FOTBAL  »  Superliga  »  ASISTENȚĂ

Noua decizie în legătură cu accesul pe stadioane: capacitate 50%, doar persoane vaccinate sau care au trecut prin boală

Noua propunere pentru accesul pe stadioane: de la „doar persoane vaccinate” la „doar persoane cu vaccinate sau care au trecut prin boală”
Noua propunere pentru accesul pe stadioane: de la „doar persoane vaccinate” la „doar persoane cu vaccinate sau care au trecut prin boală”

Articol de GSP - Publicat joi, 30 septembrie 2021 20:33 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 22:03

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a schimbat felul în care se pot urmări live competiții sportive în următoarea perioadă, în care incidența cazurilor de coronavirus crește pe tot teritoriul României.

„Art.4 – (1) Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, astfel: 

– a) desfășurarea competițiilor sportive organizate în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2 și sunt asigurate măsuri pentru purtarea măștii de protecție precum și o distanță de minimum 1 metru între spectatori”, informează CNSU.

Hotărârea CNSU by Gazeta Sporturilor on Scribd

Alte prevederi CNSU

Accesul la restaurante, spectacole, săli de fitness, piscine, locuri de joacă se face doar la 50% din capacitate. Pot intra doar cei care fac dovada vaccinării sau a trecerii prin boală în ultimele 6 luni. Testele COVID nu mai asigură accesul clienților.

Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Evenimentele private - nunți, botezuri, mese festive – pot fi organizate în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 200 de persoane. Toți participanții trebuie să fie ori vaccinați cu schemă completă, ori trecuți prin boală.

Citește și: 

A refuzat naționala! Convocat, preferă să rămână la club » Anunțul oficial

EXCLUSIV Ultimul jucător intrat pe lista lui Rednic » Dinamo vrea un mijlocaș de un milion de euro!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
leu.mr
leu.mr  •  01 Octombrie 2021, 19:18

Sinteti obositori toti cei care ii dati inainte cu "discriminarea" ! E logic sa existe si e normal ! Ar trebui sa vina o epidemie gen "Ciuma Neagra" ca sa va scoata gargaunii si drepturile din cap ! Vrei inauntru daca esti testat negativ dar asta nu ajunge; daca primesti virusul il poti da mai departe (crima prin imprudenta!), te poti imbolnavi grav si/sau poti ajunge la ATI (punind astfel presiune pe sistemul medical!) sau la 2 m sub pamint.

ciprianbirtea
ciprianbirtea  •  01 Octombrie 2021, 11:30
Postat de sempre.per.tutti pe 01 Octombrie 2021, 01:28

Corect , mi se pare și o discriminare , adică sa lași doar vaccinați , pai eu nevaccinat dar cu test negativ făcut de ce sa nu intru pe stadion??? Unde e logica???

Logica e că dacă ești nevaccinat, ai mai multe șanse să ajungi la ATI decât cei vaccinați.

sempre.per.tutti
sempre.per.tutti  •  01 Octombrie 2021, 01:30
Postat de sempre.per.tutti pe 01 Octombrie 2021, 01:28

Corect , mi se pare și o discriminare , adică sa lași doar vaccinați , pai eu nevaccinat dar cu test negativ făcut de ce sa nu intru pe stadion??? Unde e logica???

Și e valabil și pt celelalte categorii ( restaurante , baruri , cluburi sau supermarketuri) . Plus ca ce fac ei cu ora 20 e bătaie de joc. Aducă doar pana la ora aia pot sta nevaccinați afara , după dacă ii prinde Garcea pe strada , pac amenda 2000 de lei am inteles

Vezi toate comentariile (10)
Comentează