cortacero, susține că ibericul nu s-a înscris la masa credală și că tabelul de la Tribunal nu are relevanță. 

"Aici au fost înscriși automat creditorii care au declanșat intrarea în insolventa prin cererea lor sau creditorii de drept găsiți în evidențele contabile ale lui Dinamo de către firma de insolvență. Nu înseamnă că automat sunt înscriși la masa credală. Nu, asta atestă doar dreptul lor de a se înscrie la masa credală prin formularea și depunerea unei cereri de creanță, lucru care avea termen limită 11 august. Cortacero apărea înscris aici încă de la începutul lunii iulie, dar din câte cunosc nu s-a înscris, adică nu a trimis cererea respectivă", a declarat fostul președinte executiv al lui Dinamo, pentru GSP. 

În iunie, Dorin Șerdean a încheiat un acord cu Pablo Cortacero, în baza căruia, poate deveni noul acționar majoritar al lui Dinamo, dacă ibericul nu aduce bani în club într-un "termen rezonabil".

În total sunt 65 de creditori, societăți, furnizori, persoane fizice, angajați, parteneri și fotbaliști. Zăvăleanu spune că vor fi mai mulți. 

„Nu este tabelul complet. Vineri, 13 august, a expirat termenul de depunere a declarațiilor, dar mai vin prin poștă încă vreo săptămână. După aceea facem verificarea declarațiilor. La sfârșitul lunii august, începutul lui septembrie vom ști exact valoarea datoriilor pe care le are Dinamo”. 

Ioan Andone vorbea despre șase-șapte milioane de euro. Până în prezent niciun alt spaniol din conducere nu și-a cerut banii.

Administratorul judiciar a mai adăugat: „Noi i-am notificat pe toți. Acum, cine vrea să-și depună declarațiile bine, cine nu vrea nu-l forțăm. Inclusiv la Dinamo, au fost mulț jucători care n-au vrut să se înscrie la masa credală”.

Răzvan Zăvăleanu, despre Planul de reorganizare de la Dinamo

Răzvan Zăvăleanu a explicat și că Planul de reorganizare ar putea fi gata cel mai devreme în noiembrie.„După ce vom face tabelul preliminar, cei care au fost nemulțumiți pentru că au fost respins parțial sau integral pot contesta acest lucru în fața judecătorului sindic, care urmează să se pronunțe. 

Apoi vom avea un tabel care va mai putea fi atacat la Curtea de Apel. După aceea, tabelul creditorilor rămâne definitiv, iar în 30 de zile trebuie depus Planul de reorganizare. Asta poate fi în noiembrie sau mai târziu. Nu depinde de noi".

1,2 milioane de euroare datori Dinamo către impresari, plus peste un milion de euro la jucători, potrivit fostului director general interimar al lui Dinamo, Constantin Eftimescu

Fotbaliștii înscriși la masa credală

  • Paul Anton
  • Andrei Bani
  • Geani Crețu
  • Valentin Borcea
  • Andreas Mihaiu
  • Alexandru Mitran
  • Claudiu Stan
  • Cătălin Măgureanu
  • Ionuț Șerban (plecat de la Dinamo)
  • Diego Fabbrini (contract reziliat) 
  • Andrei Sin (plecat de la Dinamo) 
  • Andrei Blejdea (plecat de la Dinamo)

Alți creditori

  • Florin Prunea
  • Politehnica Timișoara SA 
  • PCH 
  • DGITL Sector 4 
  • CS Dinamo RIN (Ionuț Negoiță)

VIDEO Iuliu Mureșan nu-l menajează pe Anton: „De ce să fie frustrat? Nu doar clubul are obligații”

Citește și alte știri despre Dinamo:

Iuliu Mureșan nu-l menajează pe Anton: „De ce să fie frustrat? Nu doar clubul are obligații”

„E incredibil ce face administrația Burleanu!” » Agentul jucătorului ținut cu forța la Dinamo: „E tratat cu dispreț”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (73)
744845522326520
Ionescu Alexandru  •  14 August 2021, 13:51
Postat de Comm Everywhere pe 14 August 2021, 00:35

Foarte distractiv sa vezi cum oile ies pe locul 2 an de an

Păi dacă pentru altceva nu aveți valoare, vă uitați la alții.

vasileroaita
vasileroaita  •  14 August 2021, 03:13
Postat de rocky5 pe 13 August 2021, 18:43

Tocmai că instanța a stabilit ca nu si-a continuat nici o activitate din 98 incoace! Ce instanță visezi tu? Plus că in anii comunismului, cluburi profesioniste nu existau decât in imaginația lui Gigi Becali, poate!

Roaga pe cineva sa-ți citeasca sentinta, daca tu nu poti.

muzzi
muzzi  •  14 August 2021, 02:10
Postat de gazistu pe 13 August 2021, 18:05

Inca e viu, sarlatanul Cortacero? nu se gaseste vre-un fan *** DDB, care sa bage lama in stomacul acestui impostor care minte de 11 luni ca "banii sunt virati" si ca "trebuie sa ajunga" in conturile fotbalistilor??? chiar acum nu se gaseste unu sa se sacrifice cu 5-6 ani de "facultate" la jilava, pt Binele lui dinamo si un inconjur al lumii , despre curaj??? dacaera in Serbia, sau Albania era demult injunghiat, sa-si bata joc de sufletele a atator fani Dinamo!!! nu se poate... Cineva trebuie sa-i ia "maul"!

ai luat-o prin porumb......

Vezi toate comentariile (73)
Comentează