FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Part-time la CFR Cluj: campioana e în pericol să piardă doi titulari în play-off!

Cristi Manea (stânga) a revenit la CFR Cluj în ianuarie +26   FOTO
Cristi Manea (stânga) a revenit la CFR Cluj în ianuarie

Articol de - Publicat marti, 09 iunie 2020 07:34

CFR Cluj e în pericol să piardă doi titulari pe parcursul play-off-ului. Giedrius Arlauskis (32  de ani) încă negociază cu alte cluburi, lui Cristi Manea (22) îi expiră împrumutul. Amândoi ar dispărea din echipă de la 1 iulie, înaintea rundelor decisive pentru câștigarea campionatului.

Petrescu ar putea fi obligat să înlocuiască doi jucători în ultimele patru etape, deoarece rundele acelea vor avea loc după 1 iulie, data de la care Arlauskis și Cristi Manea nu vor mai fi fotbaliștii CFR-ului. Portarului îi va expira contractul cu campioana României și încă nu e hotărât să continue la Cluj sau să plece.

El a negociat în ultima vreme cu cluburi din Asia și ia în calcul să schimbe campionatul în situația în care va primi o propunere foarte bună, cu un salariu de minimum un milion de euro anual. Până când va deveni liber au mai rămas trei săptămâni. El va putea fi folosit la reluarea sezonului, începând cu derby-ul cu FCSB, de duminică.

Amânarea ultimelor etape din play-off, din cauza epidemiei de coronavirus, a creat o situație nemaiîntâlnită, în care Arlauskis și alți fotbaliști devin liberi în timpul sezonului, exact înainte de disputarea rundelor hotărâtoare.

Lui Cristi Manea îi expiră împrumutul

Manea constituie un caz asemănător. Lui îi expiră împrumutul de la Apollon și redevine jucătorul ciprioților începând cu 1 iulie. CFR încearcă să-l ia definitiv de la Limassol, dar afacerea depinde, într-o mare măsură, de pretențiile lui Apollon. 

FCSB, care îl împrumutase pe fundașul dreapta în prima parte a stagiunii, avea o clauză de transfer definitiv în valoare de două milioane de euro, o sumă greu de plătit acum, când mai toate cluburile din Europa sunt preocupate să scadă costurile, nu să investească bani mulți în achiziții.

Apărătorul crescut la Viitorul jucase doar două partide la FCSB într-o jumătate de an și apucase să bifeze tot două meciuri în campionat și după revenirea la CFR. A mai apărut pentru ardeleni și în „dubla" cu Sevilla din Europa League, 1-1 în România și 0-0 în Spania, apoi a fost înregistrată pandemia de coronavirus și fotbalul s-a oprit în aproape toată Europa.

90 de minutea bifat în România Grzegorz Sandomierski, polonezul care va fi numărul 1 la CFR după plecarea lui Arlauskis. În urmă cu zece ani, Sandomierski era considerat un mare talent, Genk avea să-l achiziționeze ca înlocuitor pentru Courtois, însă n-a confirmat

4 titluri de campiona câștigat Arlauskis în România, două cu CFR și câte unul cu Urziceni și cu FCSB. El a mai bifat cluburi și din alte campionate: Rubin Kazan, Watford, Espanyol. La toate a evoluat, cumulat, doar în 11 partide

2,5 milioane de eurovalorează Cristi Manea, conform transfermarkt.de. Suma e aproape imposibil de plătit pe piața reală, întrucât fotbalistul vine după 12 luni foarte slabe, în care a apărut doar în patru partide din campionatul românesc, două la FCSB și două la CFR

Sandomierski ar deveni titular la CFR

CFR semnase cu Bălgrădean, 32 de ani, ca soluție de înlocuire a lui Arlauskis, numai că Federația a stabilit un regulament care nu-i dă lui „Pufi" dreptul să joace pentru noul club în timpul acestui sezon. Campioana a înregistrat contractul cu Bălgrădean, valabil de la 1 iulie, însă îl va putea avea la dispoziție abia din august. 

FRF a stabilit că fotbaliștii aflați în situația lui Bălgrădean pot alege să mai continue încă o lună la cluburile cu care au avut contracte, dar nu au voie să evolueze pentru alte formații decât din sezonul următor. La FCSB oricum n-ar putea continua, întrucât Becali l-a scos din lot din momentul în care a aflat că el semnase cu rivala CFR. Cu Bălgrădean indisponibil, polonezul Sandomierski, 30 de ani, va deveni titular dacă va pleca Arlauskis. Sandomierski, fost la Genk și la Dinamo Zagreb, a fost adus la începutul acestui an de la Jagiellonia.

Cristi Manea, prizonierul impresarilor

Dacă nu va continua la CFR, Manea va avea cariera blocată încă o dată. Cel mai tânăr debutant din istoria naționalei României a fost vândut de Viitorul la Apollon în 2015 și clubul lui Hagi a încasat 2,5 milioane de euro. Cristi nu a jucat niciun minut în Cipru, fiindcă Apollon constituia, de fapt, o acoperire pentru investiția unor impresari. 

FIFA nu le permite agenților să dețină drepturile asupra jucătorilor, așa că impresarii care îl cumpăraseră pe Manea de la Viitorul l-au legitimat la Apollon și au început să-l împrumute: la Mouscron, la CFR, la FCSB. Contractul lui cu ciprioții mai e valabil încă un an, deci ar trebui să fie vândut acum pentru a nu pleca gratis în vara anului viitor. 

Calculul nu e neapărat valabil în realitate, fiindcă Apollon i-ar putea pretinde lui Manea să semneze o prelungire a contractului, o condiție ca să-l mai lase împrumutat undeva încă un an. Dacă n-ar prelungi cu ciprioții și nici n-ar mai fi împrumutat, internaționalul român n-ar mai juca un an și i-ar fi greu să își mai recapete forma bună după o astfel de pauză.

GALERIE FOTO. Imagini de la primul antrenament al lui CFR Cluj post-pandemie

+22 FOTO

În locul lui Manea sunt soluții multe

Plecarea lui Arlauskis ar constitui o pierdere, despărțirea de Manea nu s-ar simți la CFR. Înlocuitorul lui Arlauskis, Sandomierski, n-a fost testat suficient, a bifat doar un joc oficial, remiza cu Gaz Metan, 0-0. Pe postul lui Manea, fundaș dreapta, există soluții suficiente. Bosniacul Susic a jucat în 12 partide din Liga 1 și s-a descurcat fără probleme. 

Mai sunt și alte variante: Alex Chipciu, Denis Ciobotariu. Ex-dinamovistul are și avantajul de a fi eligibil U21, așa că el poate să acopere unul dintre cele două locuri care trebuie să le fie rezervate unor fotbaliști din naționala de tineret. Petrescu l-a mai folosit cu succes, la începutul acestui an, și pe Andrei Burcă pe partea dreaptă a apărării, deși acesta e stoper la bază.

VIDEO: #sportacasă. Cele mai bune exerciții fizice pentru acasă. Vedetele din sport îi învață pe fani cum să facă mișcare

Citește mai multe știri despre CFR Cluj:

CFR Cluj a spulberat-o pe Gaz Metan într-un meci amical! Urmează derby-ul cu FCSB

Un fotbalist de la CFR Cluj, mesaj politic dur în Spania: „Înainte, erau asasini fasciști. Acum, sunt apărătorii vieții”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
liviuemil
liviuemil  •  09 Iunie 2020, 17:39
Postat de felix_grandet pe 09 Iunie 2020, 11:16

Ce le-a facut CFR-ul cu Manea, Chipciu si Balgradean. :))))

Ce mare lucru a facut CFR???

valiza.epo
valiza.epo  •  09 Iunie 2020, 11:17

CFR are 24 de titulari, asa ca nu conteaza doi. Dar la fcsb e jale daca lipseste Avram sau Hategan, caci Tudor nu are drept de joc decat in amicale.

felix_grandet
felix_grandet  •  09 Iunie 2020, 11:16

Ce le-a facut CFR-ul cu Manea, Chipciu si Balgradean. :))))

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close