FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // VIDEO&FOTO A început decopertarea pe stadionul „Ion Oblemenco”

Articol de - Publicat vineri, 18 octombrie 2019 14:51

Victor Pițurcă va avea gazonul hibrid pe care și l-a dorit pe stadionul „Ion Oblemenco”. Azi la prânz s-a demarat acțiunea de îndepărtare a celui care le dădea bătaie de cap oltenilor, despre care fostul selecționer spunea că e o problemă pentru sănătatea jucătorilor. 

Victor Pițurcă are acum siguranța că pe 4 noiembrie, contra lui Dinamo, echipa sa va putea juca pe un gazon „de biliard”. Cel hibrid, pe care antrenorul oltenilor și l-a dorit atât de mult și pentru care și-a pus funcția în joc! 

Donat la școli și licee! 

Azi, la prânz, a început în sfârșit decopertarea actualei suprafețe de joc. Gazon aflat într-o stare deplorabilă, urât mirositor, ce însă nu va fi aruncat, cum era de așteptat, ci donat mai multor instituții de învățământ din Craiova! „Sperăm să salvăm astfel 8.000 de metri pătrați din 10.000, să profite școlile de ei”, a declarat o angajată a Primăriei. 

"Acel gazon miroase, e unul otrăvitor, poate îmbolnăvi pe oricine. Nu mai vorbesc că e responsabil pentru majoritatea accidentărilor pe care le avem în lot"  

Să vină la fața locului reprezentanții Ministerului Sănătății și ai Mediului. Vă invit și pe voi, ziariștii, să stați un sfert de oră pe acel gazon, să vă văd cum respirați!

Victor Pițurcă, antrenor U Craiova

Primăria dă 300.000 de euro 

Acţiunea de decopertare este derulată de constructorul care a realizat și noul „Oblemenco”, firma CON-A Sibiu, dar o contribuţie financiară importantă va avea şi municipalitatea locală. Primăria Băniei va contribui la montarea noului gazon cu 297.500 de euro, aproape jumătate din cifra totală a întregii afacerii, care se ridică undeva la 700.000 de euro. Restul sumei va fi suportat de CNI și de constructor. 

6 luni garanție 

După montare, CON-A va asigura mentenanţa gazonului adus din Grecia, pe o perioadă de şase luni. Apoi, acesta va trece în grija Primăriei. Autorităţile locale au dat asigurări că lucrarea va fi gata până la ora derby-ului U Craiova – Dinamo. 

13 zilee de așteptat să dureze schimbarea gazonului pe "Ion Oblemenco"

„Aveam opțiuni să-l aducem din Olanda sau din Grecia. Am optat pentru Grecia pentru că firma care ni l-a pus la dispoziție a dat asigurări că e de cea mai bună calitate. În plus, clima grecilor se aseamănă cu a noastră” 
- Victor Pițurcă, antrenor U Craiova 

„Dacă vom avea succes cu acest gazon, vom lua măsuri ca pentru la anul să începem să ne facem o pepinieră proprie, astfel încât următoarele schimbări să ni le asigurăm din surse proprii" 
- Mihail Genoiu, primar Craiova 

Vezi și:

Meciul lui Poli Iași cu CFR Cluj se joacă în Copou! E prima partidă după schimbarea gazonului

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (13)
gabriel7725
gabriel7725  •  18 Octombrie 2019, 20:40
Postat de 7manuel pe 18 Octombrie 2019, 18:19

Cu bani de la primria PSD-ului totul pare usor, chiar foarte usor de realizat.

Voi nu aveti nici gazon, nici stadion :)))))

legoolas
legoolas  •  18 Octombrie 2019, 19:56

Pai gazonul e "otravitor" dar il doneaza la scoli?

steaua.libera
steaua.libera  •  18 Octombrie 2019, 19:44

:)))))))))) ca la olteni.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează