FOTBAL  »  Superliga  »  CS MIOVENI

CS Mioveni a aflat prețul lui Amine Benchaib » Cât trebuie să achite pentru eroul din meciul cu UTA

Nicolae Dică și Amine Benchaib // FOTO: Facebook
Nicolae Dică și Amine Benchaib // FOTO: Facebook

Articol de - Publicat luni, 30 ianuarie 2023 07:39 / Actualizat luni, 30 ianuarie 2023 09:29

CS Mioveni trebuie să achite 200.000 în vară celor de la Kortrijk pentru transferul definitiv al mijlocașului Amine Benchaib (24 de ani), omul care a adus victoria la Arad, 2-1 cu UTA.

Venirea lui Nicolae Dică la Mioveni a schimbat cu totul jocul echipei. Dar drumul e lung până la ieșirea din zona periculoasă a clasamentului și salvarea de la retrogradare. 

„Disciplină, multă muncă la antrenament, pregătim foarte bine jocurile. Doar aşa putem să reușim să ne îndeplinim obiectivul. Credem în noi, am crezut de la început, de când am venit”, spune Dică.

Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”
Sepsi - FCU Craiova
Primarul din Sf. Gheorghe, nemilos față de scandările xenofobe de la Sepsi - FCU Craiova: „În sfârșit!”

Fostul tehnician al FCSB are motive să spere într-o minune, mai ales că a adus la Mioveni jucătorii pe care i-a dorit în pauza de iarnă și care deja dau rezultate. Unul dintre ei e Amine Benchaib. Mijlocaș ofensiv de 24 de ani, împrumutat până în vară de la Kortrijk, din Belgia.

Amine Benchaib „dublă” și MVP-ul meciului UTA - CS Mioveni

Acesta a avut o evoluție foarte bună în meciul de debut în Liga 1 cu Petrolul, iar la cea de-a doua apariție a reușit o „dublă”. A deschis scorul la Arad, șut cu dreptul din 16 metri, fără reacție pentru Fl. Iacob (9), apoi a transformat fără emoții penalty-ul scos de Shaquill Sno (45).

Belgianul cu cetățenie marocană a venit la Mioveni când presa din țara natală îl dădea la FCSB. „A fost doar o confuzie! Noi în pauza de iarnă am urmărit foarte mulți jucători cu Dică, iar Amine a fost unul dintre ei. Dică ne-a zis să-l căutăm că o să dea peste zece goluri până în vară, iar începutul e pe măsură”, spune Dumitru Olteanu, președintele echipei.

CS Mioveni confirmă că îl transferă pe Amine Benchaib

Pentru Amine experiența din România este prima în afara Belgiei, până acum jucând la Lokeren, Charleroi și Kortrijk, de unde a ajuns la Mioveni. 

„Nu este un transfer definitiv și este venit sub formă de împrumut până în vară. Dacă va confirma, iar noi ne vom salva de la retrogradare, avem prima opțiune pentru un transfer definitiv. Suma nu este deloc mare. Cam cât am luat pe Rusu de la FCSB. Începutul e promițător, iar când avem succese normal că e o bucurie în cadrul echipei”, mai spune Olteanu. Suma de transfer definitiv fiind, așadar, de 200.000 de euro.

450.000 de euroeste cota de piață a lui Amine Benchaib, conform siteului de specialitate transfermarkt.com

Trebuie să fim modeşti, să fim la fel de uniţi, să muncim. Am câştigat doar două jocuri. E mai greu să o salvezi pe Mioveni decât să iei titlul cu FCSB. E presiune, dar avem doar de câştigat din aceste jocuri care urmează pentru noi.

 - Nicolae Dică, antrenor CS Mioveni

VIDEO Răzvan Burleanu: „Mihai Stoichiță a încălcat regulamentul și va fi sancționat”

Citește și: 

Atac rasist în Franța: „Alexi Pitu se poate reprofila ca cerșetor profesionist”

Olaru și Cordea au acuzat după eșecul cu Farul: „Și-a bătut joc de noi azi” + Hagi le-a răspuns imediat: „E mai plauzibil ce zic eu!”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează