FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristi Borcea, la 20 de ani de la momentul „Lăsați-ne să ne pregătim de Champions League”: „Eu nu am spus că intrăm”

Cristi Borcea / Sursă foto: Arhivă GSP
Cristi Borcea / Sursă foto: Arhivă GSP

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 aprilie 2022 12:59 / Actualizat vineri, 01 aprilie 2022 13:11

Cristi Borcea (52 de ani), fostul acționar al celor de la Dinamo, este și acum ținta ironiilor pentru o declarație emfatică oferită în urmă cu două decenii.

Cea mai cunoscută declaraţie a lui Borcea, „Lăsați-ne să ne pregătim pentru Champions League”, a fost lansată în urmă cu 20 ani, când Dinamo era matematic campioană cu câteva etape înainte de final. Dar „câinii” n-au reuşit niciodată să se califice în grupele Ligii Campionilor, în timp ce FCSB, Unirea Urziceni, CFR Cluj sau Oţelul Galați au făcut-o.

Semne de întrebare ridicate după anunțul de la Dinamo: „Al cui e terenul din Adunații Copăceni pe care a pus ochii Mureșan?”
DINAMO
Semne de întrebare ridicate după anunțul de la Dinamo: „Al cui e terenul din Adunații Copăceni pe care a pus ochii Mureșan?”

Cristi Borcea: „Eu n-am spus că intrăm, ne-am pregătit și, din păcate, am pățit ce am pățit cu Lazio”

Fostul finanțator din „Ștefan cel Mare” a oferit explicații pentru celebra replică rostită în 2002, oferind apoi o estimare extrem de optimistă:

„Râdeați de mine, vă luați de mine, din 2002…atunci am terminat cu 15 puncte. 

Eu nu am spus că intrăm, ne-am pregătit și, din păcate, am pățit ce am pățit cu Lazio. Mi-aș dori! Orice dinamovist își dorește să-și vadă echipa favorită în Liga Campionilor. Cu un stadion nou, în trei - patru ani, cred că Dinamo va ajunge în Champions League”, a spus Cristi Borcea, conform Prosport.

Trecutul controversat al lui Cristi Borcea

  • Borcea a fost la Dinamo în perioada 1998-2012 și a câștigat 4 campionate, 6 Cupe și 2 Supercupe.
  • În martie 2014, Cristi Borcea a fost condamnat la 6 ani și jumătate de închisoare în „Dosarul Transferurilor” pentru deturnare de fonduri, fals în acte și înșelăciune. A fost eliberat condiționat din Penitenciarul Jilava la începutul lunii iulie 2018, după ce a ispășit puțin peste 4 ani de închisoare.
  • În februarie 2019 a fost din nou condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Retrocedărilor, alături de Dragoș Săvulescu și Radu Mazăre. El a fost acuzat de procurorii DNA că a prejudiciat statul român şi municipiul Constanţa cu aproximativ 28 de milioane de euro. A fost eliberat în noiembrie 2019, după 9 luni.

VIDEO Cristi Borcea, dezvăluiri inedite: „La penitenciar, era nenorocire când se juca Dinamo - Steaua”

Citește și alte știri despre Dinamo:

EXCLUSIV Semne de întrebare ridicate după anunțul de la Dinamo: „Al cui e terenul din Adunații Copăceni pe care a pus ochii Mureșan?”

Dinamo vrea să se mute la Adunații-Copăceni » Proiect de milioane de euro: „S-au făcut deja demersuri. Chiar dacă plec de la club, va fi finalizat”

ULTIMA ORĂ Dinamo, investiție de 42.000 € » Șefii „câinilor” confirmă pentru GSP: „Va fi la dispoziția echipei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
penultimul
penultimul  •  01 Aprilie 2022, 17:49

Voia să zică "Lasati-ne sa devalizam Dinamo în pace"

103538191253799
Paco Raceanu  •  01 Aprilie 2022, 16:18
Postat de Trasca Liviu pe 01 Aprilie 2022, 13:29

Daca nu ati trait acele vremuri, sau daca nu aveti memorie buna, de ce nu va informati suficient? Declaratia provine din primavara 2002, dar Dinamo nu era nici pe departe atunci matematic campioana... a castigat titlul in ultima etapa, cand Dinamo 2 (Craiova lui Netoiu) a batut acasa pe National cu 2-1, iar tot stadionul craiovean a sustinut echipa oaspete. A fost un titlul furat, nu se uita niciodata!

Ce prostii indrugi aici, d le!?

polistul68
polistul68  •  01 Aprilie 2022, 13:29

Marele dinamovist..care v-a lasat in faliment...e bine ca, daca acestia sunt "marii" dinamovisti....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close