FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3

VIDEO / EXCLUSIV Balaj, după ce Istvan Kovacs a distrus meciul dintre Sepsi și CSU Craiova: „Acolo sunt mai grave greșelile”

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj, acum președintele celor de la CFR Cluj, a vorbit la GSP Live despre greșelile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs din Sepsi - CSU Craiova 1-3.
Fostul arbitru internațional Cristi Balaj, acum președintele celor de la CFR Cluj, a vorbit la GSP Live despre greșelile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs din Sepsi - CSU Craiova 1-3.

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 13:46 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 14:58

Fostul arbitru internațional Cristi Balaj, acum președintele celor de la CFR Cluj, a vorbit la GSP Live despre greșelile de arbitraj ale lui Istvan Kovacs din Sepsi - CSU Craiova 1-3.

Balaj crede că arbitrii din teren au tendința de a se relaxa în timpul meciului, știind că o eventuală greșeală poate fi corectată din camera VAR.

VIDEO. Cristi Balaj, președinte CFR Cluj: „Greșelile din camera VAR sunt mai grave decât cele din teren”

„Am văzut anumite reluări de la Sepsi - CSU Craiova. Există camera VAR, care, când apar greșeli, sprijină arbitrul din teren sau îl corectează. Probabil există și o oarecare relaxare a arbitrilor știind că există această plasă de siguranță. Nu cunosc sentimentul pentru că nu am avut șansa de a avea un asemenea sistem și atunci îmi este greu să știu ce simte un arbitru acum”, a declarat Balaj.

Întrebat dacă VAR-ul dăunează concentrării unui arbitru în timpul meciului, fostul „cavaler” a adăugat: „Da, dar beneficiile sunt reale atunci când sunt corectate anumite greșeli ale arbitrului din teren”.

Istvan Kovacs omoară meciurile! Câte gafe majore de arbitraj a adunat în ultimele cinci sezoane de Superligă » Singurul „central” din istorie notat cu ZERO de GSP
ARBITRAJ
Istvan Kovacs omoară meciurile! Câte gafe majore de arbitraj a adunat în ultimele cinci sezoane de Superligă » Singurul „central” din istorie notat cu ZERO de GSP

Cristi Balaj: „VAR beneficiază de unghiuri pe care arbitrul din teren nu le are”

Pornind de la scandalul de arbitraj din partida Sepsi - Universitatea Craiova, președintele „feroviarilor” a susținut că arbitrii din camera VAR sunt mai vinovați în cazul unor erori flagrante:

„Arbitrul din camera VAR beneficiază de unghiuri pe care arbitrul din teren nu le are, nu poate să le descopere. Viteza de joc, poziția jucătorilor din teren, uneori arbitrul este mascat, unghiul din care vede faza nu e bun, i-a intrat o picătură de transpirație în ochi, a întors capul și nu a văzut zona unde apare greșeala, sau s-a concentrat asupra folosirii brațelor și contactul a fost la picioare, ori invers... 

Toate aceste lucruri aduc deservicii, duc la greșeli uneori importante. Dar cel din camera VAR poate vedea faza din diferite unghiuri, de câte ori dorește. Nu-l grăbește nimeni în a lua decizia corectă. Atunci, având această liniște, din punctul meu de vedere cel din camera VAR este mai vinovat când se produce o greșeală care nu este corectată”.

Arbitru VAR la meciul Sepsi - CSU Craiova a fost Sorin Costreie.

Cât va fi suspendat Istvan Kovacs? Răspunsul lui Cristi Balaj

Cristi Balaj lasă de înțeles că Istvan Kovacs nu ar trebui suspendat, în ciuda greșelilor de la Sfântu Gheorghe: 

„E ca și cum m-ați întreba dacă un jucător al echipei naționale care ajută la o calificare, după ce are o prestație mai puțin reușită într-un meci, ar trebui să mai evolueze. Am văzut multe greșeli în campionat și arbitrii au fost delegați în continuare. Nu cunosc principiile de funcționare, este o ușă închisă la CCA. Sunt convins că ei sunt preocupați de eliminarea greșelilor, dar uneori sunt împinși în a lua unele decizii nepopulare, fiind nevoiți să delege arbitri care au greșit, din cauza unor accidentări ale altor oficiali, din cauza lipsei arbitrilor valoroși când urmează meciuri importante.

Toate aceste cauze duc la decizii pentru care sunt convins că CCA are explicații. E loterie, nu ai garanția că nu vor exista greșeli dacă delegi un arbitru valoros”.

1a fost nota primită de Istvan Kovacs în GSP, după prestația din Sepsi - CSU Craiova 1-3

Mai multe articole despre Sepsi - CSU Craiova:

„Lasă că vă fac eu pe voi!” » Acuzații grave după Sepsi - CSU Craiova: „Stadionul îi striga că este prost, Kovacs râdea! Ori slab, ori rău intenționat”
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
„Lasă că vă fac eu pe voi!” » Acuzații grave după Sepsi - CSU Craiova: „Stadionul îi striga că este prost, Kovacs râdea! Ori slab, ori rău intenționat”
„Suspendați-l 4 luni!” » A izbucnit în direct la TV, după gafele lui Kovacs de la Sepsi - Universitatea Craiova
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
„Suspendați-l 4 luni!” » A izbucnit în direct la TV, după gafele lui Kovacs de la Sepsi - Universitatea Craiova

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
dandana
dandana  •  07 Februarie 2024, 10:29
Postat de 321elvetia pe 06 Februarie 2024, 23:13

,, Nu inteleg ,, un lucru , craiovenii au jucat suspicios de slab cu fcsb , dar in meciul cu echipa covasneana ca niste lei , observ ca toti cand joaca impotriva sibienilor , covasnenilor , aradenilor si cele 2 echipe din Cluj joaca ca niste lei daca nu va convine facem un canpionat ca al Scotiei . In Marea Britanie vad ca se poate .

Sunt meciuri, iar fcsb a investit enorm în ultimi ani, în plus ce Craiova și Sibiu aduc liberi de contract. Nimeni nu vrea sa piardă, dsr valoarea deja se cunoaște. Banul se pare ca face minuni. Și nu cred ca trebuie sa ne gândim ca se lasă, sa ca arbitri favorizează Craiova. La fcsb în plus s-au băgat jucători noi care nu au fost tocmai buni, au făcut praf tot meciul jucători de națională ai lui Rotaru. La Sibiu la fel, bai nu asa se face echipa luând de la x plecat gratis și vrem sa facem performanțe. Numele nu mai aduce nimic, și munca de echipă care este tot mai departe. Iar la meciul cu fcsb din start s-a greșit strategia

dandana
dandana  •  07 Februarie 2024, 10:20

Și Craiovei i-a fost anulate 11m, și ei de ex i-a fost scoasă mingea din poartă ca asa a spus televiziunea. Ca este așa simplu să îți dai cu părerea. Mulți în televiziune analiștii cei mai cei, dar când se duc la un club nu știu absolut nimic. Cred ca arbitri știu ei ce fac, și știu ei ce reguli au, sau ce norme le impune și UEFA. Dragă presa ești paralelă de tot, ai rămas în ani 90 cu steaua și golurile lor incorecte, azi toți ați ucide pentru a face reiting și vânzări. De ce nu ați întrebat arbitri var chestiile astea și va răspundeau ei. De ex de ce nu a dat lui Sepsi 2 penalti, ca voi aveți ură pe Craiova. Aveți o bucurie când ia Craiova bătaie. Presa de ***, numai minciuni și instigări, după mine arbitri ar trebui lăsați pe planul 2. Luați patroni care fac fel de fel de nereguli, ăștia care aduc la echipe ce vor ei dar se plâng ca au datori. Luat-o jucători la puricat, uni din ei beau de sting și fumează. Vreți sa faceți un bine fotbalului faceti asta. Vreți să-l stricați dați în arbitru. Ca doar el joacă, el ia 3 goluri. Oliver Khan la un campionat mondial spunea următoarele. Este normal sa le dea un procent arbitru fiind la ei acasă, noi trebuie sa dăm cu un gol mai mult. Unde este mentalitatea în România în a fi câștigător. La noi mentalitatea este sa certăm arbitri ca jucam noi prost. Rușine sa vă fie! Și vouă celor din presa, dar și celor din cluburi care nu vad cât de prost joaca. Se leagă mereu de o greșeală

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dandana
dandana  •  07 Februarie 2024, 10:09

Dar când a greșit pro CFR ai uitat, și au fost unele grave. Ca nu a dat roșu, bai dar fsce lumea ce spune presa. Sa nu uitam ca mulți din presă sunt murdari și cumpărați. Deci nu cred ca are o valoare ce spune. Ma repet încă o dată. A fost un meci lăsat liber, un meci la care spectacolul a continuat. Băi dar mulți dintr cei care spun asta se uita și la campionatul Angliei și știu cât de greu se da fault acolo, cât de greu iei 11m. La noi trăim numai fin asta, să dea arbitru roșu ca să fie presa mândră ca se îndepărtează fcsb de urmăritoare. Dacă era de roșu clar da arbitru, ca doar ei sunt legea și sunt severi. Uitam când aceeași spuneți ca ar trebui lăsat meciul mai liber, și când vine un om și lasă spectacolul ii dăm în cap. Eu cred ca cel de la Sepsi a fost mai roșu decât toate roșiile când ii da cu votul în gură lui Markovici. Iar Sepsi se plânge? De ce oare se plâng acești oamenii? Oare știu ca arbitrii sunt necinstiți? Oare chiar ei dau bani la arbitrii. ***. ***. Acest patron zâmbea când a câștigat cu greșeli și se bătea cu pumnul în piept ca a fost bine ce a făcut arbitru. Uite a greșit contra lor și s-a întâmplat. 2 din goluri au fost date din acțiune și nu le-a băgat arbitru în poartă. Da bă! Dacă da arbitri trei 11m și se vedea că este contra ta. Bai dar când golurile au fost date corect, joc frumos, tu te legi de o greșeală în joc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează
Close