FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Mihăiță Pleșan, interviu fără ocolișuri despre numirea lui Eugen Neagoe la Craiova: „N-o să înțeleg niciodată” + „Ișfan nu merita banii ăștia, ar putea avea de suferit”

Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Bogdan Dănescu +49   FOTO
Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Bogdan Dănescu

Articol de - Publicat miercuri, 04 ianuarie 2023 12:38 / Actualizat miercuri, 04 ianuarie 2023 16:10

Mihăiță Pleșan (39 de ani), fostul mijlocaș de la FCU Craiova, Dinamo, FCSB sau CSU Craiova, a vorbit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru GSP.ro despre numirea lui Eugen Neagoe pe banca juveților, despre așteptările imense ale suporterilor olteni, dar și despre transferul lui Alexandru Ișfan în Bănie, prima mutare importantă din această iarnă.

Pleșan nu înțelege de ce Neagoe întâmpină deja primul val de contestatari și susține că merge în totalitate pe mâna tehnicianului instalat marți pe banca Universității. Acesta mai spune că ADN-ul oltenesc al lui „Geană” e un garant al succesului.

GSP a aflat cât plătește CSU Craiova pentru Ișfan + Oltenii, ofertă de 400.000€ pentru alt jucător din Superliga
CSU CRAIOVA
GSP a aflat cât plătește CSU Craiova pentru Ișfan + Oltenii, ofertă de 400.000€ pentru alt jucător din Superliga

Mihăiță Pleșan: „Să-l vedem pe Neagoe ce poate, nu să-i dăm în cap!”

„Aș vrea să încep cu un lucru. Am văzut că nici n-a fost instalat și deja a început să fie contestat. Plus comparații între el și Mirel, între el și Reghe... Eu nu cred că trebuie să facem comparații, că fiecare are stilul lui. În primul rând, hai să-l vedem ce poate. Dacă-i dăm în cap din prima, nu rezolvăm nimic. Asta n-o să înțeleg niciodată. 

Nici nu se instalează bine un antrenor și gata, toată lumea vorbește. El are inimă de oltean, asta e clar. E născut, crescut aici, știe foarte bine cu ce se mănâncă. Eu cred că acesta este un atu, știe foarte bine ce înseamnă zona, una total diferită față de oriunde altundeva ai juca. Are nebunia ei, are bucuria ei, are supărările ei. Presiunea tribunei e foarte mare, bucuria și tristețea sunt de trei ori mai mari decât în alte părți.

Este un antrenor care, din punctul meu de vedere, are destul de multă experiență. Toate echipele pe unde a fost le-a lăsat puțin mai sus, ceea ce contează foarte mult”, a declarat Pleșan, în exclusivitate pentru GSP.ro 

Acum, eu cred că în viața unui antrenor, pe lângă toate lucrurile pe care le cunoști, trebuie să ai și un dram de noroc. Dacă ne uităm, marii antrenori care sunt azi au avut în carierele lor acel dram de noroc. Mai sunt și alți factori.

- Mihăiță Pleșan

Pleșan așteaptă mai mult de la fotbaliștii Craiovei: „Condițiile sunt de Champions League, să înțeleagă că asta e meseria lor”

CSU Craiova tânjește de ani buni după titlul de campioană, fiind aproape de obiectiv o singură dată, în 2020. Pleșan așteaptă mai multă implicare din partea jucătorilor, ținând cont de condițiile „de Champions League” de care se bucură alb-albaștrii.

„Eu nu știu dacă vestiarul Craiovei e greu, toată lumea vorbește despre lucrul acesta. Cred că pe timpuri vestiarul era mult mai greu decât ce e acum din punct de vedere al valorii, al caracterelor. Nu cred că e un vestiar dacă știi cum să-l gestionezi, iar eu cred că Eugen are capacitatea de a gestiona vestiarul Craiovei.

Ei trebuie să înțeleagă că asta e meseria lor. N-o fac nici pentru Eugen, nici pentru Mihai (n.r.  - Rotaru), o fac strict pentru ei. Dacă ei își doresc să prindă un contract mai bun în străinătate, trebuie să facă tot ce depinde de ei pentru a se autodepăși. Au tot ce le trebuie, noi n-am avut niciodată ce au ei.

Eu, cât am fost fotbalist la Universitatea Craiova, n-am avut condițiile pe care le au ei acum. La Craiova, în acest moment, condițiile sunt de echipă Champions League, din toate punctele de vedere! Vorbesc de infrastructură, bază, salarii. Salariile sunt la zi de șapte ani de zile, nu-i nicio întârziere”, mai spune Pleșan. 

Mihăiță Pleșan, interviu fără ocolișuri despre numirea lui Eugen Neagoe la Craiova: „N-o să înțeleg niciodată” + „Ișfan nu merita banii ăștia, ar putea avea de suferit”
Mihăiță Pleșan și-a încheiat cariera la CSU Craiova

Pleșan e sigur: „Urmează un an și jumătate de schimbări la Craiova”

Fostul mijlocaș consideră că venirea lui Eugen Neagoe poate fi sinonimă și cu o reconstrucție la nivelul lotului, fiind de părere că mulți dintre actualii jucători și-au atins deja potențialul maxim.

„Eu cred că vorbim despre un ciclu care, din punctul meu de vedere, acum este la final. Pentru mulți care sunt acum în echipă, este un ciclu final, care trebuie schimbat. La fiecare patru ani, trebuie să reconstruiești. 

Eu cred că o parte dintre ei și-au atins maximul prin câștigarea Cupei, a Supercupei. Eu văd momentul acesta ca pe-o schimbare, deși mulți mă vor contrazice. Dar eu văd că Universitatea Craiova va avea un an și jumătate de schimbări, în care orice realizare va fi o mare performanță”, a afirmat omul care va împlini 40 de ani în februarie. 

Nu cred că e vreun oltean, din club sau din afara lui, care să nu spere la titlu! Totuși, sunt puține puncte (n.r. - între Craiova și celelalte contracandidate). Dacă le tăiem, rămân trei puncte. Foarte, foarte importante sunt etapele care au rămas. Pot fi decisive aceste nouă etape. Nu doar pentru Craiova, ci pentru toate echipele.

- Mihăiță Pleșan

Mihăiță Pleșan: „Ișfan nu merita banii ăștia, la ce a jucat în ultimul an!”

Pleșan a vorbit și despre primul transfer reușit de olteni de la venirea lui Eugen Neagoe, cel al lui Alexandru Ișfan, achiziționat de la FC Argeș pentru 750.000 de euro. Fostul fotbalist consideră că oltenii au scos prea mulți bani din buzunar pentru un jucător cu realizări puține.

Suma plătită e foarte mare, din punctul meu de vedere, ca om care se uită la fotbal și care urmărește jucători. El nu merita banii ăștia, la ce a jucat în ultimul an. Este un jucător tânăr, de perspectivă, dar Craiova nu e Pitești! Dacă nu va realiza repede, va avea de suferit. 

Dacă va realiza repede, va putea deveni un idol pentru tribune. Are calități, categoric că are calități, dar depinde foarte mult de el cum va înțelege ce înseamnă Craiova, cum se va pregăti. Sunt mulți factori. La Craiova, e greu ca fotbalist! Trebuie să fii puternic. Altfel, clachezi

Mihăiță Pleșan, interviu fără ocolișuri despre numirea lui Eugen Neagoe la Craiova: „N-o să înțeleg niciodată” + „Ișfan nu merita banii ăștia, ar putea avea de suferit”
Alexandru Ișfan / Sursă foto: Gabriela Neacșu (Facebook@ FC Argeș)

Presiunea e foarte mare, nu te așteaptă nimeni. Ai venit, trebuie să joci! Nu se ține cont de perioada de acomodare. Dacă te-au văzut că nu joci bine, fanii te pot huidui în minutul 15. Așa suntem noi, fierbem! Când câștigi, bucuria e amplificată enorm, iar dacă pierzi, la fel. E un fir atât de subțire între extaz și agonie la Craiova, suporterii sunt speciali”, a declarat Pleșan, în interviul acordat Gazetei. 

FOTO / 50 de imagini din cariera lui Mihăiță Pleșan

Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Mihăiță Pleșan / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+45 FOTO

VIDEO Eugen Neagoe: „E un vis împlinit! Voi face tot posibilul să aduc titlul în Bănie”

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

ANALIZĂ A dat Rotaru lovitura? » Ce înseamnă mutarea oficializată azi de Universitatea Craiova

„Geană” pe titlu! Sorin Cârțu are încredere deplină în Eugen Neagoe: „Credem că Universitatea va arăta mai bine cu el decât cu restul antrenorilor care au trecut pe aici”

EXCLUSIV „Se plafonase aici” » Tatăl lui Ișfan confirmă transferul fiului la Universitatea Craiova + Marea lui dezamăgire: „Nu mi-a picat bine”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
eterrna.terrra.nova
eterrna.terrra.nova  •  05 Ianuarie 2023, 15:31
Postat de george.br pe 05 Ianuarie 2023, 09:04

Tu spuneai ca ai trecut pe la scoala??

Eu? Da, asa am ajuns cineva. Tu insa? Doar un ipocrit cu 8 clase care schimba subiectul cand e prins.

george.br
george.br  •  05 Ianuarie 2023, 09:04
Postat de eterrna.terrra.nova pe 04 Ianuarie 2023, 20:44

O fii ruda cu tine, si tu te jurai ca nu mai calci pe aici :))

Tu spuneai ca ai trecut pe la scoala??

1280
1280  •  05 Ianuarie 2023, 02:14

In afara de golurile alea de pe Giulești in amicalul cu Germania nu ai făcut nimic pentru fotbal . Nu te recomanda nimic .

Vezi toate comentariile (22)
Comentează