FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Cristian Geambașu și Andrei Nicolescu, dialog aprins în direct: „Nu-mi da tu mie lecții de dinamovism!”/„Ați expus o temă falsă”

Cristi Geambașu, editorialist GSP
Cristi Geambașu, editorialist GSP

Articol de - Publicat joi, 22 februarie 2024 16:33 / Actualizat joi, 22 februarie 2024 18:19

Cristian Geambașu, editorialist GSP, și Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, au avut un schimb aprins de replici în direct la TV.

De unde a pornit totul? După meciul Farul - Dinamo 0-2, Cristi Geambașu, jurnalist cu o experiență de 34 de ani, a publicat pe GSP.ro editorialul „A fost sau n-a fost”, în care a ridicat un semn de întrebare privind corectitudinea partidei de la Ovidiu. Apoi, Nicolescu a postat un mesaj pe Facebook în care l-a atacat pe Cristi Geambașu.

La o săptămână distanță, cei doi au intrat în dialog în direct la TV, la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport. Discuția integrală, mai jos:

Dan Șucu la Primăria Capitalei? Răspunsul patronului de la Rapid pentru GSP
Rapid
Dan Șucu la Primăria Capitalei? Răspunsul patronului de la Rapid pentru GSP

Dialog aprins în direct între Cristi Geambașu și Andrei Nicolescu

Andrei Nicolescu: Foarte, foarte ușor, media din România încearcă să ducă într-o zonă cu tentă de ridicol niște branduri construite în istoria din România, care ar trebui să inspire respect, determinare, performanță. Chiar dacă Gheorghe Hagi nu a răspuns la acel editorial, este primul care este vizat.
Cristi Geambașu: Dacă nu a răspuns, v-ați gândit că poate are niște motive?

Nicolescu: Nu vreau să intru în polemică cu dumneavoastră.
Geambașu: Nici eu nu vreau să intru într-o polemică cu cineva care îmi dă lecții de dinamovism, dar a fost președinte la Rapid. Ca să stabilim termenii de la început.

Nicolescu: Eu nu sunt important, dar când cineva din presă pune sub semnul întrebării dorința lui Gică Hagi de a câștiga orice bătălie în care este parte, duce în ridicol performanța României și brandul Hagi.
Geambașu: Domnule Nicolescu, dumneavoastră nu sunteți la Dinamo ca să analizați editorialele mele. Dacă eu am niște semne de întrebare despre cum s-a prezentat Farul, este problema mea, eu răspund prin scris în fața cititorilor. Eu nu am scris că a fost blat. Am scris că Farul a jucat suspect de prost.

Nicolescu: Ați pus în fața cititorilor o temă extrem de falsă, pe care toți ziariștii din România o flutură cu mândrie. Nu răspundeți în fața cititorilor, asta e o temă falsă. În ce se manifestă asta?
Geambașu: Dacă cititorul te refuză, ai o problemă ca ziarist. Lăsați! Nu încercați să îmi dați lecții de jurnalism, despre cum se face meseria asta.

Nicolescu: Domnule Geambașu, dacă ați lua toate comentariile și le-ați analiza pe toate, dar pe absolut toate, dacă ați vedea ce reacții creați cititorilor dumneavoastră.
Geambașu: Ce reacții puteam să creez în rândul dinamoviștilor? Dumneavoastră ce părere aveți? Credeți că vreun stelist sau dinamovist te va lăuda dacă scrii că ai niște îndoieli despre echipa lui? Eu am o istorie mare în spate cu meciurile strategice, și cu Dinamo, și cu Steaua, și cu Rapid, și cu Ceahlăul. Nu știți dumneavoastră câte am văzut la viața noastră.

Nicolescu: Nu mai confundați Dinamo de acum cu Dinamo de acum 5 ani sau 10 ani! Sunt chestii separate. Nu puteți face paradigmă despre Dinamo, când dumneavoastră știați că nu sunt OK anumite lucruri, cu ce s-a întâmplat la meciul cu Farul.
Geambașu: Pe dumneavoastră ce v-a deranjat la acel editorial? Au fost doar niște ironii și niște dubii.

Cristian Geambașu: „Eu nu pot să mă așez în genunchi în fața brandurilor naționale”

Nicolescu: Această ironie fină, pe care o considerați o ironie fină, este de fapt un mod în care se retractează branduri naționale...
Geambașu: Avem perspective diferite, pentru că avem meserii diferite. Eu nu pot să tratez brandurile naționale... să mă așez în genunchi în fața lor.

Nicolescu: Sunt de acord, tocmai de aceea ne permitem să spunem ce credem despre celălalt. De asta mi-am permis, îmi pare rău dacă credeți că mi-am permis, să îmi spun părerea despre editorialul dumneavoastră.
Geambașu: V-am reproșat ceva despre ce ați scris?

Nicolescu: Așa mi s-a părut.
Geambașu: V-am zis că vă reproșez lecțiile de dinamovism, mi se pare puțin cam mult.

Ulterior, după ce tonul discuției s-a mai liniștit, a intervenit și Radu Naum, moderatorul emisiunii: „În toate epocile ni s-a spus că nu se mai întâmplă ca înainte. Apoi, când prezentul devenea trecut, descopeream că se mai întâmpla câte ceva. Nu spun că e cazul acum, dar vă spun de ce avem dreptul să fim suspicioși.

Din păcate, suntem fripți cu multe situații. Oameni care jurau că nu s-a întâmplat după ce ieșeau din sistem spuneau că au făcut și ei. De asta vreau să ne înțelegeți suspiciunile. Nu pentru că vrem să dărâmăm branduri”.

Înțeleg. Ce pot spune eu, ce pot să vă promit, e că nu o să auziți de la mine, în viitor, că am făcut așa ceva.

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

VIDEO. Zeljko Kopic a comentat revenirea lui Mircea Lucescu la antrenamentele lui Dinamo: „A devenit un fel de tradiție”

Citește și:

Gabi Tamaș dorit înapoi la Dinamo! Negocieri cu Andrei Nicolescu pentru o poziție-cheie
DINAMO
Gabi Tamaș dorit înapoi la Dinamo! Negocieri cu Andrei Nicolescu pentru o poziție-cheie
Zeljko Kopic a „citit-o” pe CFR Cluj: „Am văzut anumite tipare. Mergem să luptăm și să luăm puncte”
CFR CLUJ - DINAMO
Zeljko Kopic a „citit-o” pe CFR Cluj: „Am văzut anumite tipare. Mergem să luptăm și să luăm puncte”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (37)
je____
je____  •  23 Februarie 2024, 01:42

Nu am citit respectivul articol adus in discutie, nici n-ar avea rost sa citesc toate aberatiile aparute in presa ale unor asa zisi ziaristi precum Geambasu, care se gudura si i se umezesc ochii cand intra jiji pe post. Cu siguranta acel articol a fost scris ca sa se dea si el interesant; in realitate nu mai poate el de grija Farului ca a pierdut meciul, sau de felul in care a jucat. Geambasule, hai injura-ma, dar da-mi dreptate in sinea ta, ca Dumnezeu e sus si te vede!

tallpaiadului
tallpaiadului  •  22 Februarie 2024, 23:41
Postat de donqhote pe 22 Februarie 2024, 22:59

nu a asta a fost argumentul, nici principal nici secundar. Argumentul este ca trebuie sa fi lispit de caracter sa arunci acuzatii pe care sa nu le poti proba. De fapt nici sa arunci, doar sa insinuezi. Sa acuzi pe cineva de hotie fara sa il vezi furand este urat. Eu asa cred.

Mai citeste o data dialogul dintre cei doi, atat punctul de plecare cat si epicentrul discutiei fiind protejarea brandurilor nationale in general si a Farului si a lui Dinamo in particular. Lipsa de caracter vizavi de aducerea unor acuzatii neprobate este argumentul tau personal referitor la comportamentul lui Geambasu si nu argumentul folosit de Nicolescu in dialogul respectiv.

iliegh
iliegh  •  22 Februarie 2024, 23:07

Geambasu..numele spune totul.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează