FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Conducerea Universității Craiova explică de ce a trebuit să-și vândă unul dintre cei mai buni jucători: „Ia mult peste ceea ce i-am oferit noi”

Gustavo, în duel pentru balon în meciul cu U Cluj // foto: Imago Images
Gustavo, în duel pentru balon în meciul cu U Cluj // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2022 12:50 / Actualizat duminica, 31 iulie 2022 13:15

Sorin Cârțu (66 de ani), președintele de la CSU Craiova, spune că transferul fotbalistului brazilian Gustavo Vagenin (30 de ani) în Iran, la Tractor FC, a fost o „afacere” atât pentru club, cât și pentru jucător.

CSU Craiova a anunțat sâmbătă, în ziua dinaintea partidei cu Rapid, că a bătut palma cu echipa iraniană Tractor FC pentru transferul lui Gustavo, unul dintre oamenii de bază ai alb-albaștrilor.

Sorin Cârțu confirmă GSP: „În grupe am juca pe Arena Națională. Ce ciudat ar fi”
CSU CRAIOVA
Sorin Cârțu confirmă GSP: „În grupe am juca pe Arena Națională. Ce ciudat ar fi”

Gustavo începuse excelent sezonul, cu două goluri în 4 meciuri, iar în 2021/2022 și-a trecut în cont un total de 12 reușite și 7 pase decisive în 44 de apariții.

Sorin Cârțu spune că transferul a reprezentat o mutare avantajoasă din punct de vedere financiar atât pentru clubul oltean, cât și pentru jucător.

Sorin Cârțu, despre transferul lui Gustavo în Iran: „A zis că primește cu mult peste ceea ce i-am oferit noi”

„Banii probabil că-i vom primi în două tranșe. Să vedem cum va fi, se așteaptă confirmarea.

Oricum, e bine și pentru club, orice ban e bun venit. E afacere și pentru el, am discutat și mi-a spus că oferta primită este cu mult peste ceea ce i-am oferit noi”, a precizat Cârțu la emisiunea „DigiSport Matinal”.

Pentru a acoperi golul lăsat de plecarea lui Gustavo, Craiova i-a transferat pe Rivaldinho și Sergiu Hanca. Conform spuselor lui Sorin Cârțu, Hanca este pus la punct cu pregătirea fizică și ar putea juca cu Rapid.

Mai multe știri din Liga 1: 

Gică Popescu, după răbufnirea lui Ciprian Deac: „Se victimiziează”

Dan Petrescu, sleit de puteri: „Sper să nu pățesc ce i s-a întâmplat patronului. Nu-mi văd familia, prietenii, de dimineața până seara stau închis”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
dandana
dandana  •  01 August 2022, 11:10

Ei vorbesc de grupele Europa și în campionat sunt vai de capul lor. Dqcq nu bați rapid acasă z ceva este putred la mijloc. Putred este de lq patron, până la conducere împreună cu domnul Cîrțu. Nu cunosc fotbal deloc, aduc jucători pe posturi pe care avem jucători foarte buni, dar uitam sa ne acoperim pe posturi precum apărea stânga și dreapta în care nu avem nimic bun și asta s-a văzut și aseară. Mijloc nu este nimic bun înafară de mateiu care-și dă viața pe teren. Și totuși ei la mijloc nu aduc nimic. Nu am nimic cu acest antrenor, dar nu este de Craiova. Dacă Craiova continua cu el, nu vom întra în play of și ne vom bate la retrogradare. Cam asta a fost strategia lui Cîrțu să distrugă Craiova. Domnule Cîrțu demisionează, chiar nu ști nimic, ne trebuie un om care sa cunoască ceva. Un om care sa spună ce trebuie, nu sa pupe în fund patronul, și unul care sa se ia în gură cu el dacă nu face transferuri ok. Mai bine faceți o echipă de copii dacă nu vreți sa investiți, nu mai aduceți toate gunoaiele la Craiova. Ne-am săturat, de la antrenor pana la jucători eu cred ca unul dacă se va plia pe Craiova. Restul veți vrea sa scăpați de ei . Și va întreb, bai cât va mai bateți joc de noi suporterii care suferim pentru echipa asta. Ciudaților terminați cu implanturi și aduceți ce ne trebuie, nu ce vreți voi. Eu bag mâna în foc ca dacă nu-l aducem măcar pe Neagoe, Șăndoi sau Șumudică nu mai îndreptăm nimic. Acest sistem jucat nu mai merge, trebuie schimbat, sau doar eu văd asta.

TIborSzoltan
TIborSzoltan  •  31 Iulie 2022, 22:19

Cu jucatori buni vânduți, fara o strategie de joc clara, cu achiziții de jucatori gratis… nu stiu daca Stiinta prinde play Off anul asta. Un fel de istorie repetata daca imi aduc aminte cand in prima liga erau Stiinta si Electroputere… asta e. In Oltenia se poate. Preamititelul vrea sa distrugă de tot Stiinta, de aia isi bate joc de suporteri si zice ca el e Stiinta. Cand juca fotbal pe coclaurii din ***, ținea cu dinamo..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

george.br
george.br  •  31 Iulie 2022, 19:53
Postat de eunescu09 pe 31 Iulie 2022, 15:22

Sorin Cartu minte atât de des și fără sa se ferească încât îți este greu sa îl asculți. Sa ne aducem aminte cum domnul în cauza ne spunea ca se vor aduce, probabil, 2-3 lucrători, în iarna trecuta. Același personaj ne explica ca Reghecamf nu a cerut jucători, deși o făcuse chiar și public. Tot Sorin Cartu ne asigura ca anul acesta nu v-a pleca nici un jucător de baza, dar aici ii putem încadra perfect pe Piglliaceli și pe Gustavo, tot domnul mai sus pomenit ne informa ca are un milion de euro, minim, pentru transferuri, dar nu a cheltuit nici un cent. Ba, au mai întrat niște bani {cel puțin pe jucătorii amintiți) cum tot el ne asigura ca vom avea și un coordonator de joc și, iarăși, nimic. Sa înțelegem ca pentru asta este plătit?

Si acum serios, lasand la o parte orice animozitate legata de "apartenenta" la o parte ori alta din Craiova... te felicit pentru luciditatea de care dai dovada macar in ceea ce-l priveste pe cel alintat "Sorinaccio"! Apoi, nu gasesti ca toate faptele pe care cu acuratete le-ai enumerat mai sus nu sunt intamplatoare? Ca ele au girul rotarului?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează