FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - CRAIOVA

Gaz Metan - Craiova // Oltenii continuă cursa către titlu: „Suntem inteligenți, nu cu nasul pe sus”

Cristiano Bergodi (stânga), jubilând după victoria Craiovei de la Cluj
Cristiano Bergodi (stânga), jubilând după victoria Craiovei de la Cluj

Articol de - Publicat joi, 02 iulie 2020 14:57 / Actualizat joi, 02 iulie 2020 15:50

Cristiano Bergodi (55 de ani) consideră că meciul Craiovei de la Mediaș este „examenul de maturitate” pentru elevii săi după succesul cu CFR Cluj. Optismim uriaș în tabăra oltenilor care au venit din urmă peste ardeleni.

Oltenii sunt pregătiți pentru asaltul final ca să aducă titlul de campioană în Bănie. Iau în serios etapa de diseară de la Mediaș, chiar dacă gazdele sunt fără 8 jucători, iar juveții au învins de trei ori în tot atâtea meciuri în actuala ediție pe Gaz Metan. Cristiano Bergodi a prefațat confruntarea:

„Este un examen de maturitate la Mediaș, echipa trebui să arate ce știe să facă, în afara valoarea formației. Trebuie să arătăm că victoria de la CFR Cluj cere mai mult. Eu nu cred că jucătorii noștri ar putea intra mai relaxați pe teren după problemele de lot ale celor de la Gaz Metan. Îi consider inteligenți și profesioniști pe băieți, știu că avem doar de pierdut dacă intrăm în fotbal cu nasul pe sus. Viața te pedepsește dacă faci asta! Meciul de la Mediaș e precum cel de la Cluj, ca și intensitate”, spune Bergodi.

Craiova nu se teme de presiune

„Presiune există întotdeauna. Noi suntem pregătiți. Dar tot CFR Cluj e în fața noastră, totuși, nu suntem noi favoriți. Nu există acest lucru. Noi trebuie să muncim bine, începând de la acest meci cu Gaz Metan. Luptele mediatice nu ne interesează.

Nu ne va fi ușor să avem un parcurs perfect. Echipa se comportă bine, crește nivelul, cred că putem face un final frumos. Fizic și mental suntem pregătiți, dar tot CFR Cluj e înaintea noastră. Vrem să câștigăm 3 puncte partidă de partidă.

Nu e mai greu meciul de la Mediaș decât cel de la Cluj. Trebuie să muncim. Băieții au încredere, știu că pot să facă meciuri bune. Nu există partidă ușoară, asta e o prostie în fenomen. Iau în calcul toți jucătorii, iau în calcul să folosesc și același prim 11, iau în calcul orice.

Eu gândesc că va fi un fotbal curat până la sfârșit, nu mă gândesc la coaliții împotriva Craiovei. Trebuie să jucăm sută la sută bine pe teren, să nu pierdem energie psihică. Nu e treaba noastră ce este în afara dreptunghiului verde, cum se spune. Sunt norocos că am o echipă foarte bună, încrezătoare, nu doar pe Koljici sau un alt fotbalist. Lotul e foarte valoros. Nu știu și nu mă interesează cu cine va juca Gaz Metan, trebuie să vedem ce facem noi pe teren”, mai spune antrenorul oltenilor.

Am filmat bucuria fanilor la revenirea de la Cluj, m-am simțit și eu ca un suporter. I l-am trimis fiului meu, Federico, ne urmărește din Italia, îi place și lui energia oferită de oameni.
- Cristiano Bergodi, antrenor Craiova

7 goluria marcat Craiova cu Bergodi antrenor în cele trei victorii consecutive, încasând 4 goluri

2 victorii din treicu italianul pe bancă au fost aduse în ultimele minute ale meciurilor: Koljici (minutul 90Ă1 cu Astra, 2-1) și Cicâldău (minutul 87 cu CFR Cluj, 3-2)

Stephane Acka: „Nu mai greșim atât de mult în defensivă”

Stephane Acka a jucat de multe ori accidentat în tricoul alb-albastru. Nici acum nu este sută la sută refăcut, dar trage de el. „Nu va fi deloc ușor la Mediaș, trebuie să ne concentrăm la meci. Suporterii și-au demonstrat mereu iubirea față de oraș, față de echipă. Un titlu ar însemna ceva uriaș. Am jucat pe Extensiv, acum suntem pe stadionul nou, emulația e fantastică. 

Toată echipa facem faza defensivă, lucrăm tactic cu domnul Bergodi, parcă nu mai apar atât de multe greșeli individuale. Suntem compacți. Treaba mea este să mă apăr, nu să dau gol, îi las pe Koljici, Cicâldău, Bărbuț să marcheze pentru un titlu în Bănie. Eu încerc să joc simplu, să nu fac greșeli, să nu-mi pun băieții în dificultate", a mărturisit apărătorul.

Citește mai multe știri despre Liga 1:

Dinamo vrea să îl aducă înapoi pe cel mai în formă jucător din play-out, însă acesta refuză! „Trebuie să conteze și părerea mea”

FCSB, acuzată din interior de lipsa profesionalismului! „Unii jucători nu se antrenează 100%, sunt oricum siguri de titularizare!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
pittt
pittt  •  03 Iulie 2020, 12:03
Postat de mosierul pe 03 Iulie 2020, 08:04

...normal că joci frumos când stai liniștit că arbitrii îți fac cadouri fără număr...

Las-o jos ca nu tine. Cadouri cate a primit CFR in anii astia nu au primit nici echipele de partid in anii comunismului.

mosierul
mosierul  •  03 Iulie 2020, 08:04
Postat de mihneadds pe 02 Iulie 2020, 17:26

Jucati atat de frumos, incat pana si cei mai aprigi contestatari ai vostri sa isi scoata palaria in fata voastra! Spiritul Craiovei Maxima sta in 11 artisti care au in spate 30000 de nebuni!

...normal că joci frumos când stai liniștit că arbitrii îți fac cadouri fără număr...

2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  02 Iulie 2020, 17:50

Exista foarte multe citate, pilde si ibvataturi despre lauda de sine. N-ar strica sa fiti "inteligenti" si-n astea... Nu de alta...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează