FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

ANALIZĂ Câmpanu II sau noul Cicâldău? Ișfan nu vine la CS Universitatea Craiova într-un moment de vârf al carierei

Ișfan preferă execuțiile spectaculoase, un atu pentru fanii olteni, care iubesc spectacolul. Foto: Instagram @universitateacraiovaofficial
Ișfan preferă execuțiile spectaculoase, un atu pentru fanii olteni, care iubesc spectacolul. Foto: Instagram @universitateacraiovaofficial

Articol de - Publicat vineri, 06 ianuarie 2023 11:07 / Actualizat vineri, 06 ianuarie 2023 11:42

Alexandru Ișfan (22 de ani) e o achiziție spectaculoasă, dar și controversată. Talentatul mijlocaș nu vine în Bănie într-un moment de vârf al carierei, iar la CS Universitatea Craiova presiunea-i mare. Înaintea lui, Alexandru Cicâldău (25 de ani) a fost un succes, George Câmpanu (22) mai degrabă o dezamăgire.

Transferul lui Alexandru Ișfan, 22 de ani, la Universitatea Craiova se anunță o provocare atât pentru jucător, cât și pentru noul său club.

Ronaldo vrea la Al Nassr vedeta alături de care a jucat 15 ani!
ARABIA SAUDITĂ
Ronaldo vrea la Al Nassr vedeta alături de care a jucat 15 ani!

Ișfan va fi un Câmpanu II sau noul Cicâldău?

Date fiind experiențele anterioare ale juveților cu talente „importate” de la alte cluburi, suporterii se întreabă acum dacă talentatul mijlocaș de bandă dreaptă, ce poate juca și în spatele „vârfului”, va fi un Câmpanu II sau noul Cicâldău?

În condițiile în care a avut succes cu propriile talente, vezi Screciu, Ivan sau Baiaram, patronul Mihai Rotaru nu s-a prea aventurat să cumpere astfel de fotbaliști de la alte cluburi. Iar când a făcut-o, n-a fost cu noroc. 

Alexandru Mărieș, luat de la Comuna Recea în 2021, împrumutat imediat și apoi vândut lui Minaur, sau Stephan Drăghici, adus în ianuarie 2017 și plimbat apoi, cu titlu de împrumut, pe la alte cluburi, sunt marile sale nereușite.

La CS Universitatea Craiova presiunea e mare

Ișfan, la cei 22 de ani ai săi, are însă experiență în Liga 1, la FC Argeș, unde, până la un punct, și-a demonstrat talentul. Însă CS Universitatea e cu totul altceva. Înseamnă o clasă mai sus și o presiune fantastică din partea suporterilor.

Iar suma mare plătită de Rotaru piteștenilor, 750.000 de euro, îl pune pe fotbalistul născut la Mioveni într-o postură și mai delicată.

În mediul incendiar din Bănie, George Câmpanu, spre exemplu, nu s-a ridicat decât rar la nivelul așteptărilor. Adus în 2020/2021 de la Botoșani, când avea 19 ani, a rămas la stadiul de talent. 

Rotaru a dat 500.000 de euro pe el și încă speră ca internaționalul de tineret să confirme în tricoul alb-albastru, așa cum s-a întâmplat cu Alex Mitriță și cu Alexandru Cicâldău. 

Practic, singurii cu care Rotaru a făcut un profit substanțial. Pe primul l-a vândut cu 8 milioane de euro lui New York City, în februarie 2019, pe celălalt lui Galatasaray, în 2021, contra 6,5 milioane.

Tatăl lui Ișfan, despre fiul său: „Se plafonase la FC Argeș”

În acest moment, Ișfan pare mai aproape de Câmpanu, cu care va și concura pe banda dreaptă, decât de Cicâldău. 

Argeșeanul se află într-un punct mort, confirmat inclusiv de tatăl său, într-un interviu acordat recent Gazetei: „Se plafonase la FC Argeș, chiar dacă a avut rezultate frumoase. Eu zic că și-a făcut treaba. M-a durut că era criticat de suporteri. Nu ne-a picat bine nici mie, nici mamei lui, am fost de față la meciuri”.

7 goluria înscris Alexandru Ișfan în 60 de meciuri disputate în Liga 1 pentru FC Argeș

Mihăiță Pleșan: „La Craiova, e greu ca fotbalist! Trebuie să fii puternic. Altfel, clachezi!”

La rându-i, Mihăiță Pleșan, fost jucător al Craiovei, a avertizat: „Suma plătită e foarte mare. Ișfan nu merita banii ăștia, la ce a jucat în ultimul an. Este un jucător tânăr, de perspectivă, dar Craiova nu e Pitești! Dacă nu va realiza repede, va avea de suferit.

Dacă va realiza repede, va putea deveni un idol pentru tribune. Are calități, categoric are calități, dar depinde foarte mult de el cum va înțelege ce înseamnă Craiova, cum se va pregăti. Sunt mulți factori. La Craiova, e greu ca fotbalist! Trebuie să fii puternic. Altfel, clachezi!”.

Alexandru Ișfan ar fi fost refuzat de FCSB dintr-un motiv grav

Și mai este un aspect. Cel disciplinar. Mihai Stoica nu l-a mai vrut pe Ișfan la FCSB după ce a aflat de viața dezordonată a extremei dreapta. Managerul general al roș-albaștrilor ar fi răbufnit în fața apropiaților: „Când ești prieten cu Cristi Tănase, este clar!”.

Insinua astfel că Alexandru nu este deloc potrivit pentru profilul căutat de echipele mari. Urmarea? FCSB l-a ales pe Miculescu în locul său.

Mai multe dezamăgiri decât reușite la CS Universitatea Craiova

Nume (vârsta)Adus de la...Suma (€)
Al. Ișfan (22)FC Argeș750.000
Al. Mărieș (20)Comuna Recea5.000
Câmpanu (19)FC Botoșani500.000
Al. Cicâldău (20)Farul (fosta Viitorul)2.300.000
Al. Mitriță (22)Pescara730.000
Bărbuț (22)ACS Poli100.000
R. Popa (20)Zaragoza-
Drăghici (18)FC Ardealul50.000

VIDEO. Alexandru Ișfan: „Eu m-am ținut și de școală. Îmi plăcea gramatica!”

Citește și:

La FCSB scapă cine poate! Au plecat 2, urmează 5

Vali Gheorghe a explicat care sunt șansele de a reveni la FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
jairz_70
jairz_70  •  06 Ianuarie 2023, 14:41

pt noi suporterii craiovei campanul nu este o dezamagire -este marcator

jairz_70
jairz_70  •  06 Ianuarie 2023, 14:40

campanu are cam aceleasi cifre cu tavi popescu ,de ce este tavii popescu o perla si campanu o dezamagire? nici ca stil de joc nu difera ,amandoi firavi si acelasi dribring spre exterior de obicei in lateral urmat de sut doar piciorul difera -campanu eate stangaci si acopera mai bine mingea la sut cu siretul,iar tavi da cu dreptul mai moale cu interiorul

Vezi toate comentariile (2)
Comentează